Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chocolate chocolate

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 934 kJ /
2 374 kcal
Bílkoviny180,73 g
Tuky140,80 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 1,71 g
Sůl4,38 g
Sacharidy74,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí plátky očistíme, lehce naklepeme přes igelit a naložíme do oleje, ve kterém jsme rozmíchali utřený česnek a barevný pepř. Necháme uležet v lednici. Dáme opéct na pánev nebo do trouby (180 st na cca 25 minut). Po upečení osolíme dle chuti a uchováme v teple.

Žampiony očistíme a pokrájené na plátky opečeme na másle, zastříkneme citronem a bílým vínem, necháme odvařit a přidáme smetanu. Zredukujeme do požadované hustoty, osolíme a opepříme.

Očištěné brambory nakrájíme a dáme vařit do osolené vody, po změknutí je lehce pošťoucháme s plátkem másla.

Mezitím si na pánvi osmažíme na kostky nakrájenou anglickou slaninu, kterou přidáme k bramborám, přihodíme omyté špenátové listy a ještě horké promícháme. Přidáme několik lžic zakysané smetany, přikryjeme poklicí a necháme krátce odpočinout, aby nám špenát zavadl.

Servírujeme doplněné bílým vínem :-).

Zveřejněno 19. 3. 2012

Poznámka autorky chocolate

Citron zvýrazní chuť žampionů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGLk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGLk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Super mňamka bodík letí:-K:yes:

maso, žampiónky,brambůrky se špenátem - excelentní mňamka:yes::-D a co máš s tou fotografií? je velmi dobrá:yes: - vždyť já na ní vidím vše, co potřebuji :-D

;-)zajmavě uvařené bramaory a krásné masíčko+12:yes::yes:

Všem moc děkuji za milé komentáře a shovívavost k fotografii:-K

Taky posílám bodíka! A ty brambory!!!! to je super nápad i na samostatné jídlo-u mě jasná jednička!:-K

Z príma surovin chutný pokrm;-)a líbí se mi i velice nápaditá příloha;-)mňam:-p:yes::yes:

Brambory budou super a žampionovou omáčku dělám skoro stejně. Tak u mě za brambory:-p:yes:

Nazval bych to - intenzivně žratelné!!!!!:yes: se těšímm, až bude medvědí česnek, dávám místo špenátu do těch brambor...

chocolate: jen tak dál:yes::yes: místa je tu dost;-);-) a tohle jistě za zveřejnění stojí:-K ještě, abys to tak škudlila v šuplíku:-//:-S:-D:-D:-D:-D:-D;-)
jo, už to tak je.. jsem Top Sherlock a hledám dr. Watsona:-8:-D:-D:-D

rebeka:Kurňa ty víš taky všechno Sherlocku..nu ano, sdílíme s Julčou jedno WC na pavlači:-D.
Všem moc děkuji, já moc recepty nedávám, mám pokaždé pocit, že už tu vše je a možná lepší a halt fotím jak fotím, že...:-8

Chocolate, tak to je dóóóst dobrý recept, to někdy udělám a máš 6.bod:yes:

chocolate: to je sousedka, joo:-O:-?:-D:-D:-D:-D:-D;-) super, znamenám si.. a jestli to nebude pravda, jedu do Brnka:-//:-D:-D:-D:-D

Hm líbí, ukládám;-):-p

rebeka:Rebi, ten trik s citronem jsem odkoukala od Julie Child;-).

;-):-p:yes::yes:

čéče, orionko:-O:-O že citron zdůrazní chuť žampionů, je pro mě novinka:-O člověk se celý život učí;-)
recept jest mi sympatičný, ale nejvíc se mi líbí ty špenátové zemáčky.. to je mazec:-p;-):yes::yes:
ode mě jednoznačně bod a recept jde do úschovy:-8:-D:-D:yes:

:-pjá jsem teď přes ta kuřecí prsíčka;-)

Tématické fráze:
kuřeci platky s houbovym prelivem, kuřecí plátky se žampionovým přelivem, smetanovo žampionovy preliv, kuřecí steak s žampionovým přelivem, žampionový přeliv, žampionovy přeliv na steaky, kuřecí prsíčka s žampionovým přelivem, přírodní kuřecí prsíčka se sýrovým přelivem, kureci platek s americkymi brambory, kuřecí se žampionovým přelivem, kuřečí maso se špenátovým přelivem, kureci platky na spenatu, přírodní kuřecí plátek se sýrovým přelivem, recepty z pavlace, kuřecí plátek na barevném pepři, kuřecí plátky s žampionovým přelivem, spenatovy preliv, žampionový přeliv na maso, kureci přelivem, zampionovy preliv ze se sýrem

Suroviny:
prsa kuřecí, česnek, pepř mletý, olej olivový, sůl, žampióny, víno bílé, šlehačka, sůl, pepř, citron, sůl, pepř, máslo, brambory, slanina, špenát, máslo, smetana zakysaná, sůl

Přidat fotografie receptu