Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší čína podla Gordona

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 154 kJ /
515 kcal
Bílkoviny9,68 g
Tuky33,37 g
Vláknina4,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,69 g
Sůl18,20 g
Sacharidy43,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V miske zmiešame citrónovú alebo limetkovu šťavu, pridame cast sladkej sójovej omáčky ( ketchup Manis )a trochu medu alebo palmoveho cukru. Krok 2: Do woku dame rastlinny olej a rozohrejeme až je horúci a pridame na kocky nakrajane Wagyu a prudko opecieme zo vsetkych stran pridame trochu lahkej sojovej omacky prehrejeme a odlozime na stranu na teply tanier. ( Pozor ked robime viac porcii robime na etapy aby sa nam maso nezacalo dusit vo vlastnej stave, musi sa opekat.! ) Krok 3: Do čisteho woku, stir fry –vmiesame bielu cast jarnej cibuľky so 40ml na sladkej sójovej omáčky a limetkovej šťavy. Krok 4: Pridame cesnak, zázvor, čili a zelenu cast z jarnej cibuľky a umyte enoki hribky 1- 2 minuty dobre premiešame –stir fry. Krok 5: Nakoniec naspat pridame Wagyu hovädzie kocky a so stavou a este zahustime zemiakovym skrobom rozpustenym vo vode, prevarime –stir fry cca 1 minutu. Krok 6: Servirujeme s Thajskou jasminovou ryzou.

Zveřejněno 16. 3. 2012

Poznámka autora Nonya

Gordon Ramsay bol povolany ako sudca vybrat najlepsiu cinsku restauraciu v anglicku a toto bolo jedno z jedal ( trochu upravene )vitazov roku 2010, malej restauracie YU and YOU.

Pozor radsej vyskusat jednu malu porciu -trosku!lebo suroviny pouzite su velmi drahe, Wagyu hovadzia svieckova je najdrahsie hovadzie na trhu je prirodzene prerastena -mramorovana. Da sa nahradit aj inou lacnejsou ale treba pred tym marinovat.

http://www.wagyufarm.cz/wagyu.html

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší čína podla Gordona

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mG9O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší čína podla Gordona

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mG9O

Marie

Komentáře (16)

Poslední dobou mám na čínu chuť, už jsem koupila i nudle. Recept vypadá opravdu fantasticky. Klobouk dolů.:-p

recept prekrasny, ako ostatne vsetky tvoje, som velmi rada, ze si tu. Vymazavat by bola kardinalna hlupost, mozno si to nebude moct dovolit uvarit drviva vacsina, ale to neznamena, ze nechceme vediet ako sa robi vysoka kucharcina.

Já jsem také pro nechat zde recept:yes:,recept si může kdokoliv vyzkoušet-dle financí, surovin dostupných atd. atd.;-)

Nonya::-8 i já si ráda recept pouze pročtu a chuť si představuji....jen ho tady hezky nech, doplňuje (vyvažuje) ten kaleidoskop receptů, co tu máme;-):yes:

srettka, tak sa tradicne kraja v Japonsku a potom sa da rychlo na grilovaciu platnu , to maso sa da jest lyzickou take je makke ... preto aj to meno „kaviár mezi hovězím masem".Ked pouzijes lacnejsie jasne ze na nudlicky a marinovat.
PS:
Inac ten recept je velmi dobry ale ked som to preratal tak to vychadza na skoro 900 Kč na porciu preto som to chcel vymazat.
:-8

no jo no, u násje sprostě drahé v poměru cena/kvalita všechno, spíš až nechutně drahé...

Nonya: myslím, že netreba mazať recept preto, že mäso je drahé, recepty sa nedávajú podľa ceny ingrediencií. Ak je nejaká príležitosť, tak kúpim aj drahšie suroviny, alebo ich jednoducho nahradím lacnejšími. Varenie je aj o fantázii a tvorivosti. ;-)

Nonya:blbost, proč mazat? Líbí se mi to:yes::yes:

recept vypadá dobře, jen je mi proti srsti to maso na kostky, to je jak do guláša:-p já raději proužky:-8:-))

Nonya:myslím, že je nesmyslné, chtít vymazat recept kvůli ceně ingrediencí. Vždyť není nutné použít zrovna tenhle tip masa. Dost lidí čínu dělá i z kuřete, vepřovýho, nebo i ryb;-)

Nonya: Samozrejme, že to tu máš nechať...je úžasné už len niečo takéto čítať!

Krásné recepty tvoří příjemnou protiváhu těm na opačném pólu. Nemaž ho ;-):-K

Nonya: Taky jsem pro to, aby recept zůstal:-8:-8:-8:yes::-K

Nonya: já bych se ale přimlouvala, aby tu recept zůstal. Mně se moc líbí, že sem dáváš autentické, kvalitní recepty, které si, i když si je asi neuvaří, určitě hodně lidí se zájmem přečte.:yes::-)

Nonya: Mazat recepty smějí pouze admini. Napiš jim na kontakt dole na stránce ;-)

Tématické fráze:
nejlepsi cina, čína z hovězího nejlepší recept, nejlepší recept na činu, nejlepší čína recept, cina nejlepsi recept, čína z vepřového nejlepší recept, nejlepsi recepty na cinu, čína nejlepší recept, recept na nejlepší čínu, nejlepsi čína recepty, nejlepší recepty čína, mail comune.campora.sa.it loc:cz, mail comune.eboli.sa.it loc:cz, mail comune.perdifumo.sa.it loc:cz, mail comune.acerno.sa.it loc:cz, mail comune.mugnano.na.it loc:cz, mail comune.gordona.so.it loc:cz, recept nejlepsi cina, hovadzia cina, čina nejlepši recepty

Suroviny:
džus limetkový, omáčka sojová sladká, olej, maso hovězí, omáčka sojová, česnek, zázvor čerstvý, chilli paprika čerstvá, cukr, cibulka jarní, směs zeleninová čínská, škrob bramborový, voda

Přidat fotografie receptu