Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka zapečená s brokolicí

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 228 kJ /
1 967 kcal
Bílkoviny111,16 g
Tuky45,41 g
Vláknina58,70 g
Cholesterol 611 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,22 g
Sacharidy250,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohánku zalejeme vriacou vodou ( nie z varnej konvice!), zakryjeme a dáme na 30 minút do perín. Krok 2: Na troche oleja opražíme krátko na kolieska narezaný pór, pridáme na malé kocôčky narezané zemiaky, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou len toľko, aby zelenina neprihorela, a dusíme cca 5 minút. Krok 3: Pridáme zvyšnú zeleninu a brokolicu rozobranú na ružičky a podusíme 5 minút. Krok 4: Do zeleniny pridáme pohánku, vajcia rozmiešané v mlieku a nahrubo nastrúhaný syr. Ak treba, dosolíme a dokoreníme a vmiešame prelisovaný cesnak. Krok 5: Zmes navrstvíme do vymasteného pekáča a pri strednej teplote dusíme v rúre asi 40 minút.

Zveřejněno 20. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka zapečená s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QvP5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanka zapečená s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QvP5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

návštěva 24. 4. 2012 19:32
Právě jsem dopekla a je to výborné. Dietní, zdravé a jedlé. Přidala jsem bylinkové kořeníčko. Dík za typ.

:yes::-p, z pohanky jsem vždy dělala jen polévku, ráda vyzkouším i "tudletu" variantu:yes::-D

pecka

:-p:yes:

Pohanku můžeme a brokolku taky, ukládám ;-)

tejaja: super.. ta je i u nás, rcp ukládám a vyzkouším, pak podám hlášení, neboooj:-8:-D:-D:-D

rebeka: Naďka, lúpaná, ale u nás dostať aj tepelne lúpanú, je taká hnedá ako na obr. Je to šetrný spôdob lúpania, asi ako hnedá ryža, nie biela. Takúto vždy kupujem. ;-)

Terezko, moc hezký recept.. pohanku i brokolku mám ráda;-):-p:yes::yes:
jenom dotaz: ta pohanka loupaná, lámanka nebo je to jedno, jaká;-):-?

:yes::yes:

tejaja:děkuji za informaci, to jsem nevěděla Terezko:-))

jarka skrobakova: Jarka, voda z varnej konvice nemá bod varu ( 100°C ), aj keď bublinkuje, a môže sa stať, že pohánka nezmäkne poriadne.
Janka, kľudne brokolicu nahraď napr. karfiolom alebo inou zeleninou podľa chuti, čo máš rada ;-)

Terezko, pohanku jsem si hodně oblíbila, škoda, že u jídelníčku Antonie Mačingové se mi sprotivila brokolice:-(

Tejajko, Tvůj rcp se mi líbí, chci se zeptat, proč nezalévat pohanku z varné konvice? Pohanku vařím dost často a tohle jsem si uložila a vyzkouším, bodík posílám:yes::yes::yes::-)):-K

Tématické fráze:
recepty z pohanky, zapečená brokolice s pohankou, brokolice s pohankou, pohánka recepty, recept na pohanku, zapečená brokolice, pohanka s brokolicou, brokolica s pohankou, pohankové recepty, zapečená brokolice recepty, brokolice dle mačingové, zapečená brokolice s s pohankou, smetanová pohanka s brokolicí, brokolice zapečená s pohankou, zapecene brambory sbrokolici, pohanka podle mačingové, recept brokolice+tuňák podle mačingové, brokolice podle mačingové, recepty s z pohanky, recepty pohanka

Suroviny:
pohanka, pórek, brokolice, brambory, kukuřice, hrášek, paprika čerstvá červená, sýr tvrdý, olej, sůl, pepř mletý, vejce, mléko, česnek

Přidat fotografie receptu