Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 450 kJ / 108 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
Tuky | 0,28 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Většinou se nevaří samostatně, ale když se uvaří brambory s kmínem (=hlavní chod), tak se voda z nich slije do hrnce. Krok 2: Do každého talíře se dá trocha sádla, rozdrcená majoránka, utřený česnek, pár kousků brambor a zalije se vařící vodou z brambor.
Je možno přidat i osmažené kostičky chleba.
Kdo chce, přidá si i něco zeleného (petrželku, pažitku) - dříve se oukrop připravoval hlavně v zimě, tak nic zeleného nebylo.
Česnek se nevaří - varem ztrácí na síle.
Zveřejněno 10. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oukrop nejen starodávný - pro mysak21
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGnr
Moje poznámka
Oukrop nejen starodávný - pro mysak21
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGnr
Nejnovější recepty
Sýrové lahůdkové chlebíčky
Přidáno před 6 hodinami
Drobné křehké slané pečivo s droždím
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí játra s anglickou slaninou na špízu
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky
Přidáno 7. 1. 2025 16:02
Brokolicová pomazánka s cottagem (i pro diabetiky)
Přidáno 7. 1. 2025 15:36
Krémová květákovo-mrkvová polévka s vejcem (pro diabetiky)
Přidáno 7. 1. 2025 14:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Falešný smažák pro lenochy: Hrnková verze populárního pokrmu nejde zkazit a zaujme svou skvělou chutí
Bramborové placky pekáčky se dřív pekly na peci. Udělat se dají i na obyčejné pánvi na sporáku a nejlepší jsou nasladko
Jak udělat z rajské omáčky polévku? Trochu ji naředit vhodným vývarem a pomocí bylinek podpořit její přirozenou chuť
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské brambory
Marek_Bláha před 2 hodinami
Jelítková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Hrstková polévka
TondaJ před 4 hodinami
Ševcovský mls II.
phnevsa před 5 hodinami
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 5 hodinami
Arašídová bábovka
Denade před 6 hodinami
Hovězí roštěná podle prababičky Anežky
Diesel před 9 hodinami
Kuřecí stehenní řízky pečené na hořčici
Hanes před 11 hodinami
Fazolové lusky jako příloha k masu
Hanes před 11 hodinami
Lískooříškové sušenky I
MartinkaM před 16 hodinami
Tématické fráze:
staročeský oukrop,
oukrop,
co je oukrop,
oukrop recept,
staročeský oukrop recept,
jídlo oukrop,
starodávné recepty,
pravý oukrop,
recept na oukrop uzené koleno,
blýzko,
co je to oukrop,
jednoduchy oukrop,
starodavny fotak,
starodavne recepty sladkych dortu,
jiny nazev pro brambory,
recept na česnečku,
starodávný hrnek,
ukrop oukrop polévky,
ukrop,
recept na česnečku po staru
Suroviny:
brambory,
voda,
sůl,
kmín celý,
sádlo,
majoránka,
česnek,
chléb,
sádlo
Komentáře (16)