Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pupek na zelenině

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 953 kJ /
2 857 kcal
Bílkoviny276,20 g
Tuky97,49 g
Vláknina89,36 g
Cholesterol 592 mg
Sodík 3,93 g
Sůl7,20 g
Sacharidy98,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso vyjmeme a do základu přidáme orestovat cibuli, česnek a mrkev, po chvíli rajčatový protlak s cukrem. Krok 2: Podlijeme vývarem a vrátíme maso. Krok 3: Necháme asi 10 minut dusit, aby maso pustilo šťávu a přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přiklopíme. Krok 4: Dochutíme podle potřeby. Dusíme na mírném ohni ještě hodinu, aby bylo maso měkké. Ke konci přidáme pokrájený řapíkatý celer, žampiony a fenykl a dovaříme ještě 15 minut. Krok 5: Podávala jsem s červenou rýží natural.

Zveřejněno 15. 3. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pupek na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ONK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pupek na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ONK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

:-)<3:yes::yes: Moc se mi líbí recept i foto :-K

k.k.:Komeťáku, udobřuješ si drahou polovičku?:-)) Manžel si kupuje většinou Merlot, tak asi to, už teď nevím.;-)

Indiánko, ještě mi prozraď, co jsi dala za víno, když jsem teď lazar doma, tak aspoň budu vařit. Teda pokoušet se noo:-O:-D:-D:-D

rebeka: , nofrona: Holky děkuju:-K

krásné, Andrej.. moc krásné:-K:-):-):yes::yes:

:-p:-p:yes::yes:

cathleen:Telecí maso u nás vůbec není kromě Makra ( a to jen někdy) k dostání. A je nekřesťansky drahé:-//

1974andrea: jj, vynikající. Kdysi jsem dělala z telecího pupku (je "blemcavější", než hovězí) závitky s rozmarýnem, taky moc dobré:-p

cathleen::-D A stejně je to dobré maso, viď:-));-). Díky:-K

Colombo65::-D:-Dchtěla jsem napsat, že - pupek je úžasně dobré maso - a všimla si, žes napsal vlastně totéž
Andri, moc hezký recept:yes:

Pupík je super dobrota ;-);-);-)

:-K;-):-p:yes: hm, pěkné:yes:

Super receptík:-p+1:yes:takovou rýži bych taky ochutnala,vypadá to moc lákavě;-):yes:Jani,tady v řeznictví to je vždy pojmenované pupek,jiný název jsem neviděla;-):-K

Moc bych si pochutnala:-p:yes::yes:5

Prosím si jednu porci do kastrůlku :-p:yes:

Další plusík za krásně vypadající a jistě chutnou baštu:-p+3:yes::-K

Jana Remkova:Jani já nevím, vždycky jsem to kupovala jako pupek.

Já na ten pukek ještě nenarazila.:-// Říká se tomu ještě jinak? Ta rýže je fakt zajímavá, neznám!!:-O Celkový dojem... hlásím PLUS!!:-D:yes:

srettka:Taky už jsem se šla natáhnout, chybělo tam lomítko:-D:-)) A jaký boďando, jako bod jo? Aha:-D

hele andrejso:-O:-O:-Očumim do toho ještě jednou...kolik že toho vína????? 12litrů???? no to budu po obědě pořádně zhulákaná:-D

mimosa:já si taky říkala, že to bude nějaký ex-ótický ricept a rýže bude snadle čekunduládová:-O
tak takouvohle echt naturál sem na moutě kutě ještě neviďála:-)
jinak papando luxando navařando a tímto udělujando boďando:yes::-p

Zajímavé,a já si lámala hlavu,čím je ta rýže obarvená:-O

Tématické fráze:
telecí pupek recepty, teleci pupek, hovězí pupek na zelenine, jehneci pupek, telecí pupek recept, vepřový pupek, telecí pupek - recepty, jehněčí pupek recepty, jehněčí pupek recept, vepřový pupek recepty, vepřový pupek recept, hovězí pupek na červeném víně, hovězí pupek na víně, recept na vepřový pupek, hovězí pupek recepty, hovězí pupek recept, byci pupek, recepty telecí pupek, pupek recepty, recept jehněčí pupek

Suroviny:
pupek hovězí, bůček uzený, protlak rajčatový, cukr, víno červené, cibule, česnek, žampióny, fenykl, celer, mrkev, bobkový list, tymián, vývar hovězí, sůl, pepř, mouka hladká

Přidat fotografie receptu