Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 915 kJ / 4 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,39 g |
Tuky | 243,49 g |
Vláknina | 21,10 g |
Cholesterol | 675 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 451,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu (průměr 23cm) vyložíme alobalem.
Krok 2: Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle (vymačkáme štávu) a vyložíme s nimi dortovou formu.Posypeme skořicovým cukrem.
Krok 3: Na těsto:
vajíčko vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej a nakonec mouku s pr.do pečiva. Těsto vylijeme na jablka a pozvolna upečeme v troubě na 180°C asi 30minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Mezitím si uvaříme z mléka a prášku hustý pudink, osladíme podle chuti a do vychladlého zašleháme změklé máslo. Krok 5: Potom si vyšleháme šlehačku se ztužovačem (osladíme) a nastrouháme margotku. Krok 6: Vychladlý korpus vyklopíme na tác (nahoře zůstane) jablečná vrstva a na tu natřeme krém, potom šlehačku a nakonec posypeme margotkou. Krok 7: Dáme do lednice pořádně vychladit, aby vše ztuhlo.
vajíčko vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej a nakonec mouku s pr.do pečiva. Těsto vylijeme na jablka a pozvolna upečeme v troubě na 180°C asi 30minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Mezitím si uvaříme z mléka a prášku hustý pudink, osladíme podle chuti a do vychladlého zašleháme změklé máslo. Krok 5: Potom si vyšleháme šlehačku se ztužovačem (osladíme) a nastrouháme margotku. Krok 6: Vychladlý korpus vyklopíme na tác (nahoře zůstane) jablečná vrstva a na tu natřeme krém, potom šlehačku a nakonec posypeme margotkou. Krok 7: Dáme do lednice pořádně vychladit, aby vše ztuhlo.
Zveřejněno 16. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborný dortík (posypaný margotkou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9M2
Moje poznámka
Výborný dortík (posypaný margotkou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9M2
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 4 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 4 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 4 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 4 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 4 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 6 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 7 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 8 hodinami
Tématické fráze:
koláč sypaný margotkou,
jablečný dort s margotkou,
buchta posypaná margotkou,
koláč s margotkou,
jablečné řezy s margotkou,
recepty na výborné dorty,
vyborné dorty,
jablečná s margotkou,
pařížský dort s margotkou,
dortíčky z margotky,
sváteční řezy s margotkou,
recept na margotku,
dort z margotky s jablky,
jablečný koláč s margotkou,
cuketový koláč s margotkou,
pošli recept, výborný dort,
výborný dortík,
řezy s margotkou,
jablečná buchta s margotkou,
karamelové řezy posypané s margotkou
Suroviny:
jablko,
cukr skořice,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr,
mléko,
olej,
vejce,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr,
šlehačka na šlehání,
ztužovač šlehačky,
čokoláda margot
Komentáře (3)