Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kýta se zeleninovo-sýrovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 718 kJ /
1 128 kcal
Bílkoviny47,50 g
Tuky21,55 g
Vláknina61,90 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 732 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy134,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí maso silně potřeme česnekem smíchaným se solí, pepřem a olejem a necháme přes noc marinovat. Krok 2: Na oleji orestujeme cca 15 minut na kostičky nakrájenou zeleninu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Přidáme maso, a z obou stran necháme zatáhnout. Přidáme nakrájenou cibuli, rozmarýn, mírně orestujeme a zalijeme červeným vínem. Krok 3: Maso přiklopíme a na cca 180°C pečeme v troubě zhruba 90 minut do změknutí masa. Pokud je potřeba během pečení ještě podlijeme vínem. Pak maso vyjmeme a ponecháme v teple. Krok 4: Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem a mírně stále provařujeme. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, bílý jogurt a sladkou smetanu. Opět provaříme, aby se sýr rozvařil. Krok 5: Pokud chceme, dochutíme citronovou šťávou, popřípadě cukrem, dosolíme, dopepříme podle chuti. Podáváme nejlépe s knedlíkem.

Zveřejněno 20. 3. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Velmi podobný recept mi doporučila varilamysickakasicku. Omáčku jsem dělala podle svého- stylem hokus-pokus:-) Je to lehčí, než s moukou. Jako přílohu jsem měla kroupy:-D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta se zeleninovo-sýrovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqpN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta se zeleninovo-sýrovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqpN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Pavla: Jedná se o tvrdý trojúhelníček, velmi mi v tom chutnal, ale určitě se dá použít třeba ementál;-)

Pavla: Ja bych tam zadny syr nedavala, natoz taveny:-(

Výborný recept:) Akorát v surovinách není napsán tvrdý sýr, jen tavený. Takže jak je v receptu napsáno "přidáme nahrubo nastrouhaný sýr", tak jsem nahrubo nastrouhala taveňák :D No, připadalo mi to nějaké divné....:D

Sakryš, zase to jehněčí...U nás je teď ve všech masnách a já sbírám odvahu ho koupit... Bojuji se sentimentem ohledně malých oveček (až mi bude chutnat, bude zapomenutý;-):-D ) a obavou, že se mi to nepovede...
Už to musím rozseknout...;-)

Co dodat:-p:-p:yes:

vseumel: já jsem je měla v mrazáku a tak jsem si říkala, že lepší, než nic. Kroupy miluji, vůbec mi nevadí;-)

Je to hezký recept a těch kroup bych se vůbec nebála. V:yes::-p kombinací se smetanou a sýrem jsou výborné.

Anna Kocikova: díky, ale fakt mi nemusíte dávat body, mi stačí, když napíšete, že byste si třeba dali;-), kdybyste sehnali jehněčí:-D

Tý jo:-OTo je krásná bašta:-Ka já zaokrouhlím;-):-p:yes::yes:

rebeka::-D;-)

Hezká fotka a určitě i dobré papáníčko.:yes::-pDávám bodík.

moc hezká úprava jehněčího, které ale nevím, kde sehnat:-//
vlastně vím, tejejka mám jahňat habakúúk:-D:-D
dávám bodík:-K:yes: mě se to s těma kroupama líbí, ale zblajzla bych to i bez.. jakože dělená strava.. ale nedělila bych se s nikým... to pozor.. takoví kámoši zase nejsme:-//:-D:-D:-D:-D

varilamyskakasicku: díky, Ivčo;-) ty jsi mne inspirovala a já ještě měla kus jehněčího;-) Díky i ostatním:-)

Jani, to je zase pecka. :-O:yes: Skvostné podání. . . Mňam :yes::-)+

Nádhera, Jani :yes::-K.

Tématické fráze:
úprava jehněčí kýty, úprava jehněčího masa, jehněčí s omáčkou, jehněčí kýta, jehneči kyta recept, jehněčí kýta recepty, jak dlouho se pece jehněčí, úprava jehněčího, jak upravit jehneči maso, jehneci maso s rozmarynovou omackou, jak dlouho pečeme jehněčí, jehneci uprava, jehněčí maso s omáčkou, úprava jehněčího masa kýty, jehneci maso se zeleninou, jehněčí kýta plátky, jak dlouho se peče jehněčí maso, kýta z ovečky, jehneci s omackou recept, jehneči jatra recepty

Suroviny:
kýta jehněčí, česnek, rozmarýn, cibule, mrkev, petržel, celer, víno červené suché, jogurt bílý, smetana 12%, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sýr tavený, sůl, pepř, cukr, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu