Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní přírodní šťáva k masu

Potřebujete udělat šťávu k již hotovému masu? Použijte suroviny, které budou po ruce, třeba i zmražené bylinky a konzervovaná rajčata. Připravenou šťávou lze použít i na narychlo osmahnuté kuřecí plátky, nebo rybí filé.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie637 kJ /
152 kcal
Bílkoviny2,41 g
Tuky11,41 g
Vláknina3,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,10 g
Sacharidy8,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, žampiony sloupneme a i s nožkama nakrájíme na tenčí plátky. Krok 2: V hrnci rozpustíme olej s máslem a cibuli na něm 1 minutu orestujeme. Přidáme plátky žampionů, promícháme a necháme 4 minuty restovat. Krok 3: Poté přidáme rajčata a vařečkou je lehce rozmačkáme. Dále přidáme šťávu z rajčat, chilli, Maggi a množství vody dle cílových porcí a pod pokličkou dusíme 15 minut. Krok 4: Zhruba 5 minut před dokončením přidáme zelené bylinky a dovaříme. Takto připravenou šťávu podáváme s rýží k různě upraveným masům.

TIP: Jak udělat rychlou šťávu k masu

Zveřejněno 2. 3. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Potřebovala jsem udělat nějakou šťávu k již hotovému masu, které jsem vytáhla z mrazáku. Použila jsem suroviny, které byly po ruce, bylinky v mrazáku a byl opět oběd zase jinak. Plechovková rajčata se mohou nahradit sloupnutými čerstvými a bylinky dát podle chuti. Šťávu jsem nezahušťovala, ani nesolila, byla chutná, prostě akorát. Takto připravenou šťávou by se daly přelít i na rychlovku osmahnuté kuřecí plátky nebo i rybí filé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní přírodní šťáva k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lD0M

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní přírodní šťáva k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lD0M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Anna Kocikova: Když jsem se učila (DUŠK Hronov), tak nám učitel říkal, že Maggi rozvíjí mozkové závity, ale abychom ho nechodili do kuchyně popíjet. Zkrátka všeho s mírou i toho dobrého.

Jasně, bez magi ani ránu. A taky nechápu loupání žampionů.:no:

prosím vás, čo je "libeček"?? :-8

spagetka: Ladi,děkuji za zastoupení:-*:-K


marika: ano,jak píše špagetka-libeček je ligurček http://www.bylinky.sk/?/Atlas/Ligurcek

Zobrazit starší odpověď

Tak jsem se zasnil ale to magi mě dostalo. omlouvám se ale kdyby jste věděla z čeho se to dělá tak obejdete regál 2 metry.

jarda: Děkuji za přečtení receptu i za komentář:-K
Kdo maggi nepoužívá,může nahradit jiným dochucovadlem,nebo solí.Já s tím problém nemám,maggi jsem už jako dítě chodila potají"ucucávat":-)

Jarča D.:dík za radu , kamarádi mě ukecali na akci 40 krák gulášová polévka a 40 krát knedlo zelo ale maso maj zvěřinu plecko tak dumám jak udělat tolik šťávy zvlášt:-))

Max Jerry Max:Děkuji za čas,který jste receptu věnovat:-):-K

Max Jerry Max 2. 9. 2014 14:58
Stavicka muze byt dobra ale podle tech prisad uz to je omacka.Nejvetsi chyba modernich hospodynek ze kupuji jen maso, na kosti zapominaji. V dnesnich moernich domactnostich ma kazda zena mrazak. Koupit si kosti u reznika ktery vam je poseka a doma je vyrestovat trosku korenove zeleniny a rajskeho protlaku to umi kazda dobra hospodinka . Uvarte si prirodni stavicku kterou vam bude sousedka zavidet. Naporcovat a zmrazit.Dobrou chut.:-p

máša:Díky za to"bezva":-)):-Ki za čas,který jste věnovala přečtení receptu:-K
Mášo,když přimhouříte oko,tak ta lžíce maggi našemu zažívacímu ústrojí zase tolik nemůže uškodit:-)
A libeček...ten jsem použila;-)I v surovinách je uvedený:yes:

dobrý den,magi,masox,bujon,no nevím není to moc zdravé je to rychlé vaření,ale není lepší libeček a vývar jinak jste bezva:yes::-p

Dája:Jsem ráda,že jste se mnou spokojená;-):-DS tím focením postupu práce je to malinko pracnější,ale stejně u vaření musím být,tak to cvaknutí spouště pár krát navíc mě nezabije:-*Horší jsou už ty popisky pod fotkama,to mi zabere hodně času navíc:-)
Děkuji za komentář,který mě vážně velice potěšil:-K:-K

Paní Aničko-Drahuš,chodím na Toprecepty a vaše vychytávky se mi moc líbí:yes:Máte vždy srozumitelně napsaný postup a všechno hezky rozfocené.Někdy ten postup práce ani nečtu,protože při prohlížení fotek to popisujete velice podrobně i pod něma.Děkuji vám:-K

Jarča D.:Také dobra volba:yes::-K:-K

Jarča D. 5. 8. 2013 10:27
miluška: Mohu poradit jak dělám šťávičku já a kolik chci. Když je maso upečené, přendám ho do mísy přikryji, aby moc nevystydlo. Zbylou šťávu vydusím na tuk, někdy, když chvátám tak tam trocha vody nevadí, popráším asi dvěma lžičkami hladké mouky a nechám v troubě až se začne trochu pražit (zvýším výkon tepla)na to naliji asi 1/2L studené vody a nechám v troubě provářet asi 20minut. Zkoušela jsem teplou, ale není to ono, občas promíchám. Když je ještě šťáva moc hustá přidám ještě vodu, aby vznikl tak zvaný soft, přisolím podle chuti, ale raději používám směs koření "VEPŘOVÁ PEČENĚ". Přidám, až když začnu dělat ten soft dřív ne má to úplně jinou chuť a lepší než, když jsem to pekla zároveň z masem. Snad tento odkaz najdete a šťávička se podaří. Přeji dobrou chuť!

ženy chtěla bych se zeptat jak děláte šťávu ke knedlu,zelu a vepřu.mě jí vždy z masa zbyde troška,takže když ji odeberu a zahustím hl.moukou tak to manželovi nestačí a já nevím jak to udělat jinak.poraďte děkuji ;-)

:-p:yes::-K

Tématické fráze:
šťáva k masu, šťáva k masu recept, šťáva pod maso, stava na maso, jak udělat šťávu k masu, rychlá šťáva k masu, šťávy k masu, jak udělat štávu pod maso, prirodni omacka k masu, recept na štávu k masu, přírodní šťáva, štáva pod maso recept, stava z masa, jak udělat dobrou šťávu k masu, stava k masu recepty, jak připravit šťávu k masu, dobrá šťáva k masu, šťávička k masu, stava na maso recept, recept šťáva k masu

Suroviny:
máslo, olej, cibule, žampióny, rajče loupané, rajče, omáčka chilli sladká, maggi, cibulka lahůdková, libeček, voda

Přidat fotografie receptu