Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žitno-pšeničné špičky

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Porce: 5 větších špiček asi po 120-130 g

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 940 kJ /
1 420 kcal
Bílkoviny42,00 g
Tuky6,65 g
Vláknina25,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy285,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme suroviny na omládek, zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a robotem (nebo vařečkou) vymísíme tužší těsto - vařečkou to bude samozřejmě těžší. Krok 3: Mísu opět zakryjeme, aby těsto neokoralo a necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a všechny je necháme asi 10 minut odpočinout. Poté rozválíme na kraťounké minibagety, zašpičatíme jim konce, oválíme je v žitné mouce, několikrát nařízneme a necháme na plechu vykynout. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/ asi 25-30 minut).

Zveřejněno 29. 2. 2012

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žitno-pšeničné špičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2OJz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žitno-pšeničné špičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2OJz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (53)

Dnes jsem poprvé vyzkoušela. Nejsou tak velké jako máte vy na obrázku, nevím jestli byl problém v droždí nebo nevím v čím. Ale i když jsou velikostně polovičaté tak manžel mě vychválil do nebes! Mohu zkoušet dál... :yes:

dexulka, marcik: díky za vyzkoušení, obě je máte nádherné:yes::yes:

Další bodík , další výtečný recept, další pečivo do sbírky :-K:-K Není k tomu co dodat ;-):yes: Jen jsem omládek i těsto zadělávala v pekárně na sladkém programu a v zavřené nechala kynout ;-)Jsem trochu líná :-8

Zase jeden povedený recept :-)Líbí se mi ten rustikální vzhled ;-) Vyzkoušeno,napečeno,odfoceno i snědeno :-D Je to zase něco jiného,jiný postup,jiný tvar,jiná chuť - dobrá chuť :-p Posílám zasloužený bod i foto :yes:

marienka: určitě to zkus i se sirupem;-) Ať se ti podaří!:-K

Fantastické fotky, asi neodolám. Dá sa sladěnka nahradiť javorovým sirupom? Ten mám doma.:yes::yes::-pĎakujem za odpoveď

Právě vytažené z trouby:-8;-) :yes: vypadají velmi dobře, ostatně jako vždycky, když peču podle Tvého receptu:-K:-K díky Ivi:-K:-K
Přidala jsem foto:-8 a bod:yes:
Jo...a zadělávala mi pekárna a v pohodě;-):-)

nádhera jako vždy:-O:-O:-K:yes::-)):-))+bod

bystrouska: Vladi, děkuju za fotku tady, i u celozrnných dalamánků:-K A jestli ti to nepřipomíná špičky - co na tom? :-8Neva, hlavně, že je to pečené s láskou, to rodinka zaručeně pozná:-D:yes:

Pekla jsem o víkendu, tedy moje pečivo moc špičky nepřipomíná :-D, ale na chuti to naštěstí nic nezměnilo:-p. Dávám bod :yes:a foto.

zizala: :-)):yes::-K

Ty jsou nádherné a je zase co dělat,já se picnu.Nemám čas ani stáhnout ty minulé fotky slávinek a už je tu nový recept.:-p:-p:yes:

Další z povedených receptů ;-):yes: Těsto báječné, jen mi malinko popraskaly v troubě, ale to je asi tím, že jsem trochu pospíchala a neměly dost času na plechu pořádně vykynout :-8:-8
Moc dobré :-p:yes:

m.lumicek: dekuju :-K dekuju i za foto!:yes::-8

Vyzkoušeno,moc dobré :-p :yes:

Tématické fráze:
sladěnka ječmenná, co je to sladěnka, recept na zitno psenicny chleb, zitno psenicne rohliky, žitno pšeničný chléb recept, žitno-pšeničný pečený v troubě, pečivo z pšeničné celozrnné mouky recept, zitno psenicne housky, žitno pšeničné dalamánky, zitno-psenicne na housky, žitno pšeničné bulky, pecivo-špičky, špaldovo žitné housky obrázky, psenicno zitne rohliky, peceni s zitno celozrnne mouky, zitno-spaldove rohliky, jak si doma upéct rohlíčky z pseničné celozrnné mouky, pšeničná sladěnka, zitno psenicne pecivo, chlebové špičky

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, olej, sůl, kmín drcený, mouka žitná chlebová, mouka hladká

Přidat fotografie receptu