Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Připravte tymiánové krůtí plátky s jarními hráškovými lusky posypanými dokřupava osmaženou slaninou. S přílohou z nových brambor vznikne výborný pokrm. Jak píše autor receptu: Čekejte, že o hrášek se slaninou se strhne bitva!

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min naložení masa

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, naložení masa )

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 675 kJ /
1 595 kcal
Bílkoviny244,50 g
Tuky53,13 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 628 mg
Sodík 563 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy29,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí prsní maso nakrájíme na přiměřeně stejně silné a stejně velké plátky. Krok 2: Plátky masa z obou stran dobře osolíme. Krok 3: Čerstvý tymián zbavíme stonků a odrhnuté lístečky nasekáme nožem najemno. Nasekaný tymián smícháme s trochou oleje a potřeme s ním nasolené plátky krůtího masa. Necháme cca hodinu odležet v chladu. Krok 4: Naložené maso vkládáme na rozpálenou steakovou pánev a při vysoké teplotě opečeme z obou stran. Krok 5: Po opečení maso z pánve vyjmeme a uchováme teplé. Krok 6: Do pánve nalijeme trochu teplého drůbežího vývaru a necháme odvařit to, co se nám na pánvi při opékání připeklo. Krok 7: Lehce zjemníme a zároveň zahustíme oříškem máslové jíšky. Zlehka promícháme a necháme chvilku provařit. Krok 8: Na druhé pánvi si opečeme do křupava na malé kostičky nakrájenou spišskou uzenou slaninu, ke které přidáme celé lusky křupavého sladkého mladého hrášku a jen cca 3 minuty společně opečeme – hrášek musí zůstat křupavý a kostky slaniny také. Krok 9: Dochutíme solí a pepřem. Krok 10: Ideální přílohou jsou nové brambory omaštěné rozpuštěným máslem.

TIP: Mladý hrášek v kuchyni

Zveřejněno 18. 3. 2012

Poznámka autora Colombo65

Tato úprava si zachovala přirozenou chuť krůtího masa.

Největší boj, byl o hrášek se slaninou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kDWX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kDWX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-OMňam:-p:yes::yes:

vybusna:
...tři minutky prohazovat se slaninou a potom rychle na talíř ;-);-)

:-p:yes::yes:

ja nechapem ako to robis, ze ten hrasok je tak pekne nafuknuty, ja ked robim nieco s hraskovymi luskami, tak mi ostanu take splasnute.

Otíku, nejen, že to vypadá hodně jedle, ale to je dobrota přímo pro moje chuťové buňky:-pMáš 14.bod:yes:

Hrášek vypadá úžasně :-p To ostatní taky, ale já jsem jaksi víc na tu zeleninu :-8

Krůtí mám, nedostanu teda spižskou slaninu, zvolím Valhalovu,sladký hrášek mám v mražáku. Tymián už nakvétá, mňam:-D:-D:yes::yes::yes:

:-);-):yes:

O hrášek se slaninkou bych také zabojovala, ale nepohrdla bych ani tymiánem ochucéným krůtím...:-p:yes:

Tak ta slanina s tím cukrovým hráškem bude moc velká lahoda, to by mi úplně stačilo:-p:yes:

Colombo:yes:super recept a foto:yes::yes:

Jako vždy....luxus.:yes::yes:

souhlasím s Rebekou:-O:-):-):yes::yes::-K

krásné jídlo a luxusní foto.. nebo naopak:-O:-?;-):-):yes::yes:

Tématické fráze:
krutí maso na tymiánu, kruti na hrasku, krútí plátky, krutí prsa na tymiánu, sladký hrášek, krůtí maso na hrášku, sladky hrasek recepty, krůtí kostky na tymianu, krůtí na tymiánu, kruti platek na tymianu, krútí plátek, uprava masa krůtí kostky, recepty sladký hrášek, kruti hrášek, krutí maso tymián, sladký hrášek recept, recepty krutí platek, krůtí na na hrášku, platek s hraskem, maso se sladkými lusky

Suroviny:
prsa krůtí, tymián čerstvý, hrášek, slanina uzená, máslo, mouka hladká, vývar drůbeží, olej, sůl, pepř mletý, brambory rané, máslo

Přidat fotografie receptu