Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třetihory

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mixed-up mixed-up

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jako první si oloupeme brambory, nakrájíme na jemno a uvaříme do měkka. Po uvaření přidáme dva plátky másla, osmaženou cibulku, sušený česnek a podle brambor horké mléko. Brambory si rozmačkáme vidličkou a vytvoříme šťouchané brambory. Mléko a máslo musíme ovšem zpracovat do sebe. Krok 2: Jako druhý postup vytvoříme špenátovou směs. Nasekaný špenát spaříme. Rozpálíme si pánev a přidáme tam špenát a smetanu. Smetany nesmí být moc, jen na dno pánve. Špenát nesmí být ponořený, smetana jím jen pobublává. Dále si jej osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného česneku a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Podusíme a vypneme. Špenát musíme stále míchat, aby se nepřipálil. Krok 3: Poslední postup je masová směs. Kůřecí maso si nakrájíme na nudličky. Naložíme jej na 20 minut do olivového oleje, špetky kari, 2 špetky grilovacího koření se slaninou, špetka gyros koření, špetka česneku a 2 kapky sojové omáčky. Po 20 minutách si směs vysypeme na rozpálenou pánev a osmahneme do zlatova. Maso nesmí být přepálené. Po osmahnutí přidáme lžíci smetany a ještě necháme dojít. Krok 4: Všechny tři chody si naservírujeme jako 3 kopečky. Vytvoříme kopeček z brambor, kopeček špenátové směsi a přiměřenou směs masa. Jako přílohu si nakrájíme červenou papriku a rajčata bez vnitřní dužiny.

Zveřejněno 11. 3. 2012

Poznámka autorky mixed-up

Do brambor si můžet přidat jakékoliv bylinky a do masa jakékoliv koření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třetihory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x9w9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třetihory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x9w9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tak to také koukám.:-O Pěstuji si svůj špenát a když ho dělám klasicky na cibulce,tak je vždy lahodný.Nestalo se mi,že by zhořkl,nikdy!

mixed-up: já čerstvý špenát znám a dělám a fakt nepamatuju, že by s cibulkou zhořkl :-O:-8

:-p+4:yes:

mixed-up:aha, takže ty myslíš, že čerstvý s cibulkou zhořkne, hm, až bude na trhu, tak vyzkouším na vzorku tvou zkušenost, jinak já bohužel musím kupovat jen mražený a tam fakt nezhořkne. jinak to vypadá dobře ;-):-p:yes:

Tady se jedná o sekaný špenát, který není rozmixovaný! S cibulkou se dělá ten rozmixovaný. Sekaný je správně bez, protože je čerstvý, pokud kupujete mražený, to už je vaše věc, u mraženého netuším, jak chutná s cibulkou, nezkoušela jsem, u čerstvého bohužel zhořkne;-);-) :-p

Mne špenát v kombinácii s cibuľou nezhorkol nikdy.

Do špenátu špetka špenátového oříšku bude asi překlep ;-)
A nerozumím tomu, proč ne cibulku do špenátu, špenát se přece odjakživa dusil na cibulové jíšce a byl dobrý. Nesmí se dusit dlouho. Takhle upravený špenát je také dobrý :-p, já nedávám muškát, dcera je na něj alergická.

Originální název:-D:yes:

Tématické fráze:
proč je špenát hořký, špenát zhořkl, zhořklý špenát, proč špenát zhořkne, hořký špenát, proč zhořkne špenát, spenat zhorkne, proč je hořký špenát, proč me zhořkl špenát, jak dlouho dusit spenat, co kdyz spenat zhorkne, jak na zhorkly špenátu, když smetana zhořkne, hořký špenát co s tim, proč zhořkne salát, proč mi zhořkl špenát, zhořkl špenát, zhořkne špenát, proč mi zhořkl česnek, spenat zhořklý

Suroviny:
špenát, brambory, cibule, česnek, prsa kuřecí, sůl, pepř, smetana ke šlehání, paprika, rajče, mléko, máslo, koření kari, koření gyros, olej olivový, koření grilovací, omáčka sojová, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu