Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice z plzeňské krčmy

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 344 kJ /
1 277 kcal
Bílkoviny8,35 g
Tuky129,85 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,41 g
Sůl6,00 g
Sacharidy16,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici si naporcujeme na jednotlivé díly, které opečeme zprudka v pekáčku na oleji. Krok 2: Vyjmeme a přidáme nakrájenou slaninu. Krok 3: Opečeme, přihodíme posekané švestky, bobkový list, jalovec, vmícháme povidla a zalijeme trochou vývaru. Necháme probublat a přidáme maso. Krok 4: Přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Krok 5: Podle potřeby podléváme vývarem tak, aby se nám vytvořil dostatek husté šťávy. Krok 6: Asi 15 min před dokončením odkryjeme, přidáme nakrájená jablka a dopečeme kůrčičku. Krok 7: Podávala jsem s bramborovými šiškami a zelím.

Zveřejněno 21. 3. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Podobnou úpravu jsem jedla v jedné plzeňské staročeské sladovně, ale jednalo se o divokou kachnu. Ovšem musím říct, že slepice je naprosto srovnatelná. Určitě možno upravit z jakékoliv drůbeže i bažanta. Slepici je nutné, narozdíl od ostatní drůbeže, předem trochu povařit, aby změkla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice z plzeňské krčmy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7OxA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice z plzeňské krčmy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7OxA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

vybusna:Mini, jsem moc ráda, že jsi zrovna ty tohle vyzkoušela, že tě recept na FB zaujal. Díky moc za fotky a zprávu;-):-K

Tento recept som mala ulozeny na vyskusanie a dnes prisiel jeho cas. Pouzila som sliepku uvarenu v polievke, takze som uz nemusela dopekat do makka a mala som ju hotovu do 30 minut. Polievku som uz nemala, tak som robila len s vodou a na zaver som omacku dochucovala solou a prelisovala som do nej cesnak. Jedlo to bolo paradne a budem opakovat. Vdaka za recept Any.

aaadobromila:V téhle úpravě lze připrait i třeba kachnu nebo kuře;-) Je to dobrota, díky

Tyjo, Ty také máš krásné recepty. Tohle si ukládám! Slepici já ráda a tohle bude asi jistota ;-)

srettka:To mi uděláš radost:-8. A tu čínskou taky zkus. Žížalka už ji dělala a pochvalovala si;-)

1974andrea:asi jo čéče, tatik donésl dospělé kuře, tedy pěkně vyspělou slépku, plných tvarů, velkou jako hrom. tak to zkusím. chci taky zkusit udělat tu od jany bouškový, slépku v červeném oleji. asi budem o svátky pěkně slepičit:-))

srettka:Předtím ji vařím v osolené vodě se zeleninou jako na vývar, tak pak už nesolím. Ale třeba budeš podle chuti muset dosolit. Uvidíš. ;-) Jdeš to vyzkoušet?

Andrej, jen jsem se chtela zeptat, ta slépka je fakt ciste na sladko?ze tam nevidim ani zrnko soli.nebo ze by to byl rcp z pohadky Sul nad zlato, z faze, kdy byla sladka hostina?:-)) ne, fakt se ptam, tvoje mnamka oslovila manzela, takze nez se do toho pustim, tak abych mela jaasno:-8;-)

1974andrea:

Super:yes::-D už mi tečou sliny;-)Díky za zajímavý receptík a napíšu jak se zadařilo:-D

Kykydee:Slepici jsem si předvařila v papiňáku skoro do měkka a pak pekla cca 45 minut.

1974andrea:
rozhodně se ozvu a jen ještě dotázek, jak dlouho se asi slepička peče v boudičče :-D?

Kykydee:Budu velmi ráda, když se pak ozvete, jak vám chutnalo. Díky:-K

No tak to je bomba, z mrazáku na mě dělá slípka už nějakou dobu smutná očka;-(. Vařím jí buď jako polévku a nebo na paprice, tento recept rozhodně o víkendu vyzkouším s jablečným zelíčkem a nočky. Mňam:-p, dávám bodík:yes:

pemilos:Tak to jste mě velice potěšila, jsem moc ráda, že jste si všichni pochutnali a mám velkou radost, že jste si našla chvilku, mi to sdělit:-K:-8

Úžasná,famózní,mňaminka.:-*:-* Dokonalé snoubení chutí. Vařila jsem kuřecí čtvrtky s haluškami a kysaným zelím.:-D A chutnalo i těm našim super chlupatým jazýčkům.:-K:yes:Obvykle nepíšu pochvaly, ale toto je opravdu vynikající recept.:yes:

Jindra:Jsem moc ráda, že jste si pochutnali, děkuji za vyzkoušení a realizaci:-K

Dnes jsem upekla z kuřete, byl to výborný oběd:yes:

Všem moc a moc děkuji:-K a určitě zkuste a třeba i z jiné drůbeže;-)

Nonya:Díky moc:-K, ale zase tolik chvály ...:-D

:-O To snad nie je ani pravda jeden recept lepsi ako druhy ako na beziacom pase :yes::yes: bod odo mna

fuuuha...davam do oblubenych :yes:

:-p;-):-K:yes:

Paaani,zasnu,co se da stvorti ze slepice:-O je to nadhera:-K:yes:

Dobrota:-p:yes::yes:

Jana Remkova:Díky, opraveno;-)

Moc vám všem děkuji:-K:-8

A já si vždycky říkám, co se slepicí, že se hodí jen na polévku.;-) Oprav si..."do skoro do měkka", asi by to mělo být "skoro doměkka", ne?;-)

;-)krásný recept+14:yes::yes:

juj.....tak to bude mňamka....přemýšlela jsem,co uvařit o víkendu, chtěla jsem se radit s dětmi, ale myslím, že je vyřešeno....ale asi z kachny, páč se mi jedna válí v mrazáku :-)). Švestky a jablka k masu....doplněné jalovcem...to prostě nemůže mít chybu....bodík letí a děkuji za inspiraci na víkend :yes:

pěkný receptík:-O:-)):yes::yes:

přestárlý kuře a takový krasavec? no vlastně krasavica:-)) vypadá to po všech čertech dobře:-p a určitě to má i čertovský šmak;-)
máš to parádní jamienko oliverová;-):yes::yes:

Opět krásný a žravý;-)recept.:-p:-pMáš bodík.;-)

moc hezké.. jídlo i foto:-K:-K:yes::yes:

Anna Kocikova:Ani, já ji také dala do papiňáku a vařila půl hodiny. Ale asi vzhledem k tomu, že byla malá , měla jen 1.10Kg, tak byla měkká akorát. Možná jsem měla štestí:-));-)

spagetka::-O:-Oproč se nesmí pochválit chuté jídlo a napsat k tomu komentář:-O:-OTo jako fakt:-?
Krásná bašta,která se mi v této úpravě mě moc líbí:-p:-K:yes:
také jsem kdysi sípku po uvaření dopékala k zelíčku a brambor.knedlíku:-pale tenkrát stačilo v papiňáku povařit půl hoďky.Teď po hodině vařenou slepicí můžu i někoho zabít,když ji po dotyčném hodím:-O:-DUž to fakt není,co bývalo:-S
Líbí se mi ty suroviny,které k slepici přidáváš:yes:takto jsem nikdy nedělala a receptík si ukládám;-):yes:

Hm, zajímavý recept. Trošku podobnou úpravu jsem dělala z králíka, takže si umím představit, že i toto by mi chutnalo.:yes:

:-O Zajímavá úprava slípky ;-) a věřím, že jídlo je dobré :-p:yes:

andrejko, uvědom si, že tě nesmím chválit jooo a něco napsat k receptu:-D:-D:-D. No já to znám velmi podobně ale s králíkem. Jaké zelí jsi měla? Tipnu si, že červené. Houby. Mňáááááám :-p:-p:yes::yes:
Nééé bílé vidím, že jooo????? No vidíš, já bych tředa dala oboje ;-):-p

Tématické fráze:
recepty co ze slepice, recepty ze slepice, slepice recept, slepice recepty, bazanti slepice recept, recepty na slepici, recepty na jídla ze slepice, bažantí slepice, co uvařit ze slepice, recept na slepici, plzeňská bašta recept, recept slepice, bažantí slepice recepty, jidlo ze slepice, jídla ze slepice, jak zabít slepici, úprava slepice, recepty slepice, recept na bažantí slepici, slepice v červeném oleji recept

Suroviny:
slepice, povidla švestková, švestky sušené, slanina, bobkový list, jalovec, vývar slepičí, jablko, olej

Přidat fotografie receptu