Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové bagety se sezamem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Porce: 4 bagety

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 135 kJ /
2 661 kcal
Bílkoviny82,23 g
Tuky100,11 g
Vláknina41,31 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 5,62 g
Sůl14,05 g
Sacharidy337,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto můžeme dělat ručně (robotem) nebo v pekárně. Ručně: Ze 100 ml vlažné vody, sladěnky, droždí a 130 g hladké mouky (vše bereme z nachystaného, odváženého množství) umícháme v míse omládek a v zakryté (např.utěrkou) pak 45 minut nakynout. Pak přidáme zbytek surovin a vařečkou (nebo robotem) vymísíme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého umotáme bagetu. Všechny bagety necháme dobře vykynout v bagetovém plechu nebo na obyčejném plechu s pečicím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C/asi 25 minut - každá trouba peče jinak, je možné, že budete péct o chvíli méně nebo naopak déle). Chcete-li mít bagetky lesklé, můžete je před pečením potřít trochou vejce, rozšlehaného s vodou. Krok 3: V pekárně: ze 100 ml vlažné vody, sladěnky, droždí a 130 g hladké mouky (vše bereme z nachystaného, odváženého množství) necháme pekárnu bez předehřívání umíchat omládek a v zavřené pak 45 minut nakynout. Krok 4: Dosypeme zbytek surovin a znovu bez předehřevu necháme těsto umíchat a vykynout (kyne asi hodinu). Krok 5: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 díly a dále pokračujeme podle postupu, popsaného výše.

Zveřejněno 26. 4. 2012

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Bagety nádherně "naskočí", jsou lehounké, vevnitř tečkované špaldovou moukou a opravdu trochu oříškově chutnají. Zároveň je v nich na jazyku lehce cítit i chuť sezamového semínka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové bagety se sezamem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x9Yl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové bagety se sezamem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x9Yl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Zdena z JM: :-8 to mě těší, Zdeni...

Vynikající bagetky.Snědly se ještě za tepla.:-p

:-O A zase ta Lucie.....vlastně Iva;-):-D a její lákadla:-D:-D Uložila jsem a protože mě čeká dlouhý víkend, určitě vyzkouším:yes::yes:

špaldovku ještě mám, asi zítra udělám..:yes::yes::yes:
zrovna bodík dám, páč tvé rcp dobře znám a i úplnému pekařskému ignorantovi, jako mě, podařit se musí.. ať to každý zkusí;-):-D
ovšem vše do puntíku dodržet se musí;-):yes::yes:;-)

Teď mě něco napadlo, holky, co myslíte, jak by to dopadlo v mikrovlnce na crispu? Jasně, musela bych volit kratší tvar, ale mohlo by to jít ne?

špalda :yes: - bagetky :yes: 1*

:-p:yes:

:yes:

Ze špaldovky dělám nejraději, takže ihned ukládám k realizaci. Musím jen pro droždí. Jediný problém bude ta moje nemožná trouba, ale snad ty knoflíky na teplotu uhlídám ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
bagety ze spaldove mouky, bageta ze špaldove mouky, špaldové bagetky, bagetky ze spaldove mouky, domácí bageta ze špaldové mouky, domácí bagety ze špaldové mouky, jak se peče ze špaldové mouky, špaldové bagetky recept, špaldová domácí bageta, špaldová mouka bagety, špaldová mouka recepty, recept na bagety z špaldové mouky, veka ze špaldy, spaldove bagety z pekarny, bagety ze špaldový mouky, veka z špaldové mouky, domácí veka ze špaldy, bagety se spaldove mouky bez pekarny, recepty na kvaskove spaldove bagety, špandová bageta

Suroviny:
voda, sladěnka, semínka sezamová, sůl, sádlo, mouka hladká, mouka špaldová hladká, droždí

Přidat fotografie receptu