Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 312 kJ / 3 182 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 329,80 g |
Tuky | 202,04 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 806 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůčky vykostíme, okraje zarovnáme a osolíme(2/5 soli).
Krok 2: Krkovičku nakrájíme na kostičky cca 1,5cm, přidáme na 1cm kostičky nakrájený ořez z bůčku, 2/5 soli, polovinu vody a řádně promícháme.
Krok 3: Hovězí maso najemno umeleme, pak v sekáčku potravin (mixeru) spolu s vodou, 1/5 soli a kořením vymícháme v pojivou spojku, kterou přidáme k masové směsi a opět důkladně promícháme.
Krok 4: Bůčky k sobě ze tří stran sešijeme potravinářským motouzem, vzniklou kapsu naplníme ze ¾ masovou směsí, bůčky stlačíme k sobě, abychom vytlačili vzduch a zašijeme. Pokud kapsu hodně naplníme, v průběhu pečení nám může prasknout!
Krok 5: Kapsu vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme víkem a za občasného podlévání a polévání pečeme při 180 stupních 3-4 hodiny (podle velikosti kapsy).
Použití je široké v teplé i studené formě.
Použití je široké v teplé i studené formě.
Zveřejněno 4. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková kapsa ze selete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xnw5
Moje poznámka
Bůčková kapsa ze selete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xnw5
Nejnovější recepty
Mrkvová polévka s krutony
Přidáno před 55 minutami
Candát na másle s petrželkovo-citronovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Bulgur s hlívou, brokolicí, paprikami, cuketou a rajčátky
Přidáno před 2 hodinami
Bůček na neděli
Přidáno před 18 hodinami
Filety z Aljašky s hráškovým pyré a glazovanou mrkví
Přidáno před 22 hodinami
Ořechová vláčná bábovka
Přidáno 14. 1. 2025 11:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Klasická socialistická smaženka jako ze starých bufetů: Chleby obložené vaječnými řízky si můžete připravit podle ČSN
Úklidové prostředky ze spíže: Citron, ocet a coca cola odstraní vodní kámen, soda pomůže zlikvidovat pachy
Slezský bigos je pokladem severní Moravy: Spousta zelí a masa dává vzniknout skvělému jídlu, vonícímu švestkami a vínem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené srbské rizoto s mletým masem
snejkee před 55 minutami
Pečený bůček
Cikitita před 1 hodinou
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami
Jarek.ostrava@seznam.cz před 3 hodinami
Vepřové nudličky s hořčicí a cibulí
Petulice před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka MŇAM
Kava 2 před 14 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Jana130978 před 16 hodinami
Křupavá tortilla
Dannulka před 18 hodinami
Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí
MarcelaPa před 19 hodinami
Mleté maso s kolínky
Joey1 před 22 hodinami
Česneková kroupová polévka
Kajkajak před 22 hodinami
Tématické fráze:
selečí bok,
selečí bok recept,
mléčné sele,
bůček ze selete,
bok ze selete,
bůčková kapsa,
krk sele recept,
seleci bucek,
selečí bok recepty,
selecí krkovice,
sele recepty,
recepty selečí maso,
labužník selečí bok,
recepty selečí bok,
makro sele,
recepty ze selete,
top recepty bůčkové kapsy,
kapsa z bůčku,
buček z selete,
selečí krk
Suroviny:
bůček,
krkovice vepřová,
bůček,
přední hovězí,
voda,
pepř mletý,
sůl,
kmín celý,
česnek,
koriandr sušený
Komentáře (22)