Jahodové nic se špaldovým korpusem
Variant na osvěžující jahodový moučník je nespočet. Tento recept přináší dort, který má základní korpus pečený ze špaldové mouky, která je bohatější na živiny a vlákninu. Na něm pak leží tvarohový krém posetý kousky čerstvých jahod.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 995 kJ / 3 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,33 g |
Tuky | 155,00 g |
Vláknina | 25,46 g |
Cholesterol | 1,62 g |
Sodík | 801 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 389,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie nebo sáčku a dáme do lednice.
Krok 2: Mezitím připravíme krém. Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků, tvarohu, jogurtu (či kysané smetany) a cukru vymícháme hladký krém, do kterého postupně přidáváme pudinkové prášky. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej přimícháme do tvarohového krému.
Krok 3: Vychlazené těsto vyndáme z lednice a vyválíme z něj placku velikosti dortové formy. Její dno vysteleme papírem na pečení a boky mázneme máslem.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 160 °C. Těsto přemístíme do formy a prsty vmačkáme po dně a trochu vytvoříme i okraje do výšky.
Krok 5: Na korpus natřeme tvarohový krém, uhladíme a dáme péci. Po 20 minutách zakryjeme dort alobalem nebo pečicím papírem, teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme. Trvá to 40-50 minut. Uděláme špejlovou zkoušku, je-li dřívko suché, máme hotovo.
Krok 6: Dort vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout.
Krok 7: Poté pokryjeme jahodami. Želé připravíme dle návodu na obalu a jahody jím přelijeme. A zase čekáme, až želé ztuhne. Pak už můžeme servírovat.
Zveřejněno 31. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové nic se špaldovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mG4A
Moje poznámka
Jahodové nic se špaldovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mG4A
Nejnovější recepty
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 51 minutami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 15 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 15 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Jak na skvělé linecké cukroví: Čím je naplnit a na kterou stranu mazat marmeládu, aby byl výsledek dokonalý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Poctivá květáková polévka
Pecka před 23 minutami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 26 minutami
Pařížský salát
Pecka před 26 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Pecka před 27 minutami
Krupičková polévka
vakl1 před 37 minutami
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou
tara23 před 52 minutami
Zeleninová polévka s kapáním
Petaja před 2 hodinami
Nepečený zebra dortík
MPetra před 12 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 15 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 20 hodinami
Tématické fráze:
jahodove nic,
korpus ze špaldové mouky,
jahodový dort s korpusem,
čím nahradit polohrubou mouku,
piškotové těsto ze špaldové mouky,
jahodový dort ze špaldové mouky,
spaldovy dort,
dort ze špaldové mouky,
špaldová mouka jahody tvaroh recept nic,
špaldový korpus na dort,
špaldovy piskotovy korpus,
čím nahradit špaldovou mouku,
nic,
recepty za nic,
dorty s korpusem,
jahodový piškotový dort z celozrnné mouky,
recepty s korpusem,
dr oetker bezove rezy,
jahoda mouka špalda recept,
recept s korpusem
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
máslo,
cukr hnědý,
žloutek,
tvaroh,
jogurt,
vejce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
jahody čerstvé,
želé dortové
Komentáře (88)