Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Spišská vepřová kýta na divoko

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 736 kJ /
2 805 kcal
Bílkoviny220,96 g
Tuky200,70 g
Vláknina12,75 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 3,78 g
Sůl9,10 g
Sacharidy25,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu převážeme nití, z důvodu udržení hezkého tvaru při podávání. Takto ovázané maso prošpikujeme klíny Spišské uzené slaniny (6-8 klínů). Krok 2: Ve třech lžících oleje rozmícháme koření „Zvěřina“, které je velmi jemně mleté a po smíchání s olejem vytvoří tmavošedou až černou emulzi. Krok 3: Připravené a prošpikované maso osolíme a vetřeme do něj vzniklou kořeněnou směs. Krok 4: Přendáme do vhodné nádoby, polijeme zbytkem směsi a dáme uležet do lednice do druhého dne. Krok 5: Po uležení si nakrájíme cibuli, mrkev a rajčata nahrubo, vložíme společně s naloženou vepřovou kýtou do většího hrnce a podlijeme vodou. Krok 6: Dusíme zakryté na mírném plameni cca 60-90 minut (vzhledem k tomu, že maso máme ovázáno, nebude se nám rozpadat). Krok 7: Po udušení maso vyjmeme, odstraníme ovázání a udržujeme teplé. Vydušenou velmi silnou šťávu z masa, koření a zeleniny scedíme (nepasírujeme). Dle potřeby a chuti osolíme a opepříme. Lehce zahustíme moukou a zjemníme lžící másla. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory, ale i houskový knedlík.

Zveřejněno 11. 3. 2012

Poznámka autora Colombo65

Manželka v předvolební Bratislavě zcela úmyslně "zahlédla" v jednom obchodě krásnou Spišskou slaninu, tak jsem ji dnes skoro polovinu zpracoval na tento pokrm. A bylo to velmi chutné - Děkuji Slovensko :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spišská vepřová kýta na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLPl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spišská vepřová kýta na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLPl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:yes::yes:<3:yes:

Spišská slanina je vyhlášená.Byla jsem tam,chutnala a chutnala....Krásný recept.:yes::yes:

:-p+11:yes::-K

:yes::yes::-p

isindy:
... zkus - pokus - omyl ;-)Nemám z PH zkušenosti, takže každá rada drahá:-(

proč jezdit až do Blavy pro slaninu, když můžu dojet jen do Brna k Ottovi a mám to komplet????:-D:-D:yes: Otto, co kdybych nedusila, ale přes noc pomalila? to by mohlo taky jít, ne?:-)

Já bych se tedy klidně nechala pozvat :-p:-) Krása :-K:yes::yes::yes: +9

:-Kkrásná práce:yes::yes::yes:Bezvadné fotky:yes::yes:+bod:yes:

:-):-):-)

Otíku, moc pěkné a o fotce ani nemluvím-typicky krásná a tvoje;-)
Máš 5.bod:yes:

:-K;-):-p:yes:

Hezký způsob, ja zapracovat slaninku do dobrého obídku:-p:yes:

:-Kpěkný:yes::yes:

Hezký receptík,já jsem také v povolební Bratislavé a slaninu také zcela "neúmyslně"zahlédnu. "Krásnou" slaninu, zkontroluju,pak očichám... a zcela bez zábran a chamtivostí sobě vlastní nakoupím i do zásoby/co když zase nebude/.:-*

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
veprova kyta, veprova kyta na divoko, vepřová kýta recepty, veprova kyta recept, uzená vepřová kýta recepty, vepřové maso na divoko, uzená vepřová kýta, recepty z vepřove kyty, spiska kyta na divoko, vepřové na divoko, vepřové na divoko recept, uzená vepřová kýta recept, prošpikovaná kýta, spišská omáčka, recept na vepřové, spišská slanina, kýta na divoko, prošpikovaná vepřová kýta, recepty vepřové na klíně, vepřová kýta na divoko videorecept

Suroviny:
kýta vepřová, koření na zvěřinu, česnek, cibule, mrkev, rajče, slanina uzená, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu