Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa

Koprovou omáčku můžete buď milovat nebo nesnášet. Pokud jí ale jednou ochutnáte v její nejlepší formě, přesunete se okamžitě do kategorie milovníků. Verze se zakysaným mléčným nápojem a vejci natvrdo může být zrovna ta pravá pro vás.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 109 kJ /
743 kcal
Bílkoviny57,19 g
Tuky38,47 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 632 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy41,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve asi 150 ml vývaru (nebo vody) uvedeme do varu, kopr nasekáme nadrobno, vývarem zalijme a necháme spařit. Krok 2: Mezitím připravíme jíšku - pokud dáme cibulku, nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na rozehřátém tuku. Vsypeme mouku a necháme opražit do světlounce hněda, ale mícháme, aby se nepřipálila. Rozředíme zbytkem vývaru a rozmícháme na hladkou kašičku. Přidáme vývar s koprem a provaříme cca 10 min. Krok 3: Do kefíru přidáme trochu horkého vývaru, promícháme a za stálého míchání vléváme pomalu do směsi. Pokud se nám zdá omáčka moc hustá, rozředíme např. smetanou, mlékem nebo jen vývarem (vodou). Pokud naopak řídká, ještě zaprášíme moukou, pak ještě ale chvilku povaříme na mírném ohni. Vypneme a případně dochutíme. Krok 4: Na talíř ke každé porci vložíme natvrdo uvařené vejce. Jako příloha jsou vhodné brambory i knedlíky.

TIP: Nejlepší omáčky české kuchyně

Zveřejněno 11. 3. 2012

Poznámka autorky spagetka

Potřebovala jsem udělat velmi rychlý oběd a větší množství kefíru mi k tomu pomohlo. Vařená vejce dle počtu strávníků - proto dle ceny "zlatá vejce"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g6NY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g6NY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Jana Remková: Jani děkuji za přidání hezké fotky, je to dobrůtka, což ;-)

vyzkoušela jsem. Super! Opravdu skvělý nápad:-) nerada dělám smetanové nebo mléčné omáčky kvůli dětem, ale z kefíru je tato omáčka vhodná i pro ně. Dávám 1:yes::-K

Ladi,říkáš kefír??Tak to někdy vyzkouším.:yes::yes:

Nevím jak to dělám, ale každý rok mám v zahrádce plno kopru, nádherně hebkého a voňavého. Za sezónu dělám koprovku několikrát. Nadúrodu zpracuji do okurek, rychlokvašky jsou přímo k nakousnutí už za celý jeden týden, pak do zelí a zbytek dám k ledu, tedy do mrazáku. S kefírem to neznám, ale vyzkouším. Dobrá rada.:-p:yes:

spagetko - tak tedy já mám raději mražený nebo čerstvý - je to voňavější no holt se musí trochu dochutit omáčka (dávám převařený ocet + cukr) ale ten tvůj kefír je nakyslý takže to byla určitě mňamka i z toho mraženého:-p

Ani, já bych i dala sterilovaný, ale mám jen mražený, v Albertu měli jen velké sklenice a to bychom asi včas nesnědli a otevřené i v lednici by se zkazilo. Letos si chci nějaký naložit, snad mi vzejde, loni mi to něco napadlo :-/:-/
Jinak díky za bodíky:-K:-K

Také dělávám z kefíru,ale jak píše Jana R.i nám to chutná více se sterilovaným koprem.Koprovku můžu i studenou a bez ničeho,takže bodík je jasný:-p+10:yes:

koprovku z kefíru jsem věru ještě nedělala a tak určitě vyzkouším :yes::-D a vejce? ať se jdou i obchodníci bodnout, kdybysme tak všichni alespoň 14 dní nekoupili vajíčko, to by byl fofr, jak by je zlevnili, že;-)

Koprovka je moje dospělácká láska...:-p Posílám pochvalný puntík...:-)

v týdnu koupím kefír a určitě vyzkouším, koprovku mám s vajíčkem moc ráda - i kvůli té rychlosti ;-)

brzy se víc vyplatí uvařit to maso, než vajíčka, co? :-D my máme naštěstí vlastní.

děkuju:-K a určitě vyzkoušejte, je to výborné ;-):yes::yes:

Z kefíru ma nenapadlo omáčku robiť, výborný nápad :yes:;-)+7

Dobrý nápad s tím kefírem. To musím vyzkoušet. Ten název...se "zlatými vejci" mne pobavil:-)), ale je trefný..Já už vybírám recepty, kde vejce nemusím mít. Já se bez nic klidně obejdu, horší je to s mužem, ten je má moc rád na snídani :-):yes:+5

Jana Remkova: Jani, přesně, taky je to napsané v posledním řádku ingrediencí :-D:-D:-D:-D

Já mám nejraději na koprovku sterilizovaný kopr a nejsem sama. On už to nějak lépe dochutí. Čerstvý dávám spíš do polévek;-). No, ale možná to ten kefír dochutí lépe, než sterilizovaný kopr. Zkusíme;-). Jen dotaz...proč "zlatá vejce"?:-)) To asi kvůli ceně, co?:-D

Svatá pravda těstovinko:-) ale ponejprv ti ňa napadlo, že máš zlatú slepicú, co ti zlatá jájka snáší:-))

:-):-O;-):-K mňam:-K:yes:

Tématické fráze:
koprovka s vejcem, koprová omáčka ze sterilizovaného kopru, koprovka s vajíčkem, koprová omáčka se sterilovaným koprem, koprovka z kefiru, koprovka z čerstvého kopru, domaci koprovka, koprová omáčka se sterilizovanym koprem, koprovka se sterilovaným koprem, koprovka, koprovka ze sterilizovaného kopru, jak se dělá koprovka, koprovka z podmáslí, sterilizovaný kopr, koprová omáčka bez masa, koprovka se sterilizovaným koprem, koprovka z vývaru, koprovka bez vývaru, koprová omačka ze sterilizovaný kopr, koprová omáčka z kefíru

Suroviny:
kefír, vývar masový, kopr, mouka hladká, máslo, cibulka jarní, sůl, cukr, vejce

Přidat fotografie receptu