Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková kapsa ze selete

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 312 kJ /
3 182 kcal
Bílkoviny329,80 g
Tuky202,04 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 806 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,10 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůčky vykostíme, okraje zarovnáme a osolíme(2/5 soli). Krok 2: Krkovičku nakrájíme na kostičky cca 1,5cm, přidáme na 1cm kostičky nakrájený ořez z bůčku, 2/5 soli, polovinu vody a řádně promícháme. Krok 3: Hovězí maso najemno umeleme, pak v sekáčku potravin (mixeru) spolu s vodou, 1/5 soli a kořením vymícháme v pojivou spojku, kterou přidáme k masové směsi a opět důkladně promícháme. Krok 4: Bůčky k sobě ze tří stran sešijeme potravinářským motouzem, vzniklou kapsu naplníme ze ¾ masovou směsí, bůčky stlačíme k sobě, abychom vytlačili vzduch a zašijeme. Pokud kapsu hodně naplníme, v průběhu pečení nám může prasknout! Krok 5: Kapsu vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme víkem a za občasného podlévání a polévání pečeme při 180 stupních 3-4 hodiny (podle velikosti kapsy).

Použití je široké v teplé i studené formě.

Zveřejněno 4. 3. 2012

Poznámka autora Jenda1

Tuto delikatesu jsem ochutnal po studenu v Karviné u příležitosti oslav šedesátin a připravil ji sám oslavenec.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková kapsa ze selete

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xnw5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková kapsa ze selete

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xnw5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

Selecí bok zakoupen, bašta vyzkoušena, snědena. Výborný nápad. Škoda původního názvu, nemyslím, že byl co se češtiny týká chybný.

Jaká to nádhera!!!:yes::-K

Paráda...začala jsem hledat vidličku...:-p;-):-D

Děkuji všem za přízeň:-!:yes::-K:-K:-K.

Jak píšeš Jendo! Je to delikatesa;-);-);-)

:-p:-p:yes:

Ať se neopakuji,řeknu jen nááádhera:-K:-K:-Ka přidám dalšího bodíka;-):-p+17:-p:yes:

poklona uctivá, pane mistr:-K:-K:-K:-K
na toto se nedá říci nic jiného, než: Ano, šéfe:-!:yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K

Kde já to jen viděla?;-):-)):yes:

Tak to je lahůdka pro labužníky:yes::yes:+14

Jak víc chválit a veřejně tleskat a zařadit do síně slávy. Zkrátka co říci. Jsi zloduch, kterej mně tvými recepty zbíjíš. CHolesterol už nevím kam dát, ale stejně si říct nedám a tvoji BAŠTU zkusím. +bodík 11

tedy Jendo, to je nááááádhera:yes::-D

Jendo, to jsi mi teda po ránu nabudil chuťové buňky, dělají úplné divy;-):-D No nádherná a gurmánská práce a ta dobrota:-pasi nezbylo že:-? Ne, já si to myslela:-(tak jen toho krásnýho 10.boda ti dávám:yes:

:-Kvýkon hodný profesionála,nádhera:yes::yes::yes:+bodík

Jendo, já bych taky byla pro změnu názvu, za každou cenu dávat přídavné jméno..... jinak :-p:-p:yes::yes:

:-8 Možná bych raději dala název z mladého vepřového nebo ze selete. Slovo "selečí" je divné ;-)

:-p:yes::yes:+6

:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-:yes::yes::yes::yes::yes::-K

:-O:-p:-p:yes:+4

kráááása nesmírná a dobrota ukrutánská tohle musí být, krásná mozaika,:-K:-Kvypadá to úžasně, ode bod jasný:-)):-)):yes::yes:

Ta je krásná:-K:-) +3:-!

Vypadá to móoc:-K;-) dobře, také už jsem si říkala, kde jsi, kde jsi:yes::-K??

Tématické fráze:
selečí bok, selečí bok recept, mléčné sele, bůček ze selete, bok ze selete, bůčková kapsa, krk sele recept, seleci bucek, selečí bok recepty, selecí krkovice, sele recepty, recepty selečí maso, labužník selečí bok, recepty selečí bok, makro sele, recepty ze selete, top recepty bůčkové kapsy, kapsa z bůčku, buček z selete, selečí krk

Suroviny:
bůček, krkovice vepřová, bůček, přední hovězí, voda, pepř mletý, sůl, kmín celý, česnek, koriandr sušený

Přidat fotografie receptu