Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččin domácí šormajzl

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 729 kJ /
3 281 kcal
Bílkoviny80,41 g
Tuky210,42 g
Vláknina97,73 g
Cholesterol 181 mg
Sodík 879 mg
Sůl1,97 g
Sacharidy218,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření trochu osolíme. Kroupy propereme a také v osolené vodě uvaříme doměkka. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme do zlato hněda. Krok 3: Přidáme zeleninu a orestujeme ji. Nakonec vmícháme připravené kroupy s fazolemi. Osolíme, opepříme a krátce povaříme. Vmícháme škvarky, prohřejeme a posypeme sekanou pažitkou.

Zveřejněno 29. 4. 2012

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: Časopis Claudia.

Měla jsem pro všechny uvařené maso a sobě jsem udělala na zkoušku Babiččin slovácký šormajzl. Myslela jsem si, že 3 téměř dvoumetrový hoši pohrdnou. Nakonec zbylo maso. Překvapili.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin domácí šormajzl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7EQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin domácí šormajzl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7EQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Marie Svarcova: Jsem ráda, že chutnalo a díky za pěkné foto:-K

Nemám tak krásné foto, nesehnala jsem velké kroupy ani velké fazole všechno jen střední ale bylo to vynikající. Děkuji za skvělý recept:yes::yes::yes::yes::yes::yes:<3:-K

Marie Svarcova: Moc děkuji :-K

:-)<3<3<3 parádní recept a luxusní foto :-K

Babičkovská jídla jsou ta nej..., navíc kroupy miluji. Už se na to těším!

spagetka:K tomuto by mi libeček asi nechutnal, ne že bych ho neměla ráda, ale dávám ho pouze do vývarů a pod maso:-K

Na tyhle suroviny a príma baštu z nich přichystanou by jsi mě také utáhla:-))Mňam:-p+:yes:

Recept znám, u nás se pochopitelně dával libeček :-p:-p:yes::yes:

tento recept i pod tímto názvem znám, ale vůbec jsem netušila, že ja tak.. jak to nazvat:-?:-? ... sexy:-8;-):-p:yes::yes::yes:

Bahulo, ten název vůůůbec neznám, ovšem kde jsou škvarky, to musi být dobré:-p Máš 5.bod:yes:

:-O:-O:yes:

;-):yes::-D:yes: Babička mala dobré chute ;-)

tak toto je nadherny nadherny nadherny prenadherny recept....

:yes::yes:;-)+3

:yes::-K

:-p:-p:yes:

Je vidět, že má Evča volno ;-) Vaří a vaří a dělá chutě :-8:-) :yes:

Tématické fráze:
šumajstr recept, babičin sex, šromajzl, babiččin sex, šumajzl, babicovy dobroty recepty 29.4.2012, slovácké fazole recept, recept na šumajstr, domaci sumajstr, šormazl, babiččin šomajzl, babiččin šomajzl, videorecept šumajstr, šormaizl, slovácký šumajstr, babičin sex, slovácké fazole s kroupy, babiččin šromajzl, šorymajzl, kuchařka bahula

Suroviny:
fazole červené, kroupy, sůl, pepř, sádlo, cibule, mrkev, petržel, celer, škvarky, pažitka

Přidat fotografie receptu