Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuličky v kysaném zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 958 kJ /
946 kcal
Bílkoviny59,37 g
Tuky46,37 g
Vláknina18,22 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 2,64 g
Sůl6,47 g
Sacharidy66,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu bez šťavy dáme do väčšieho hrnca, zalejeme 1,5 l vody, osolíme, okoreníme, prisypeme asi 1 lyžicu mletej rasce, pridáme bobkový list, majoránku a na jemno nastrúhaný zemiak. Dáme variť. Krok 2: Keď kapusta začne vrieť, vložíme do nej guličky, zakryjeme a na malom ohni dusíme asi 30-40 minút (podľa veľkosti guliček). Potom guličky vyberieme na tanier. Krok 3: Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji do bleda, pridáme papriku a vlejeme do kapusty. Vmiešame pretlak a necháme krátko prejsť varom. Vložíme guličky a prehrejeme. Krok 4: Guličky: ryžu uvaríme, necháme vychladnúť, potom ju zmiešame s mäsom, vejcom, na jemno nakrájanou cibuľou, osolíme, okoreníme. Rukami tvarujeme guličky s priemerom asi 4 cm.

Podávame so zemiakmi, knedlíkom alebo len s chlebom.

Zveřejněno 25. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuličky v kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuličky v kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

tejaja:OK, zapamätám si, nemusím robiť zásmažku, ušetrím nádobu...;-)

magdalenka: Magduška, kdeže, práve naopak, ďakujem za fotku ;-) Ten zemiak je tam práve na zahustenie, aby sa kapusta nezahusťovala. Vyskúšaj raz podľa môjho receptu, zatiaľ komu som dala, každý prešiel na ten môj spôsob :-) V každom prípade máš pravdu, je to jedno z najlepších jedál :yes:;-)

tejaja: Ak sa nenahneváš, pridala som foto k tvojmu receptu. Najprv som chcela pridať recept svoj, ale je dosť podobný tvojmu, tak nemá zmysel. Do kapusty nedávam zemiak, pretlak ani majoránku, po uvarení guličiek ich vyberiem, zasmažím kapustu a vložím pokrájanú údenú klobásu a dobre prevarím. Servírujem s kyslou smotanou a chlebom. Jedno z mojich najobľúbenejších jedál.

Ahoj Zdenka, rada som, že chutí ;-) A ešte radšej som, že ťa "vidím" ;-)

U nás má tento recept úspěch již několik let.Dnes jsem na něj náhodou narazila a zjistila jsem,že jsem ještě nepochválila.Takže chválím dodatečně.Zelíčko je vykvašené,takže v nejbižší době opět zrealizuji.Je to opravdu výborné:-p.

tejaja aj tebe plusko...co sa tyka kapusty nepoznam brata

Tématické fráze:
kulicky z mleteho masa v kysanem zeli, masové kuličky se zelím, masové kuličky s kysaným zelím, masové kuličky na kysaném zelím, mlete kulicky v zeli, zapečené mleté maso s kysaným zelím, masové koule v kysaném zelí, masové kuličky v kysaném zelí, masove kulicky na kysanem zeli, alginátové kuličky, mleté kuličky na zelí, kysané zelí recept, kysané zelí a mleté, 2sk2611, kysané zelí recepty z něj, kuličky z mletého masa na zelí, masové kuličky v zelí, zapečené mleté maso se zelím, mleté maso s kysaným zelím, masové kuličky sa s kysanym zelim

Suroviny:
zelí kysané, sůl, pepř, bobkový list, kmín mletý, brambory, majoránka, cibule, olej, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, maso mleté, rýže, cibule, pepř, sůl, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu