Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 65 min

65 min (65 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 276 kJ /
2 695 kcal
Bílkoviny22,35 g
Tuky273,83 g
Vláknina16,28 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 3,29 g
Sůl8,12 g
Sacharidy27,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C. Mladé kohoutky omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme a břišní dutiny naplníme připravenou nádivkou. Krok 2: Příprava nádivky: Na pánvi opražit anglickou slaninu téměř dokřupava. Zamíchat tam jarní cibulky a smažit další 1 minutu, přidat houby a smažit, až houby pustí svou šťávu, asi za 5 minut. Zalít vše šlehačkou a přivést do varu. Vařit, až směs zhoustne. Odstavit ochutit lisovaným česnekem, solí a pepřem. Nechat vychladit. Pak přimíchat k nakrájené a v mléce namočené housce. Přidat drobně nakrájenou papriku a bylinky. Promíchat. Krok 3: Rozdělit směs mezi kuřátka a nadít je. Pomocí páratek zavřít otvor a založit křidélka za záda. Položit kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a poklást máslem. Péci je asi 45-50 minut, nebo až je kůže křupavá a z masa vytéká po zapíchnutí kovové jehly čirá šťáva. Kuřátka polévat výpekem. Coquelet s houbovou nádivkou podáváme s pečenými bramborami či bramborovým salátem.

Zveřejněno 8. 4. 2012

Poznámka autora evosheek

Coquelet jsou kuřátka asi 4 - 6 týdnů stará, která váží 400-500 gramů. Chovají se speciálně pro konzumaci. Jsou plná extra chutí a jsou měkoučká. Obvykle jedno stačí pro dospělou osobu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDAL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDAL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

delikatesa:yes::-D

:yes::yes::yes:+

Katerina: V supermarketech jsou k dostání cca za 70,- Kč/ks

Nechala bych se pozvat :-p

:-O:-O:yes:

Katerina 8. 4. 2012 13:02
dobrý den můžu se zeptat kde seženu ty kohoutky a kolik stojí děkuji :-)

Vypadá to velice dobře:-*Hned bych si kousíček(jednoho kohoutka:-D)dala:-p+:yes:

Ivo, to je teda vypečenej kohoutek úplně dozlata a moc pěkně vypadá:yes: Dávám jasnej 4.bod:yes:

:yes::yes::yes:

tento kohoutek je opravdu delikatesa, měli jsme dnes k bědu, ale jinak upraveného. Tvůj rcp se mi líbí+ bod:yes::yes::-))

To tedy musí být lahůdka!!!:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
coquelet, peceny kohoutek, kohoutek pečený, coquelet recept, mladý kohoutek, kuře coquelet, kohoutek recept, coquelete, kohoutek na houbách, recept na mladého kohoutka, coguelet, mlady kohoutek recept, kohoutek recepty, recepty coquelet, mladý kohoutek recepty, recepty kohoutek, jarní kuřátko s houbovou nádivkou, kohoutek plneny houbami, coqelet, coquelet recepty

Suroviny:
coquelet, máslo, sůl, pepř, slanina anglická, cibulka jarní, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, houby lesní, česnek, estragon, bazalka čerstvá, petrželka, šlehačka, mléko, veka

Přidat fotografie receptu