Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí "segedín" z papiňáku

Oblíbený segedínský guláš, pocházející z Maďarska, se povětšinou připravuje z vepřového masa. Jestliže vepřovému moc neholdujete, vyzkoušejte jeho obměnu z kuřecího masa. Za pomocí tlakového hrnce bude hotový za pouhou půlhodinku.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 615 kJ /
2 298 kcal
Bílkoviny157,53 g
Tuky124,78 g
Vláknina32,47 g
Cholesterol 430 mg
Sodík 5,95 g
Sůl14,67 g
Sacharidy90,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnuté maso nařežeme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Pokud je zelí hodně kyselé, propláchneme ho a překrájíme na menší kousky. Krok 3: V papiňáku na rozpáleném oleji smažíme cibuli 2 minuty. Přidáme nakrájené maso, promícháme a necháme zatáhnout. Krok 4: Zasypeme kmínem, paprikou a minutu restujeme. Přidáme zelí, víno, podlijeme 300 ml horké vody, přidáme bobkový list, nové koření a promícháme. Krok 5: Po ochlazení hrnec otevřeme, guláš zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a za občasného promíchávání provařujeme na mírném plameni 10 minut. Je-li třeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP: Čím dochutit segedínský guláš?

Zveřejněno 23. 3. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Segedínských gulášů je tady hodně. Přidávám zde svou verzi, která je rychlá a také chutná. Používám kuřecí stehna, která si vykostím, ale pro začínající kuchařinky bude v začátcích lepší zakoupit si už vykostěné plátky. Přijde to sice o nějakou tu korunu navíc, ale lepší než vykosťovák v ruce. Pokud budete zelí proplachovat, vodu nevylévejte, dá se upotřebit do pikantnější kyselejší polévky, nebo ji lupnout pro zdravíčko.

Já jsem na přílohu dělala hrníčkový knedlík v mikrovlnce, na který přidávám odkaz.http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí "segedín" z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXGw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí "segedín" z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXGw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Petra Dvor.: Za přidanou fotku i komentář velice děkuji:-KMoc mě to potěšilo:-8

Výborné

vypadá lákavě :-p

Jéé čokoládko:-))vidím od Tebe další komentík:-DJsem moc ráda,že chutnalo:yes:S krůtím musel být gulášek také moc príma:-pa je fakt,že se musí dělat o trošku dýl:-)
Za vyzkoušení,fotku i bodík Ti děkuji:-KMoc jsi mě potěšila,že jsi podle mého rcp uvařila,děkuji:-*:-K:-K

Anna Kocikova:Už to máš i zdokumentováno;-).

chocolate::-))Jestli je Ti v hrnci syčí to,co si myslím:-D:-Dtak doufám,že bude chutnat;-);-):-)):-))

Přidávám foto, poděkování a bodík.
Dělala jsem z krůtího stehna a všem doporučuji, jen dobu vaření jsem prodloužila o deset minut.

Anna Kocikova:Hádej, co mi syčí v tlakáči:-D??

U nás doma se mu říká "székely gulyás". Naprosto bezkonkurenční dobrota. Jedla bych ho do úplného přejedení. Maso použiju "co dům dal", kuřečí řízky jsou možné. Jediné, co tam přidávám navíc, je malý rajský protlak, ale on to každý dělá tak, jak to má rád. Obrázek vzbuzuje v člověku pocit, že by si šel hned naservírovat velkou porci. Gratulace :yes::yes::-K

Za komentáře,názory i další nápady a návody děkuji:-):-K
OTO-jak píšu v poznámce,já osobně také dělávám ze stehen z Kauflandu,ale jaději pro začátečníky jsem uvedla to vykostěné maso.Samozřejmě záleží na každém,jaké použije.Já jsem kdysi byla při vykosťování hrozné nemehlo:-Oa do dnešní doby jsem se nenaučila vykostit kuře na roládu:-8tak to řeším tak,že vykostím právě tady tyto uvedené kuřecí stehna,rozklepu,rozložím na vepřovou blánu(bránici)a postupuji jako u rolády vcelku.Pak v bláně zabalím,upeču a je to taky OK;-)Do tohoto"segedínu"přidávám kostky obyčejné slaniny,nebo angl.slaniny,ale tentokrát byla lednička vyjezená:-8:-DS tou 30% smatanou je to také tučné dost:yes:
NADI-při nakládání domácího zelíčka manželovi nějak ujela ruka se solí a zelí je opravdu moc kyselé,takže jsem propláchnout musela:-8a po vypití vody,kterou mám moc ráda nebudu u rcp líčit závěrečný děj:-O:-D:-DNedochucuji cukrem,sladší vínko Pálava je moc príma:-p
Po nějakém hezkém bůčínku se budu muset poohlédnout:-)Po tom drůbežím to chce na chvilku zase přesedlat na prasátko;-):-D:-D

;-) Zelí je lepší neproplachovat, i když je hodně kyselé - stačí lák z něj dobře vymačkat (pak vypít), zelí podlít vodou a dochutit podle potřeby:
http://www.toprecepty.cz/recept/26265-kysane-zeli-...
:-p a segedín mám ráda z čehokoliv.

;-)taky vždy dělávám jen z vepřového:-Kproč nezkusit něco jinéh člověk se celý život učí:yes::yes:+7

:-K:yes::yes:

Segedín mám odzkoušený s klobásou nebo špekáčky. Chuťově výborné. Kuřecí maso je "bez chuti a bez zápachu" a proto to skutečně chce trochu "omasit".
Jinak, i když lze koupit stehenní řízky někdy za slušnou cenu kolem 90Kč (jinak 100-110Kč)je to dost drahé a proto se přimlouvám za kuřecí stehna (čtvrtky). Když mají v Kauflandu akci, tak se dá koupit 2,5kg za 70-80Kč. Děláme je běžně ve smetanové omáčce (předem si je uvaříme - máme pak základ na polévku a do omáčky je obereme). Samozřejmě to chce ochutit.

no, já osobně bych tam přihodila pár kostiček libového bůčku:-8:-D:-D, ale jinak.. gut, Ann:yes::yes::-p;-)
krásné obrázky:-K:-):yes:

Dělala už jsem z kuřecího pouze pro sebe několikrát.;-):yes:

Děkuji;-):-K:-K
Bibinko v poslední době je u nás bůček i plecko hodně nehezké:no:tak vykostím stehna,která jsou stále v mražáku a mám vystaráno:-)Přidávám i obyčejný špek cca 150g a restuji ho společně s cibulí,ale tentokrát nebyl ani kousínek:-O:-8:-)

Aničko, ještě jsem segedín z ničeho jiného nedělala, než z vepřového, ale změna je život, tak proč nevyzkoušet;-) Dávám 2.boda:yes:

:-p:-p;-):yes:

Tématické fráze:
segedín z papińáku, segedínský guláš v papiňáku, segedin z kuřeciho masa, segedín z kuřecího, segedín v tlakáči, jak dochutit segedin, segetin v papinaku, segedin z kurete, kuřecí segedýn, segedin s klobásou, kuřecí segedínský guláš, segedínský guláš z papiňáku, segedin s kureciho masa, jak ochutit segedín, čím dochutit segedín, segedin kureci maso, segedyn v papinaku, kuřecí segenín, segedin, segenín v papináku

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, zelí kysané, smetana ke šlehání, víno bílé, mouka hladká, paprika sušená sladká, kmín drcený, olej, cibule, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu