Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkovo-ovocný řez

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Suroviny

Porce: dortová forma Ø 26cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 971 kJ /
5 012 kcal
Bílkoviny59,48 g
Tuky307,82 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 478 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy481,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Krok 2: Žloutky šleháme s cukrem do pěny, potom postupně zašleháme olej a horkou vodu a šleháme. Ještě nám směs šleháním pěkně nabude. Nakonec zlehka přes síto přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě asi 30-35min. při 160°C. Špejlí píchneme několikrát nejlépe doprostřed formy a musí být suchá. Krok 4: Během pečení si přichystáme ovocný krém: jablka+banány nastrouháme a pokropíme citron.šťávou. Oloupané pomeranče/mandarinky nakrájíme najemno (já jsem použila kompotované-1 plechovku). Krok 5: Na pánvi rozpustíme cukr do karamelu, do hotového vmícháme lžíci másla a ovoce. Dusíme chvíli, než se odpaří veškerá šťáva (netrvá to dlouho…), odstavíme, přidáme zbytek másla, rum, citron.šťávu podle své chuti a mícháme, až se máslo řádně rozpustí. Krok 6: Krém dáme stranou trochu vychladnout (díky máslu bude ovocný krém pevnější.) Krok 7: Vyšleháme obě šlehačky s cukrem a ztužovačem dotuha (trochu hotové šlehačky si nezapomeneme odložit na závěrečné zdobení). Krok 8: Vychladlý korpus jednou prořízneme, pokapeme citron. šťávou, potřeme šlehačkou a přiklopíme horní díl zpět. Mírně zatlačíme. Nahoru naneseme vychladlý ovocný krém (i když se Vám bude zdát krému hodně, dejte všechen – čím vyšší vrstva, tím lepší) a ozdobíme.vDáme vychladit do lednice. Minimálně na 3 hodiny, nebo přes noc – krém ztuhne hned, ale záleží, jak se Vám podaří našlehat šlehačku. Mě se moc nedařilo – použila jsem 40% místo oblíbené Cremefine a byla řidší, tak jsem krájela až druhý den.

Zveřejněno 25. 3. 2012

Poznámka autorky jahoda

Tato náplň je výborná i jako horká do palačinek (ale másla stačí v tomto případě je 1-2 lžíce na rozmíchání karamelu)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkovo-ovocný řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7oz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkovo-ovocný řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7oz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-p:-p

Jahodo, jak je tam šlehačka, taqk bych se do toho s chutí zakousla, i když jsem "masožravec" a fotku máš hodně žravou;-) Máš 5.bod:yes:

Krásně šťavnatý moučník:yes:

:-pVypadá báječně:-D:yes:

;-)pěný moučník:yes::yes:+3

Nádherný moučníček:-Kmňam:-p+:yes::yes:

Tématické fráze:
šlehačkovo tvarohový krém, šlehačkovo tvarohová buchta, ovocný řez, šlehačkovo jogurtový krém, šlehačkovo tvarohové řezy, šlehačkovo tvarohový moučník, slehackovo máslový krém, mandarinkový řez se šlehačkou, šlehačkovo- tvarohový krém, šlehačkovo-tvarohový krém, zdobení ovocných řezů, recept na slehackovo kremove rezy, šlehačkovo pudinkový krém, ovocný šlehačkový řez, šlehačkovo ovocné řezy, šlehačkovo karamelový krém, ovocné řezy se šlehačkou, šlehačkovo tvarohová náplň, šlehačkovo ovocný krém, krem do ovocnych řezů

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, olej, voda, sůl, jablko, banán, mandarinky, cukr krystal, máslo, rum, šťáva citronová, rama cremefine, šlehačka v prášku, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu