Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní tofu špízy

Bezmasé tofu naložené v lehce pikantní marinádě, které si můžete připravit na grilu, nebo v troubě. Tofu je bezlepkové, lehce stravitelné, je dobrým zdrojem bílkovin a tak je vhodným zpestřením jídelníčku.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 443 kJ /
823 kcal
Bílkoviny47,40 g
Tuky42,06 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,71 g
Sůl4,05 g
Sacharidy58,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme protlak, sojovou omáčku, med, hořčici a olej. Tofu pokrájíme na stejně velké kostičky, přendáme do připravené marinády a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Krok 2: Cuketu i papriku omyjeme a pokrájíme na zhruba stejně velké kousky. Krok 3: Šalotky oloupeme, přepůlíme (jsou-li větší) a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vypneme a necháme zchladnout. Cuketu a papriku dáme postupně na suchou pánev nebo gril dokud nezačnou chytat barvu. Krok 4: Poté přendáme na talířek a necháme zchladnout. Na špejle napichujeme postupně naložené tofu, cuketu, šalotky a papriku do spotřebování všech surovin. Krok 5: Zbytkem marinády potřeme špízy a dáme buď na gril nebo do trouby na 220 °C asi na 10 minut. Podáváme s nudlemi, rýži nebo pečivem.

TIP: Top 7: Tofu v kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 25. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní tofu špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ON7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní tofu špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ON7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Zase jednou super recept i pro vegany (med nahradím ;-)). Teď už vím, co s dalším balením tofu!

Hezký receptík:-p+:yes:

hmm to může být dobré:-/:-)):yes::yes:

vseumel: kdyz by to slo na gril, muze se vynechat davani zeleniny na panev. Delala jsem je v troube a chtela jsem, aby mela alespon nejakou barvicku. Preci jen zelenina za 10 minut v troube nezezlátne.

katlie: my jsme to zblajzli ve dvou :-8 Vyslo mi to na celkem 8 vetsich jehel.

Věřím, že je to dobré, ale ten postup se mi zdá na grilování zdlouhavý. Grilování je přece věc, kdy neušpiníme moc kastrólů a pánviček. Je pravda, že se zel. špízy nemám zkušenost. Posílám bodík. :yes:

Hezký recept, pro kolik osob toto množství asi je?:-):-):-)

Tématické fráze:
tofu na grilu, tofu na gril, spizy s tofu, tofu špíz, tofu spizy, spiz z tofu, špízy z tofu, pikantni tofu, špíz s tofu na gril, zeleninové špízy s tofu, zeleninový špíz s tofu, grilování tofu, zeleninový špíz na gril, grilovane spizy z tofu, špizy z tofu recepty, grilovane tofu, grilovaná zelenina s tofu, zeleninový špíz z tofu, grilované tofu špízy, jak naložit tofu

Suroviny:
tofu natural, cuketa, paprika čerstvá červená, cibule šalotka, protlak rajčatový, omáčka sojová tmavá, med, hořčice hrubozrnná, olej

Přidat fotografie receptu