Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová polévka

Vydatná polévka se spoustou zeleniny která zahřeje v chladnějším období. Není náročná na přípravu. Pokud se vám nechce vařit malé kroupy, můžete zkusit místo nich přidat rýži. Libeček jde nahradit petrželkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jambajs jambajs

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 424 kJ /
1 057 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky77,02 g
Vláknina32,38 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 1,13 g
Sůl2,51 g
Sacharidy28,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebra omyjeme, dáme do hrnce s vodou, přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, pórek, česnek a celou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme 2 kuličky nového koření a vaříme asi 1 hodinu. Krok 2: Žebra vyjmeme, necháme vychladit a obereme. Do vývaru dáme předvařené kroupy a obrané maso. Krok 3: Nakonec přidáme nakrájený libeček a krátce povaříme.

TIP: Ovarová polévka má mnoho variant

Zveřejněno 18. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3OmQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3OmQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ano je to málo já vařím žebra minimálně 2,5 hod a to jsou špice , které se dobře obírají. Křížové ty moc ne, ale také dávám zeleninu až ke konci- používám teď v zimě zmraženou .Na začátku vaření přidám jen bobek, a nové koření bez soli

nofrona: Neni hodina vareni malo?? Jsem slysel ze se nekteri kuchari vari idealne az 6 h.

Také vařívám,jen zeleninu přidávám 15minut před koncem vaření,aby nebyla rozvařená:-p:yes::yes:

Jako od babičky:yes:

Tématické fráze:
vepřová polévka, vepřová polévka recept, polévka z vepřových žeber, polévka vepřová, vepřová žebra polévka, veprova polivka, vepřová polévka s kroupami, vepřovápolévka, recept na vepřovou polévku, polévka z vepřového žebra, vepřové polevka, vepřová polévky, polévka z veprového, polevka s veprovych zeber, vepřova.polevla, vývar z vepřových žeber, recepty vepřova polevka, vepřová polévka s kroupy, recept veprova polevka, předvařené kroupy

Suroviny:
žebra vepřová, voda, mrkev, petržel, celer, cibule, pórek, kroupy, sůl, pepř mletý, koření, libeček, česnek

Přidat fotografie receptu