Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda, známá jako cibuláda, se od ovocných zavařenin liší svou pikantní chutí. Ideální je jako příloha ke grilovanému masu. Zavařujeme ji do malých sklenek a po otevření ji hned spotřebujeme.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aaura aaura

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 470 kJ /
1 785 kcal
Bílkoviny17,64 g
Tuky44,86 g
Vláknina65,17 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 507 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy266,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme oloupanou cibuli nakrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky. Krok 2: Přidáme nasekaný tymián, sůl, pepř, cukr nebo med a promícháme. Krok 3: Příkon tepla snížíme na minimum a vaříme asi 40 minut, až se vzniklá šťáva odpaří a cibule začne karamelizovat. Krok 4: Přilijeme víno a ocet (případně chilli) a na prudším ohni vaříme asi 25 minut. Krok 5: Když se odpaří skoro všechna tekutina, cibule ztmavne (barvou připomíná červené zelí). Krok 6: Můžeme sterilovat v malých skleničkách, ale vydrží docela dlouho v lednici.

TIP: Cibule v kuchyni - rady a oblíbené recepty

Zveřejněno 26. 3. 2012

Poznámka autorky aaura

Výborné jako příloha k masu, ale i sýrům a paštice. Já jsem do cibule přidala ještě sušené brusinky a nemělo to chybu, celé to padlo o víkendu jako příloha ke grilovanému masu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDyV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDyV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

výborné

madlina:toto nie je ako marmeláda z ovocia. Myslím, že DP pekáreň by cibuľu "rozbila" miešaním. V PH hrnci som dávno robila, tipujem 4 hod. high. Zbadáš, stmavne to a zhustne.:-))

magdalenka:
Magdalenko,mám dotaz.Myslíš, že bych tu cibul.marmeládu mohla udělat v domácí pekárně? Tam totiž dělám normální džemy, jako merunky, broskve at. Děkuju. A pokud se týče toho PH, jak dlouho tedy se to tam čmochtá?:-)

jejej....pardon....ten cukr, nebo med se tam dává hned zezačátku, aby mělo co karamelizovat :-8. A chilli přidáme s vínem a octem :-)- už jsem to opravila

:-?:-?:-? A co s cukrem či medem a také chilli? - z postupu to nějak vypadlo.

jo..a vařila jsem to zakryté....ze začátku, až ke konci jsem to odkryla ;-)

Já jsem to viděla vařit itala (s italem v kuchyni), ale dělal to trochu jinak. Líbilo se mi to a hledala jsem recept. Přímo ten jeho jsem nenašla, tak jsem brouzdala po netu a našla pár variant, které jsem tak nějak poskládala do podoby, která by chutnala mně ;-). Nejdřív jsem samozřejmě hledala tady a byla jsem překvapená, že tu nic takového není....až teď v podobných vyskočila cibuláda a je to vlastně to samé, ale z bílé cibule. To také vyzkouším :-p. Nedělala jsem to z tohoto množství, co píšu, měla jsem 4 velké cibule doma a chuť to zkusit, takže jsem to dělala spíš od oka a množství surovin jsem obšlehla z těch receptů, co jsem kde našla. Já to dělala právě s tím medem, protože jsem neměla hnědý cukr a chutnalo nám, proto tam ten med uvádím. No a měla jsem jednu necelou sklenici. Tu vidličku-vařečku používám hodně....mám jí ráda a mám jich několik....ale ruka? :-)):-)):-))

Jiřička 26. 3. 2012 10:20
Tak to se mi také moc líbí a už to znamenám. Dovedu si představit tu dobrotu k masíčku z grilu. :-p Děkuji za receptík. J.

Vypadá to moc dobře, už jsem se kdysi na něco takového taky chystala, ale recept kamsi zapadl... Můžu se zeptat: to se vaří celé BEZ poklice? Díky ;-) A ještě jeden: kolik toho z téhle dávky asi tak je? Děkuju!

pipre: Jani, já taky,mám různé varianty, jen se mi líbí ta fotka tu,připomíná to kostlivce, :-)):-)):yes::yes:

Tak to vypadá chuťově moc dobře:yes:
Spagi, jo takovou vidličkovou vařečku mám také. Hodně ji používám:-)

Já ji také dělám, recept byl na tv Paprika myslím

Ja robím v pomalom hrnci, skvelé ku grilovačke.

Tak tohle se mi moooc líbí, supéér nápad. Červenou cibuli milujem a zbytek úplně vidím a chutnám, noo ty brusinky nebo naše jizerské klikve, mňááám:-p:-p:yes::yes:
Jen jsem přemýšlela, co je to ještě v té hotové směsi, je to taková ta vidlička dřevěná že jo? Vypadá to jak ruka :-D:-D:-D

Tématické fráze:
cibulová marmeláda z červené cibule, marmeláda z červené cibule, cibulový džem, recept na cibulovou marmeládu, cibuláda z červené cibule, cibulová zavařenina, cibulková marmeláda, červená cibule marméláda, džem z červené cibule, cibulada, cibulová marmeláda k masu, chilli marmeláda, marmeláda z bílé cibule, cibuláda recept, cibulovamarmelada, cibulivá marmeláda, cibulova marmelada z bile cibule, cibulová marmiláda, marmeláda s červené cibule, cibulová marmeláda podle pohlreicha

Suroviny:
cibule červená, česnek, olej olivový, cukr hnědý, tymián sušený, chilli, víno červené, ocet vinný červený, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu