Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuličky v kysaném zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 958 kJ /
946 kcal
Bílkoviny59,37 g
Tuky46,37 g
Vláknina18,22 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 2,64 g
Sůl6,47 g
Sacharidy66,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu bez šťavy dáme do väčšieho hrnca, zalejeme 1,5 l vody, osolíme, okoreníme, prisypeme asi 1 lyžicu mletej rasce, pridáme bobkový list, majoránku a na jemno nastrúhaný zemiak. Dáme variť. Krok 2: Keď kapusta začne vrieť, vložíme do nej guličky, zakryjeme a na malom ohni dusíme asi 30-40 minút (podľa veľkosti guliček). Potom guličky vyberieme na tanier. Krok 3: Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji do bleda, pridáme papriku a vlejeme do kapusty. Vmiešame pretlak a necháme krátko prejsť varom. Vložíme guličky a prehrejeme. Krok 4: Guličky: ryžu uvaríme, necháme vychladnúť, potom ju zmiešame s mäsom, vejcom, na jemno nakrájanou cibuľou, osolíme, okoreníme. Rukami tvarujeme guličky s priemerom asi 4 cm.

Podávame so zemiakmi, knedlíkom alebo len s chlebom.

Zveřejněno 25. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuličky v kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuličky v kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

tejaja:OK, zapamätám si, nemusím robiť zásmažku, ušetrím nádobu...;-)

magdalenka: Magduška, kdeže, práve naopak, ďakujem za fotku ;-) Ten zemiak je tam práve na zahustenie, aby sa kapusta nezahusťovala. Vyskúšaj raz podľa môjho receptu, zatiaľ komu som dala, každý prešiel na ten môj spôsob :-) V každom prípade máš pravdu, je to jedno z najlepších jedál :yes:;-)

tejaja: Ak sa nenahneváš, pridala som foto k tvojmu receptu. Najprv som chcela pridať recept svoj, ale je dosť podobný tvojmu, tak nemá zmysel. Do kapusty nedávam zemiak, pretlak ani majoránku, po uvarení guličiek ich vyberiem, zasmažím kapustu a vložím pokrájanú údenú klobásu a dobre prevarím. Servírujem s kyslou smotanou a chlebom. Jedno z mojich najobľúbenejších jedál.

Ahoj Zdenka, rada som, že chutí ;-) A ešte radšej som, že ťa "vidím" ;-)

U nás má tento recept úspěch již několik let.Dnes jsem na něj náhodou narazila a zjistila jsem,že jsem ještě nepochválila.Takže chválím dodatečně.Zelíčko je vykvašené,takže v nejbižší době opět zrealizuji.Je to opravdu výborné:-p.

tejaja aj tebe plusko...co sa tyka kapusty nepoznam brata

Tématické fráze:
kulicky z mleteho masa v kysanem zeli, masové kuličky se zelím, masové kuličky s kysaným zelím, masové kuličky na kysaném zelím, mlete kulicky v zeli, zapečené mleté maso s kysaným zelím, masové koule v kysaném zelí, masové kuličky v kysaném zelí, masove kulicky na kysanem zeli, alginátové kuličky, mleté kuličky na zelí, kysané zelí recept, kysané zelí a mleté, 2sk2611, kysané zelí recepty z něj, kuličky z mletého masa na zelí, masové kuličky v zelí, zapečené mleté maso se zelím, mleté maso s kysaným zelím, masové kuličky sa s kysanym zelim

Suroviny:
zelí kysané, sůl, pepř, bobkový list, kmín mletý, brambory, majoránka, cibule, olej, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, maso mleté, rýže, cibule, pepř, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu