Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 050 kJ /
1 446 kcal
Bílkoviny80,94 g
Tuky101,62 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 850 mg
Sodík 410 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy19,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné, omyté a nakrájené chobotnice restujeme na oleji, podlijeme vínem a dusíme cca půl hodiny do měkka. Krok 2: Zvlášť opražíme lámané mandle, česnek a pórek a přidáme k podušeným chobotnicím, spolu s nakrájeným rajčetem, pomerančem, pepřem, solí a oreganem. Dusíme další zhruba čtvrthodinu.

Zveřejněno 3. 3. 2012

Poznámka autora clupmi

Udivila mě ta červená barva šťávy při dušení. Množství chobotnic, zejména po vydušení, se jeví ve vztahu k množství ostatních surovin jako malé. Ale vzhledem k "pachu" rybiny to bylo nakonec tak akorát. Všechny chutě byly rovnoměrně vyvážené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPxy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPxy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Možná jste někteří zaregistrovali, že se tento recept objevil v letošním kalendáři. Trochu jsem se divil, protože tento recept zdaleka nepovažuji za svůj nejvydařenější.:-?

Nonya::-D:-Dpromiň....představovala jsem si tě, jak mlátíš velikou chobotnicí o skály:yes:

Nonya: neprovokuj jooo, tu je ještě led na přehradě :-D:-D:-D:-D:-D

spagetka, ja nekritizujem recept , len ked dakdo pride k tichemu oceanu do pacifiku aby nebol sokovany :-K
cheers inac je 32 a voda je 30 ;-)

Nonya:ahááá, já zas taková odbornice nejsem, jasně, máš k tomu přístup, tak to jooo ;-);-):yes::yes:
Ale musím říci, žes mě taky navnadila :-p:-p

spagetka, ja len preto ze byvam pri mori a to co spomina vulgaris je velka raroha. Inac vcera sme robili a pozri na tu velkost kruzkov to bolo z 'malej" :yes:

Nonya: asi záleží jak a co koupíš, ale tady je mají už vyčištěné a rozhodně menší velikosti, protože, co jsem jedla já, byly malé chobotničky, takže v tom problém nevidím

:-? sorry ja tomuto receptu nerozumiem , lebo to co je odfotene nie je chobotnica ale daake miminko, taka malicka chobotnicka , taku naozajstnu treba najprv treba omlatit o skaly alebo dat do miesacky ...:no:http://www.youtube.com/watch?v=9orKhJUWhzE

Tak to já bych si dala:yes::yes::yes::yes:

Bibinka: Právě, že to množství ostatních surovin dost přehlušilo vůni a chuť moře. Když jsem je krájel, tak mi ruce dost "táhly". ;-). Také nemusím úplně všechno, ale například smažené sépiové kroužky (kalamary) miluji. :yes:

Anna Kocikova: Aničko, býčí žlázy jsem jednou jedl smažené jako řízek. Byla to vyhlášená místní specialita v nějaké myslivecké restauraci, tuším, že v Hanušovicích. :yes::yes::yes:

Clupmi, ta skladba surovin vypadá dobře, ale já bych to nedala ani náhodou a to vyzkouším téměř všechno;-) Zajímalo by mě jakou to má asi chuť, ale...právě to ale....mi nedovolí ochutnat. Já ti dávám 7.boda za statečnost a vyjímečný recept:yes::-D

Asi bych to nedala:-8:-)i když uvedené suroviny jsou velice dobré:-pNěkdo by zase nedal býčí žlázy,které budou u nás dnes:-O:-))
Nicméně toto jsou stránky o receptech a vaření,nikoliv o tom,že se podle uvedeného receptíku musí uvařit a sníst.To opravdu autoři receptů nikoho nenutí,takže Kikino i když tohle vařit nebudu i tak se mi recept líbí a ťukám další bodík+6:yes:

tejaja: souhlas :yes::yes:

Kikina: keby ste si viac naštudovali o cholesterole, zistili by ste, že naše telo si cholesterol vyrába aj samo. Príčina vysokého cholesterolu nemusí byť v jeho nadbytočnom príjme, ale aj v jeho zlom spracovaní telom a tu vám nepomôže ani úplne bezcholesterolová diéta;-) Okrem toho nie je cholesterol ako cholesterol a ryby a morské živočíchy všeobecne obsahujú cholesterol, ktorý potrebujeme a jeho nedostatok je rovnako zlý ako prebytok toho "zlého".
Ostatne, kľudne si dajte, čo chcete, nikto vás nenúti jesť práve chobotnice.
Chobotničky som jedla len z konzervy, boli v sladkoyslom náleve so zeleninou a boli výborné.

Kikina: tak jsem prohledala své chytré knížky i net a nikde jsem se nic nedočetla o vysokém obsahu cholesterolu, našla jsem spoustu vynikajících receptů na tuto potvůrku. Takže já bůček s kůží určitě ne, chobotnici jsem jedla pouze jednou v konzervě v chhilli nálevu a bylo to docela dobré.

Chobotnice jsou jediné mořské potvory, které nee :-( Ale myslím, že tato chuťová kombinace bude chutnat i s jinými a přijatelnějšími plody moře :-p:yes:

Někde jsem se dočetl, že to obsahuje enormní množství cholesterolu. To bych si radši dal pečenej bůček i s kůží. Jsem středoevropan s averzí k chobotnicímn,sepiím a kalamárům.

srettka::-D:-D:-D:-D:yes:

Jestli mi ho dáš do huby, už nikdy ti nedám pusu!:-D :-D :-D, ale hodně zajímavé!!:-D

Tak sprostý chobotnice já nežeru:-// :-D:-D
a jak se u nich ta vůlgarita projevuje? Říkaj vole? Nebo snad do pihele?:-O Když já si sprostou chobotnici neumim představit:-S
p.s. Jinak pro mě tihle mořský pavouci žádny zázrak, musí se to sblajznout hned, bo vzápětí to je jako pryž, že bych to mohla dětem krájet do penálu místo gumy na gumování:-))

clupmi::-D:-D:-D:yes: a slunce.. seno.. nic:-?:-?:-D:-D:-D

rebeka: ...žádnou erotiku jsem v tom neviděl ...:-D:-)):-8:-K

šmárjá joozef:-O:-O:-O:-O ono se to hejbe:-O:-D:-D:-D:-D
no, proč ne... zkusit se má všechno.. a hotové to vypadá papatelně;-):yes::-D

Tématické fráze:
chobotnice na grilu, chobotnice recepty, vaření chobotnice, chobotnice recept, chobotnice v konzervě, recepty z chobotnice, recept chobotnice, jak uvarit chobotnici, recept na chobotnici, recepty chobotnice, smazena chobotnice, příprava chobotnice, chobotnice na grilu recept, jak vypadá chobotnice, smazene chobotnice, recepty na chobotnici, chobotnice z konzervy, male chobotnicky recept, recept na chobotnice, chobotnicky v konzerve

Suroviny:
chobotnice, pórek, rajče, víno bílé, olej olivový, česnek, pomeranče, pepř, sůl, koření oregáno

Přidat fotografie receptu