Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková buchta

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 096 kJ /
4 564 kcal
Bílkoviny105,32 g
Tuky88,25 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 541 mg
Sodík 491 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy825,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V teplém mléce rozpustíme tuk a med. Po zchladnutí rozmícháme v mléce vejce, můžeme přidat i ořechy nebo rozinky. Do mísy dáme mouku, cukr a kypřící prášek. Krok 2: Ze směsi spolu s připravenou směsí uděláme těsto, vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.

Zveřejněno 31. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRDx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRDx

Marie

Komentáře (29)

Ahoj holky chci buchtu vyzkouset a chci se zeptat ten tuk muzu heru do toho pouzit;-)

Nemělo by tam být 1,5 hrnku mléka NEBO vody? Vodu jsem vynechala a je to super, přidala jsem do těsta kakao a nahoru dala čokoládovou polevu :yes:

Zatím peču,ale chci jen poznamenat, že stačí JEN MLÉKO. Vodu ne! Měla jsem pěkné těsto,polohusté, typické pro tento druh buchet. A to jsem se ještě spletla a dala jen 1 hrnek mléka..... Dopečeno. Krásně voní, je kyprá (zkouška špejlí), výsledek zjistím po vychladnutí.

My děláme něco podobného jen trochy jinak: 500g mouky, 250 g medu, 250 g cukru, 1 sklinka mléka, 1 hrstka mandlí, 2 nastrouhaná jablka, 2 lžičky skořiče, 4 vajíčka, 1 lžička sody -> rozpustit med, dát do něj vejce, mléko, cukr, sodu a skorici -> zamíchat a přisypat mouku, nakonec jablka a ořechy-> dát na dva pekáče vymazané a vysypané krupičkou, péct na 150°C přibližně hodinu. => u nás se to jmenuje "Kozackyj medivnyk" P.S. nakonec posypat moučkovým cukrem, obložit jablky, sušenou klikvou či čornoslivem a servírovat nakrájené na velké talíři takto ozdobené a zapíjet horkým čajem nebo kávou. Kdo chce, může si na to dát konfituru či smetanu:-K

:-8:-K:-K:-)):yes::yes::-):-8

:-OMOC DOBRE

Veronika 1. 3. 2013 13:14
Výborný, rychlý recept!!! Všem chutnalo! Na buchétku jsem dala tvarohový dezertík a ozdobila kakaem, jelikžo jsem se tady nechala inspirovat ještě příspěvkem od Markety a obrovská mňamka. Akorát jsem do receptu nedala vodu, ale trochu oleje. :yes::yes::yes:

buchta se povedla akorad ja teda pridala kyprici prasek jeste a vic te mouky aby bylo testo husci a dala jsem tam kakao;-)

a kdy tam mám přimíchat tu vodu????

Výborná trochu jsem jí vylepšila čokoládou, oříšky a marmeládou. Ňam, ňam:-))

kia:No tak nevím zkouším po prvé tuto buchtu a nemyslím si,že dopadne zdrvna nejlépe :-(
Připadá mi,že je tam moc tekutin...L.

kia:

hrozná buchta.....souhlasím s ROMANOU, buchta se celá zdrcla a navíc zde není napsáno, jaký objem má mít hrnek.:-//

Romano skvely postreh :D ale jak vidim tak to vsem dopadlo na jednicku :-D kdo vi ,zda rikaji pravdu :yes:

Je vyborna dekuji za recept :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

já třeba dělám perníkovou buchtu podle návodu co je na kypřicím prášku do perníku a když je hotová nechám ji vychladnout potom ji potřu tvarohem a poliju čokoladou děcka to milujou no každý to dělá jinak,ale skusín i tento způsob zdá se mi jednoduší:-)

nepovedlo se.. neni těsto moc řídké? konzistence jak nepropečená guma..:-((

Hera nikdy nic nezkazí,klidně ji dej :yes::yes::-D

Protože moc nepeču ten tuk je tuk na pečení nebo můžu dát heru děkuji

...tak to určitě zkusím a dodám fotku...:yes::yes:

určitě by se nic nestalo a myslím, že by šly dát i přímo do těsta :-)

...holky, stalo by se něco, kdybych povrch posypala sekanými vlašáky?...

jo a cukr jsem nevážila, zkrátka osvědčený poměr - 2 větší hrnky mouky a 1 hrnek cukru :-)

naprosto skvělá buchta :yes:, všichni jsme si velmi pochutnali :-p a asi bude brzo opáčko. Vodu jsem nedávala, pouze mléko a místo kypřícího prášku do pečiva jsem dala prášek do pečiva + vrchovatou lžíci perníkového koření. Bodík je jistej a kdybych mohla, posílám hned čtyři, za každého spokojeného člena rodiny :yes:

omega23alfa 29. 4. 2009 22:53
Recept mě zaujal, vypadá skvěle a je hlavně rychlý. Často peču a někdy není moc času. Brzy ho vyzkouším. dík za typ:-))

DOPADLO TO SKVĚLE!!!!!!!

právě to jsu zkusit :D je mi 13 a ještě jsem sama nic nepekla :D hlavně když všichni spí :) tak zachvlku napíšu jak to dopadlo :D těším se:-8

Bezva!!:yes:

Aha, pardon, chybička se vloudila;-( Vodu samozřejmě vlijeme spolu s mlékem do mouky, cukru a kypřícího prášku. Díky za upozornění:-)

nevím zda jste po sobě četli recept, jelikož v surovinách máte 1,5hrnku vody a v postupu o ní není jedinná zmínka:-S:-S:-S:-S:-((:-((:no::no::no::-//:-//

Tématické fráze:
recept na pernikovou buchtu, poleva na perníkovou buchtu, perníková buchta s marmeládou, perník recept, buchty recepty, perníková buchta s jablky, pernikova buchta s tvarohem, recepty na pernikovou buchtu, buchta s medem, pernikova buchta s čokoládovou polevou, perníková buchta s jablky na plech, pernikova buchta s čokoladou, rýchlá perníková buchta, buchta bez kypriciho prasku, perníková buchta s ořechy, recepty buchty, buchta-perník, perníková buchta s čokoládou a kokosem recept, perník-buchta, buchta recept

Suroviny:
voda, mléko, tuk, med, vejce, mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, prášek do perníku

Přidat fotografie receptu