Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie735 kJ /
176 kcal
Bílkoviny4,99 g
Tuky1,18 g
Vláknina12,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 107 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy32,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji opražíte mouku dozlatova. Přidejte cibuli a vaříte asi 5 minut, mícháte. Přidáte celá rajčata, čili a rajský protlak. Pokud máte kyselejší rajčata, můžete lehce dosladit cukrem. Krok 2: Zamíchejte a ihned přidejte celer, papriky a citron. Na mírném ohni vařte asi půl hodiny. Přidejte vodu na požadované množství, sůl a pepř dle chuti. Vařte po dobu asi 45 minut. Krok 3: V posledních 20 minutách vaření přidejte podle vlastních možností či chutí libovolné maso (krevety, kraby, kuřecí prsa či králíka, veverku nebo anebo vačici, jak libo). Krok 4: Odstavte z plotny a přidejte Worcesterskou omáčku. Na talíři zdobte sekanou jarní cibulkou. Jako příloha opečená bagetka.

Zveřejněno 6. 4. 2012

Poznámka autora evosheek

Toto jídlo je oblíbené mezi kreoly v Jížních státech USA.

V kreolské kuchyni se setkáme kromě ryb a té nejbohatší nabídky mořských plodů i s jídly z divokých krocanů, kachen, želv, vepřového masa, žabích stehýnek a jiných lahůdek. Ale o tom zase až někdy příště.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x93z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x93z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Jaroslav Orlík 11. 1. 2016 09:01
No, ne, že by to nevypadal lákavě, ale vepřová panenka? Není to házení perel sviním?

Toto je presne podľa môjho gusta:-pa vyzerá to výborne:yes:Ukladám:-)

zizala: Z bylinek jsem použil klasiku. Tymián, oregáno, koriandr a rozmarýn.

Peťka: Provedu opravu, při této operaci jsem použil hrnek 1 dl zaplněn z větší části.

tejaja::yes::yes::yes:;-):-D

:-))Veverku ani vačici tam dávat nebudu, jinak to vypadá dobře, jen prosím upřesnit ty bylinky, dík :-K

Peťka:Kreolská kuchyně je známá tím, že je hodně mastná;-).

Není toho oleje nějak moc?

?: Prečo hlúpa ? Kto sa pýta, je hlúpy 5 minút, kto sa nepýta, je hlúpy celý život.

to je ale hloupá otázka

Toto by chutilo aj mne, :yes: ale prečo medzi kreolmi, ostatní to nemajú radi ?:-O

Tématické fráze:
omáčka luisiana, divoký krocan recept, luisiana omacka, kreolská omáčka, louisiana jidlo, krocan divoky recepty, krocan divoky recept, divoky krocan recepty, recept divoký krocan, lousiana omacka, luisana omáčka, pikantní omáčka, recepty na divokého krocana, omáčka ke krocanovi, jak upéct divokého krocana, omáčka luisana, worcester omáčka, omáčka lousianna, omacka loussiana, brambory louisiana

Suroviny:
olej olivový, mouka hladká, bylinky, cibule, šťáva citronová, kůra citronová, paprika čerstvá červená, celer, rajče, chilli paprika čerstvá, cibulka jarní, omáčka worcesterová, protlak rajčatový, panenka vepřová, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu