Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 276 kJ / 2 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,35 g |
Tuky | 273,83 g |
Vláknina | 16,28 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 3,29 g |
Sůl | 8,12 g |
Sacharidy | 27,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C. Mladé kohoutky omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme a břišní dutiny naplníme připravenou nádivkou.
Krok 2: Příprava nádivky: Na pánvi opražit anglickou slaninu téměř dokřupava. Zamíchat tam jarní cibulky a smažit další 1 minutu, přidat houby a smažit, až houby pustí svou šťávu, asi za 5 minut. Zalít vše šlehačkou a přivést do varu. Vařit, až směs zhoustne. Odstavit ochutit lisovaným česnekem, solí a pepřem. Nechat vychladit. Pak přimíchat k nakrájené a v mléce namočené housce. Přidat drobně nakrájenou papriku a bylinky. Promíchat.
Krok 3: Rozdělit směs mezi kuřátka a nadít je. Pomocí páratek zavřít otvor a založit křidélka za záda. Položit kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a poklást máslem. Péci je asi 45-50 minut, nebo až je kůže křupavá a z masa vytéká po zapíchnutí kovové jehly čirá šťáva. Kuřátka polévat výpekem. Coquelet s houbovou nádivkou podáváme s pečenými bramborami či bramborovým salátem.
Zveřejněno 8. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDAL
Moje poznámka
Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDAL
Nejnovější recepty
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 18 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 23 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno 30. 1. 2025 12:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
zdenek.k.cz před 30 sekundami
Těsto na pizzu
Neregistrovaný před 41 sekundami
Cookies s čokoládou
Neregistrovaný před 8 minutami
Sójové maso s těstovinami
Neregistrovaný před 9 minutami
Tibetská kefírová houba
Neregistrovaný před 11 minutami
Panenští Ondrášci
Neregistrovaný před 15 minutami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Neregistrovaný před 15 minutami
Bavorská polévka
Kajkajak před 16 minutami
Kynuté borůvkové knedlíky
klara.zogatova před 18 minutami
Medovník se dvěma druhy krémů
Neregistrovaný před 19 minutami
Tématické fráze:
coquelet,
peceny kohoutek,
kohoutek pečený,
coquelet recept,
mladý kohoutek,
kuře coquelet,
kohoutek recept,
coquelete,
kohoutek na houbách,
recept na mladého kohoutka,
coguelet,
mlady kohoutek recept,
kohoutek recepty,
recepty coquelet,
mladý kohoutek recepty,
recepty kohoutek,
jarní kuřátko s houbovou nádivkou,
kohoutek plneny houbami,
coqelet,
coquelet recepty
Suroviny:
coquelet,
máslo,
sůl,
pepř,
slanina anglická,
cibulka jarní,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
houby lesní,
česnek,
estragon,
bazalka čerstvá,
petrželka,
šlehačka,
mléko,
veka
Komentáře (11)