Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listový závin se šunkou, sýrem a pórkem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vaden vaden

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 071 kJ /
734 kcal
Bílkoviny85,00 g
Tuky38,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 266 mg
Sodík 3,72 g
Sůl9,00 g
Sacharidy13,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto si rozválíme na větší plát, poklademe ho plátky šunky, tvrdého sýra a doprostřed podélně nasypeme nakrájený pórek na kolečka. Krok 2: Vytvoříme závin, který přeneseme na plech. Krok 3: Potřeme ho vodou a dáme péct do trouby na 150°C. Krok 4: Pokud použijeme chlazené těsto, tak pečeme pomaleji, protože chlazené těsto se peče déle. Krok 5: Vychladlý závin nakrájíme.

Zveřejněno 11. 3. 2012

Poznámka autorky vaden

Vím, že se dají přidat různé dobrůtky, ale kombinace těchto tří potravin je prostě úúžasná. Vyzkoušejte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listový závin se šunkou, sýrem a pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/44Jn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listový závin se šunkou, sýrem a pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/44Jn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:yes:+7:-p

zizala:Máš plnou pravdu,navíc někteří lidé potírají závin olejem což zpomaluje pečení,z těsta také se vysouší tuk a závin se spíš smaží jak peče.Vaden má závin správně potřen vajíčkem (podle fotky)i když v receptu to není uvedeno,což by mělo být.:yes::-K

vaden: Všechna listová těsta by se měla péct na vysokou teplotu, 220-250°C. Při nižší teplotě z těsta rychle uniká tuk a těsto nelístkuje, je, jak píšeš, cítit octem a je průhledné a pod pečivem se utvoří loužička z tuku. To je důsledek pomalého pečení ;-) Při vyšší teplotě těsto krásně naskočí a ocet se horkem vypaří a cítit není.

tak tedy nevím,jestli se to děje jenom mě nebo co.chlazené těsto co kupuji já,je dost cítit octem.je ale moc dobré,dobře se s ním pracuje,ale peču ho pomaleji,protože se pak stane,že je místy těsto průhledné(laicky řečeno)což je důkaz,že je ještě syrové a taky se stane,že štrůdlík jde i po upečení cítit stále tím octem.tak proto peču chlazené těsto pomaleji a déle,než mrazené.;-):-D:-K

fb.lib: no právě... taky jsem čučála jak puk:-O:-D:-D ale člověk se učí celý život;-) možná, je to pravda, já to nezkoumala.. ale je fakt, že např. čerstvě udělané nudlové těsto se vaří dýl než sušené.. tak nevím:-S;-):-)

rebeka:Já teť nevím jak to vaden myslela.Pro mě mražené a chlazené je jedno a to samé(myslím na pečení) a pak čerstvé dělané doma.To je upečené rychleji.Já mražený nerozválím,musí se rozmrazit a je chazený.Těchto obměn je nespočet dělají se i pizzové náplně.Zajímavější by bylo nový recept na těsto nebo zakompování do jídla jak nedávno ze špenátem jako příloha.Ale závin vypadá moc hezky:yes::yes::-K

:-p:yes::yes:

Závin často dělá dcera :-O a je moc dobrý :-p:yes:. Koukám, že máš stejné talíře jako já :-O - celou sadu talířů mám už snad 40 let ;-):-D +3:yes:

:-O tak pro mě je novinkou to, že se chlazené listové těsto peče dýl, než mražené.. to jsem nevěděla:-O
tyhle kombinace se dají donekonečna obměňovat a jsou dobré všechny;-):yes: tahle nebude vyjímkou;-):-):-K:yes:

já sem ho měla bez porku a s kečupem :-K

jednoduché a dobré :-)

Tématické fráze:
závin z listového těsta se šunkou a sýrem, slaný závin s porkem, závin se šunkou a sýrem, listové těsto se šunkou a sýrem, závin s porkem, slaný závin së sunkou a syrem, listové těsto s porkem, listový závin se sýrem, jak správně péct listové těsto, závin z listového těsta s pórkem, slany zavin z listoveho testa s porkem, závin se sýrem, slaný listový závin se šunkou, závin se sýrem a šunkou, závin z listového těsta se šunkou, listové těsto - se šunkou a sýrem, šunkový závin z listového těsta, slany listovy zavin s porkem, slaný listový závin se šunkou a sýrem, závin se šunkou

Suroviny:
šunka, sýr plátkový, pórek

Přidat fotografie receptu