Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkové khirčí

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 519 kJ /
1 797 kcal
Bílkoviny70,96 g
Tuky6,75 g
Vláknina48,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy340,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži a čočku smícháme, důkladně propereme a necháme stát hodinu ve studené vodě (můžeme nechat i přes noc, potom je příprava kratší). Poté slijeme a necháme okapat. Krok 2: Do hrnce nalijeme olej a smažíme na něm drobně nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Poté přidáme koření (hřebíček, kardamon, skořici, chilli) a zahříváme tak dlouho, až se koření rozvoní. Krok 3: Vsypeme okapanou rýži s čočkou. Přidáme kurkumu a sůl, promícháme a stále mícháme, až nám všechna rýže zesklovatí. Pak nalijeme vodu 2 cm nad povrch rýže a čočky, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme doměkka (asi 20-25 minut). Krok 4: Pokud se voda vsákne dřív, po částech doléváme. Výsledný pokrm by měl mít mírně kašovitou konzistenci. Na závěr vyndáme hřebíčky a podle vlastní chuti dochutíme.

Zveřejněno 20. 4. 2012

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkové khirčí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AA0j

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkové khirčí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AA0j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Velmi, velmi zvláštní a zajímavý recept!!

:yes::yes:

Receptík je zajímavý a jídlo vypadá moc hezky:-p:yes:

tejaja: Děkuju za bodík a těším se, až vyzkoušíš :-) Tempeh jsem si zamilovala, ale samozřejmě se to dá jíst i bez něj, Indové khirčí jedí často jen tak samotné.

Klasicky výborný recept:yes:, že ti to už nie je trápne ;-):-D:-D, tempeh som si objednala u nás v jednej z predajní, tak až ho budem mať, vyskúšam. Zatiaľ sa musíš uspokojiť s bodom :-D:-D:yes:

Díky za odpověď :-) Asi začnu s basmati, stejně jsem ji chtěla kupovat, chodím na ni do vegejídelny a mám moc ráda její konzistenci.

Oveska: Zkoušela jsem obyčejnou dlouhozrnnou i basmati a z obou to bylo výborné. On ten pokrm má být lehce kašovitý, takže případné rozvaření zase až tak moc nevadí.

To vypadá skvěle - to koření, čočka, hmmm... :-) Jaká rýže by byla nejlepší? Napadá mě basmati, ta se nerozvaří tak snadno jako ta obyčejná, co se prodává u nás. S jakou to děláte?

spagetka: To nic, on jak je doma vyrobený, nevypadá úplně standardně...

petram:ajooo a já ho nepoznala :-8:-8:-O:-O:-O:yes::yes::yes:

spagetka: Ty pevné kousky, to je tempeh - "fermentovaný sýr ze sojových bobů", mám tady na něj i odkaz (http://www.toprecepty.cz/recept/26169-domaci-tempe...), kupuje se ve zdravých výživách a je to neskutečná lahůdka :-).

hm, tak tohle by u nás prošlo, ukládám, udělám. Prosímtě, ty pevné kousky na okraji talíře, jsou co? Podle mě ta čočka viď;-), jinak :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
čočkové burgery, čočkové chipsy recept, cockove chipsy, čočkové pokrmy, čočkové pokrmy, čočkový tempeh, čočkové chipsy recepty, čočkove burgry, jak se dela cockovy tempen, recept na chipsy z čočky, cockove chips recepty, čočkové čipsy recept, recept na cockove chipsy, recepty na kašovitá jídla, čočka a rýže,ind. pokrmy, čočka chipsy recept, cockove chipsy s chilli, fermentované placky z ryze a čočky, testoviny cockove, rýže,čočka tempeh

Suroviny:
rýže, čočka, olej, cibule, česnek, koření hřebíček, kardamom mletý, skořice mletá, zázvor, kurkuma, pepř, chilli, sůl

Přidat fotografie receptu