Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chinois - francouzský koláč 2

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andromeda23

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 087 kJ /
3 367 kcal
Bílkoviny89,70 g
Tuky115,62 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 374 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy484,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozšlehanými vejci a rozpuštěné vlažné máslo, přisypeme cukr (bez jedné lžičky), sůl do levého rohu, nasypeme prosátou mouku, uděláme vpravo důlek, do něj lžičku odloženého cukru a na něj rozdrobené droždí. Zapneme program TĚSTO. Krok 2: Mezitím si připravíme náplň: V mléce rozmícháme oba cukry, žloutky i mouku a uvaříme z toho kašičku, za občasného promíchání nebo pod pokličkou necháme vychladnout. Krok 3: Na dno dortové formy průměr 26 cm přivřeme pečící papír a okraje odstříhneme. (Nevymazávala jsem ani boky.) Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní, posypeme rozinkami a srolujeme jako závin. Nakrájíme na stejnoměrné kousky, ( asi 4 cm), které klademe do formy řeznou stranou dolů. Krok 5: Necháme asi 20 minut nakynout a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Když začíná koláč zvrchu zlátnout, snížíme na 160°C a dopečeme dalších 20 minut (každá podle své trouby). Krok 6: Vychladlý koláč vyndáme z formy a potřeme sladkou vodou (cukr moučka, rozpuštěný v trošce vody), aby se nám koláč leskl.

Zveřejněno 6. 3. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chinois - francouzský koláč 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAo3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chinois - francouzský koláč 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAo3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Dnes jsem upekla, přidala jsem brusinky namočené v rumu a při krájení kousků ze závinu jsem si pomohla nití. Nožem se mi špatně krájelo, náplň trochu vytékala. Také jsem si z 1/3 těsta udělala na spodek dortové formy dno :). Jinak jsem se držela receptu.
Příště možná uberu cukr do náplně, koláč je trochu sladší.
S dovolením jsem přidala fotky. Děkuji za recept:-K

Moc povedene, mel velky uspech, ani poradne nevychladl, dekuji za recept:-)):-K:yes::yes:

Koláč je opravdu moc dobrý, dnes peču podruhé, jen náplň mám extra vanilkový pudink ze čtvrt litru mléka. Mňam :yes:

aisha:Máš ho Aisho nádherný :-K:-K:-K:yes:

Dnes jsem pekla tento moucnik a mohu jen doporucit..chutnal cele rodine..:yes::yes:..krasne vlacny a nadychany. Pridavam fotky..;-)

Upečeno a téměř snězeno. Výborný,voňavý a krásný koláč :yes:

Nádhera!!!:yes:

vyzkoušeno, výborné, skvělé těsto a navíc to moc hezky vypadá. Dávám bodík:yes: a ukládám. Dovolím si přidat fotku:-)

Hmmm, tak to vypadá hodně jedle:-p. Ukládám a vyzkouším:-).Máš bodíka:yes:

Včera jsem vyzkoušela tento koláč a rodině moc chutnal. Podle cathleen jsem dala těsto i na dno formy a na to teprve ostatní srolované a nakrájené kousky. :yes:

koláček krásný :-D:yes: ale ta diskuze - fuj:no::-//

:-p:yes:

moc hezký rcp, jsi šikulka:-K:yes:

Koláč dělávám, přidala jsem ti fotky postupu.;-)
Z 1/3 těsta vyválím dno koláče a na něj naskládám plněné řezy ze zbytku těsta. Je výborný:yes:

spagetka:Moje dílo, moje fotečka.Na MMB mám napsáno odkud recept mám.Tento jsem však upekla sama.Jsem id 298 93 na MMB.Máte teda starosti

Tématické fráze:
francouzský koláč, chinois recept, francouzský sladký koláč, francouzský koláč sladký, francouzský koláč chinois, chinois, francouzský koláč náplň, těsto na francouzský sladký koláč, francouzský koláč s pudinkem, francouzké koláče, recept na sladký francouzský koláč, mmb recepty, chinois koláč, sladký francouzský koláč, francouzský koláč recept, francouzský sladký kollác, recept na chinose, francouzský koláč, francouzský koláč chinois recept, francouzský chinois

Suroviny:
mléko, máslo, vejce, sůl, cukr krupice, mouka hladká, droždí, mléko, cukr krupice, žloutek, cukr vanilkový, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu