Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žluté fazolky v sladkokyselé omáčce z kefíru

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 703 kJ /
885 kcal
Bílkoviny48,53 g
Tuky59,17 g
Vláknina1,34 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 531 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy38,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a zalijeme mlékem a kefírem tak, abychom vytvořili řidší omáčku. Přidáme trochu soli, lžíci cukru a sušenou zeleninovou směs a na mírné teplotě za častého prošlehávání prováříme asi 20 minut. Poté přidáme fazolky s částí nálevu (případně kyselé houbičky). Krok 2: Pokud je potřeba, zahustíme jíškou z másla a mouky a dochutíme cukrem a octem.
Ihned po odstavení z plotýnky vlijeme do omáčky celá vejce a necháme je ve vařící omáčce mírně ztuhnout.

Podáváme s mačkanými brambory s máslem a petrželkou.

Zveřejněno 11. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žluté fazolky v sladkokyselé omáčce z kefíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0OQ3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žluté fazolky v sladkokyselé omáčce z kefíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0OQ3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Eliza: Narazila jsem na tento recept náhodou, protože hledám inspiraci na zítřejší oběd, čerstvé fazolky mi poslala teta, protože ví, že bych se jich mohla ujíst :-8
My tyhle žlutý fazolky nakládáme do stejného nálevu, jako děláme okurky. Samozřejmě scezený, bez semínek hořčice, jenom čistý nálev :-)

Raula: To nemám, propátrejte internet, určitě něco najdete (nebo jste již našla). Ale je fakt, že by se mi taky hodil, fazolky se nám rodí jak divé, v sezóně máme plnou mísu denně a zatím jsme je s mamkou jen zamražovaly...;-)

lemonia terpsopoulou-z recka: Tak to jsem moc ráda, že jsem přispěla alespoň po těch letech...;-):-K

lemonia terpsopoulou-z recka 10. 6. 2013 17:31
tento recept jsem hledala moc dlouho asi 30 let dekuji vam ,je to ono

Rcept na naložení žlutých fazolek by nebyl,prosím?

Kefírové omáčky také vařím, máme je rádi(já i po studenu;-):-))):-p+:yes:

To je něco jako zastřené vejce, ne? Moc hezký recept i fotky.:yes:

Netradiční příprava vajec, ale Zepter to opravdu zvládne, to jsem si jist.;-);-);-)Jinak u nás velmi oblíbený pokrm:-K

hezoučký recept.. a zase ten krásný talíř:-8:-K:yes:

maris:Maruš, já to dělám na Zepteru, který už mám 20 let, a stále to funguje;-),ale povařit vajíčka je někdy problém-tedy u nás, ale jinak ty mé hrnce opravdu dovaří po vypnutí sporáku-plotýnky:yes:

Jana Pá: Jani díky,:-) vyzkouším to, ale já když dám hrnec z plotny, tak už se mi jeho obsah nevaří, asi máš nějaké super úsporné nádobí:-) Já ale nesnáším tekutější bílky, to je můj problém, proto bych ta vajička určitě pár minut povařila :-)

maris:Marisko,jde to, dnes to bylo ráno v 7 hod. na Nově, musíš nechat ty vajíčka 4 min.povařit v té omáčce,nebo, jak píše Eliza ztuhnout,ono je pravda, že záleží na strávníkovi, zda má rád měkké-tvrdé:-?;-):-))-myslím vajíčko:yes: Jo, ještě dodatek, já když odstavím hrnec z plotny, tak ještě tak cca 10 min. vaří jeho obsah:yes:, takže já bych ty vajíčka tam asi udělala;-)

Pochutnala bych si:-p:-), jen bych asi udělala zastřená vejce zvlášť, měla bych strach, že když už je omáčka odstavená z plotny, tak bílek neztuhne. Ale to je jen můj názor, jinak recept suuper;-):yes:

Eliza:Eli, to by u nás mělo úspěch a vůbec by nevadilo, že není maso;-) dala bych ještě petrželku, nebo pažitku a ty máš 11.bod:yes:

Tak to je bašta podle mého gusta. . . :-p:yes:+

Tématické fráze:
omáčka ze žlutých fazolek, žluté fazolky recept, omáčka z kefíru, žluté fazolky, žluté fazolové lusky, žluté fazolky recepty, omáčka ze žlutych fazoli, žluté fazolky omacky, zlute fazolky omacka, omáčka z kyselych fazolek, sladkokyselá fazolová omáčka, omačka se žlutych fazolek, omacka z cerstvych zlutych fazoli, omáčka z nakládaných fazolek, žluté fazolové lusky - recepty, nakládáme fazolové lusky, zlute fazole omáčka, fazolová omáčka recept, fazolová omáčka sladkokyselá, pokrmy z kefíru

Suroviny:
lusky fazolové, kefír, mléko, vejce, máslo, mouka hladká, směs zeleninová, sůl, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu