Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 050 kJ /
1 446 kcal
Bílkoviny80,94 g
Tuky101,62 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 850 mg
Sodík 410 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy19,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné, omyté a nakrájené chobotnice restujeme na oleji, podlijeme vínem a dusíme cca půl hodiny do měkka. Krok 2: Zvlášť opražíme lámané mandle, česnek a pórek a přidáme k podušeným chobotnicím, spolu s nakrájeným rajčetem, pomerančem, pepřem, solí a oreganem. Dusíme další zhruba čtvrthodinu.

Zveřejněno 3. 3. 2012

Poznámka autora clupmi

Udivila mě ta červená barva šťávy při dušení. Množství chobotnic, zejména po vydušení, se jeví ve vztahu k množství ostatních surovin jako malé. Ale vzhledem k "pachu" rybiny to bylo nakonec tak akorát. Všechny chutě byly rovnoměrně vyvážené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPxy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPxy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Možná jste někteří zaregistrovali, že se tento recept objevil v letošním kalendáři. Trochu jsem se divil, protože tento recept zdaleka nepovažuji za svůj nejvydařenější.:-?

Nonya::-D:-Dpromiň....představovala jsem si tě, jak mlátíš velikou chobotnicí o skály:yes:

Nonya: neprovokuj jooo, tu je ještě led na přehradě :-D:-D:-D:-D:-D

spagetka, ja nekritizujem recept , len ked dakdo pride k tichemu oceanu do pacifiku aby nebol sokovany :-K
cheers inac je 32 a voda je 30 ;-)

Nonya:ahááá, já zas taková odbornice nejsem, jasně, máš k tomu přístup, tak to jooo ;-);-):yes::yes:
Ale musím říci, žes mě taky navnadila :-p:-p

spagetka, ja len preto ze byvam pri mori a to co spomina vulgaris je velka raroha. Inac vcera sme robili a pozri na tu velkost kruzkov to bolo z 'malej" :yes:

Nonya: asi záleží jak a co koupíš, ale tady je mají už vyčištěné a rozhodně menší velikosti, protože, co jsem jedla já, byly malé chobotničky, takže v tom problém nevidím

:-? sorry ja tomuto receptu nerozumiem , lebo to co je odfotene nie je chobotnica ale daake miminko, taka malicka chobotnicka , taku naozajstnu treba najprv treba omlatit o skaly alebo dat do miesacky ...:no:http://www.youtube.com/watch?v=9orKhJUWhzE

Tak to já bych si dala:yes::yes::yes::yes:

Bibinka: Právě, že to množství ostatních surovin dost přehlušilo vůni a chuť moře. Když jsem je krájel, tak mi ruce dost "táhly". ;-). Také nemusím úplně všechno, ale například smažené sépiové kroužky (kalamary) miluji. :yes:

Anna Kocikova: Aničko, býčí žlázy jsem jednou jedl smažené jako řízek. Byla to vyhlášená místní specialita v nějaké myslivecké restauraci, tuším, že v Hanušovicích. :yes::yes::yes:

Clupmi, ta skladba surovin vypadá dobře, ale já bych to nedala ani náhodou a to vyzkouším téměř všechno;-) Zajímalo by mě jakou to má asi chuť, ale...právě to ale....mi nedovolí ochutnat. Já ti dávám 7.boda za statečnost a vyjímečný recept:yes::-D

Asi bych to nedala:-8:-)i když uvedené suroviny jsou velice dobré:-pNěkdo by zase nedal býčí žlázy,které budou u nás dnes:-O:-))
Nicméně toto jsou stránky o receptech a vaření,nikoliv o tom,že se podle uvedeného receptíku musí uvařit a sníst.To opravdu autoři receptů nikoho nenutí,takže Kikino i když tohle vařit nebudu i tak se mi recept líbí a ťukám další bodík+6:yes:

tejaja: souhlas :yes::yes:

Kikina: keby ste si viac naštudovali o cholesterole, zistili by ste, že naše telo si cholesterol vyrába aj samo. Príčina vysokého cholesterolu nemusí byť v jeho nadbytočnom príjme, ale aj v jeho zlom spracovaní telom a tu vám nepomôže ani úplne bezcholesterolová diéta;-) Okrem toho nie je cholesterol ako cholesterol a ryby a morské živočíchy všeobecne obsahujú cholesterol, ktorý potrebujeme a jeho nedostatok je rovnako zlý ako prebytok toho "zlého".
Ostatne, kľudne si dajte, čo chcete, nikto vás nenúti jesť práve chobotnice.
Chobotničky som jedla len z konzervy, boli v sladkoyslom náleve so zeleninou a boli výborné.

Tématické fráze:
chobotnice na grilu, chobotnice recepty, vaření chobotnice, chobotnice recept, chobotnice v konzervě, recepty z chobotnice, recept chobotnice, jak uvarit chobotnici, recept na chobotnici, recepty chobotnice, smazena chobotnice, příprava chobotnice, chobotnice na grilu recept, jak vypadá chobotnice, smazene chobotnice, recepty na chobotnici, chobotnice z konzervy, male chobotnicky recept, recept na chobotnice, chobotnicky v konzerve

Suroviny:
chobotnice, pórek, rajče, víno bílé, olej olivový, česnek, pomeranče, pepř, sůl, koření oregáno

Přidat fotografie receptu