Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou

Tento pokrm je plný výrazných chutí a exotického nádechu. Pikantní Sambal Oelek dodává masu intenzivní kořeněnou chuť s pálivým nádechem, zatímco karamelizovaná zelenina přináší sladkost a jemnou křupavost. Tato chuťově vyvážená kombinace je ideální volbou pro milovníky asijské kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 587 kJ /
857 kcal
Bílkoviny128,03 g
Tuky21,10 g
Vláknina9,48 g
Cholesterol 278 mg
Sodík 1,35 g
Sůl3,67 g
Sacharidy36,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, vhodíme do woku, ve kterém jsme rozpálili olej. Maso zprudka restujeme 5 minut. Krok 2: Pak přidáme Sambal Oelek (pozor, velmi pálí), worcester, sójovku, sůl a mícháme až do změknutí masa, což je za cca 10-15 minut (záleží, jaké maso použijete). Krok 3: Přidáme arašídové máslo, kokosové mléko, opět řádně promícháme, tekutinu necháme zredukovat. Krok 4: Na druhé pánvi připravíme karamelizovanou zeleninu: rozpustíme máslo, přidáme cukr, ztlumíme plamen a necháme cukr rozpustit. Krok 5: Mezitím nakrájíme cibuli na céčka, česnek na plátky a lilek překrojíme napůl, zase napůl.. a pak napříč... takže vzniknou "čtvrtcéčka".. Krok 6: Toto vše přemístíme do karamelu, orestujeme, osolíme. Až začne lilek hezky zlátnout, přilijeme víno nebo jablečný ocet a necháme odpařit. Podle potřeby můžeme dosolit. Krok 7: Pak to vše transportujeme do woku, který máme, předpokládám, hodně velký. Přidáme nahrubo nakrájenou petrželovou nať nebo koriandr. Můžeme servírovat.

Zveřejněno 2. 4. 2012

Poznámka autorky rebeka

Ta masová směs na pánvi je pro opravdové milovníky pálivých záležitostí. To na té druhé...s karamelizovanou zeleninou.. tak to je jiná věc..to je jak pohlazení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g6ol

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g6ol

Komentáře (15)

rebeka: holka jedna ohnivá, si dobrá!!! :yes:

maris::-D:-D jsem takový ohnivec:-8:-D:-D:-D
díky všem;-):-)

Rebi, co to vyvádíš, že si musíš udobřovat i pánev:-O:-D, ale povedlo se Ti to nádherně:yes::-p+

+ 12 :-K:yes::yes::yes: - Rebi, to vypadá tak krááásně :-p

:-p

:yes:nádhera..:-K:-K:-K:-*..pikantní a krásně naservírováno:-*:-*:-*
už se těším až bude zrát lilek ve skleníku..mám 4 odr.:-*

:-O:-p jednoduše boží:-!:-!:yes:

Je vidět,že i po 24 Ti to krásně pálí;-):-D:-DMoc fajn bašta:-p+:yes:

:yes::yes::yes:

Nadi,já po takové službě bych padla,:-O a ty takhle experimentuješ, s názvy i s chutí,hezké foto i postup,prostě bezva, suroviny bych měla, tedy někdy zkusím:-K;-):-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tak pálí, pálí, pálí, jo? :-D Já pálivosti můžu, mňam! A krásné fotky, jako vždy. . . :-*:yes:+

Bodík za krásné jídlo letí:-p:-p:-O:yes::yes::-K

:-D:-D:-D Ona (ta pánev) se hněvala, že sis ji musela udobřovat karamelizovanou zeleninou? :-D:-D:-D
:-S Ty si zase vymýšlíš - takových ingrediencí - mám z toho jen česnek, olej, sojovku i worcester Heinz, máslo, cukr řepný a ocet(i balsamico). Tak snad radši sednu na vlak, jestli něco zbylo. :-p Vypadá to úžasně a bod je Tvůj.

Jana Remkova::-D ten název.. asi únava po službě:-8:-D
ta sojovka a worcester jsou dražší a taky chuťově lepší.. ale klidně dej, co máš;-):yes: kdybych je doma neměla, taky bych tam prdla Vitanu:-D:-D;-):yes:

:-D:-D:-Dty tvé originální názvy..:-D:-D! Každopádně, to já rozhodně můžu!:-p Sambal Oelek mám, sice je pikantní, ale zase tak hrozné to není, Láďa si to dává k párkům:-D. Ty názvy sojovek.."worcesterová omáčka Lea Perins"-"Heinz" neznám, ale nahradila bych to klasickou worcesterovou omáčkou asi.;-). Pálivé mám ráda, kuřecí maso také, z toho vyplývá..:yes::yes:;-)

Tématické fráze:
kořenová zelenina karamelizovaná, karamelizovana zalenina, zkaramelizovaná zelenina, karamelizovaná kořenová zelenina, karamelovy zaklad se zeleninou, zkaramelizovaná a zelenina, testovina s yelenina, karamelizovaná petržel, jak zredukovat palivost, zkaramelizovana zelenina recept, zeleninová pánev, rýžová pánev, zelenina s karamelizovaným cukrem, řepný sambal, www recepty z karase, ohnivcův guláš recept, karamelizovaná cibulka, jaké maso má karas, yelenina, zelenina skaramelizovaná

Suroviny:
maso kuřecí, lilek, cibule červená, cibulka jarní, česnek, olej olivový, sambal oelek, omáčka sojová, omáčka worcesterová, mléko kokosové, máslo arašídové, sůl, petrželka hladkolistá, máslo, cukr třtinový, ocet jablečný

Přidat fotografie receptu