Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánky do slaných dortů a pečiva

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie84 kJ /
20 kcal
Bílkoviny0,45 g
Tuky1,76 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy0,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K základu přimícháme další suroviny (viz varianty) podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem nebo zředímě zakysanou smetanou. Ingredience můžeme míchat i dohromady - niva s česnekem, pórek se šunkou, šunka s křenem, ředkvičky se strouhaným sýrem a pažitkou...

Používáme nejen na slané dorty, ale i na chlebíčky, ke krekrům, slanému pečivu atd.

Zveřejněno 29. 3. 2012

Poznámka autorky danielle72

Pro mě jsou takovéhle vymyšleniny samozřejmostí, tento tip se vkládám proto, že se návštěvy vždycky vyptávají, jak jsem pomazánku vyrobila, co do ní dávám. Třeba budou někomu k užitku .-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánky do slaných dortů a pečiva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MozB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánky do slaných dortů a pečiva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MozB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Díky za dobrý nápad. Dá se použít i jako náplň do sýrové rolády. Dávám bodík :-):yes:<3

tejaja: Tejajko, jsem ráda, že jsi vyzkoušela a že Vám chutnalo. Děkuji za fotky, jsou super :yes::-) A máš pravdu, kysaná smetana bývá zpravidla hodně hustá;-)

Urobila som pomazánku na raňajky, základ som doplnila pažitkou a strúhanou bielou redkvičkou a ochutila cesnakom. Výborná, nabudúce dám iné prísady. :yes:
Neviem, akú smotanu má namysli evamachova.ter, ale kyslá smotana nemôže byť riedka, musí byť hustá, takže žiadna "brečka" určite nehrozí. :-D;-)

chocolate:Kéž by se u nás dalo koupit

danielle72: Danielko, dost dobrý, pomazánek není nikdy dost a jsou nejen oblíbené, ale i rychlé. Dávám ti 4.bod:yes:

Výborne nátierkové maslo je Tesco značka - 82% smotana, žiadny rastlinný tuk, aj cena je suverénne najlepšia. Používam do "tiramisu", nikdy som s ním nemala problémy. A výborne je aj ak treba trochu smotany, perfektne zahustí.

aple: opravdu rada nad zlato!! Vajíčka za 7 kč, máslo za 30, vepřové maso má být o 20% dražší, tak proč si nekoupit kvalitu? Já nevím, ale kvalitně jíst DNES je hodně drahé.

Já osobně jsem v pomazánkovém másle a nepoužívám žádné nějaké zvláštní,(MADETA, Albert) vodu ještě nikdy neměla.

evamachova.ter:Používám Choceňské pomazánkové máslo a je tuhé.Zakysankou z něj žádná břečka nevznikne, natož přidáním dvou lžiček, já bych klidně i přidala, ptž sýr atd to naopak zahustí.Opatrná bych možná byla jen v případě tuňáka apod.
Daniello:yes:.

kdyby jste používaly kvalitní maslo (pravé) a ne tu příšernost tak máte po problémech

evamachova.ter: To není voda, to je syrovátka, najdeš ji i na jogurtu - a dá se slít. Anebo vypít :-)

Hromadná odpověď: Děvčata promiňte,ale když já u nás koupím sebečerstvější pomazánkové máslo,tak je na něm vrstva vody a já pak jenom různými způsoby zahusťuji

Pomazánkové máslo už jsem mnohokrát ředila zakysanou smetanou, ještě se mi nikdy nezdrclo;-). Musí však mít stejnou teplotu, takže obojí nechávám minimálně 1 hodinu na lince před spotřebou.;-)

danielle72: Mě se bohužel neaří sehnat kvalitní pomazánkové máslo:-(Pokudho chci kvalitní, musí mi ho přivézt příbuzní ze zahraničí. Když si ho koupím u nás,tak ho bohužel musím zasťovat a ne ředit:-(

evamachova.ter: Já používám to, na které zrovna natrefím. Ve večerce včera zrovna měli taky Madetu.

danielle72: A to pomazánkové máslo ,mělo jakého výrobce? Nejde mi o reklamu, ale o tvárnost a zpracovatelnost. Děkuji za odpověď

Včera jsem dělala pomazánku do špenátové rolády - byla to zakysaná smetana od Madety. Doplnila jsem základ pórkem a strouhaným sýrem, solí, bílým pepřem - a krásně to drželo, uprostřed rolády byla ještě drcená treska a la losos. V lednici to bylo dvě hodinky a pak už jsem ji krájela návštěvě. S mrkví je taky výborná, jak píše Kordy, a celer je taky fajn :-)

Marie. Znáte značku Kapucín?

Evi, na celé pomazánkové máslo dvě lžičky kysané smetany se ti zdají hodně????? :-OMyslím, kdybys to množství naředila i obyčejným mlékem, tak pořád by se to krásně mazalo a žádná břečka to nebyla...ty sis asi nevšimla těch dvou lžiček, že?...jinak mně se zdají ty pomazánky bezva...taky různě "laboruju"...:-)

evamachova.ter: Není to pravda,když použijete kvalitní zakysanou smetanu s větším podílem tuku tak se pomazánka krásně vylehčí a je výborná.

a super je to s mrkví :-*

Teda smíchat pomazánkové máslo se zakysanou smetanou je divokost. Pomazánkové máíslo se dá smíchat s čímkoliv včetně tvarohu, ale se zakysankou vznikne břečka, která se nedá ničím zahustit

Tématické fráze:
pomazánky na slaný dort, pomazanka na slany dort, slané pomazánky, pomazánky na slané dorty, pomazánky do slaného dortu, pomazanka do slaneho dortu, slané dorty obrázky, slaný dort obrázky, slane pomazanky na dorty, jak vyrobit slany dort, slané dorty, slané dorty návod, slaný dort pomazánky, slané dorty pomazánky, slaný dort pomazánka, návod na výrobu slaného dortu, slané dorty pro muže, jak se vyrábí slaný dort, pomazánky na dorty, pomazánky na dort

Suroviny:
pomazánkové máslo bez příchuti, smetana zakysaná, sůl, pepř, sýr niva, sýr ementál, česnek, pórek, ředkvičky, paprika čerstvá červená, treska, šunka, křen, pažitka, tuňák, pasta sardelová

Přidat fotografie receptu