Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Manželova specialita z hovězího masíčka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 955 kJ /
945 kcal
Bílkoviny118,50 g
Tuky27,57 g
Vláknina5,70 g
Cholesterol 303 mg
Sodík 343 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy22,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve smícháme koření – 3.- 5.položka a prokapeme olejem. Krok 2: Maso očistíme, nakrájíme na pláty – já měla 4, naklepeme a nařízneme na okrajích. Krok 3: Smíchané koření zalijeme 1 dcl vína. Vetřeme do masa po obou stranách a necháme při pokojové teplotě odležet cca 1 hodinu (delší doba nevadí, nedávat do lednice!) Krok 4: V tlakovém hrnci rozpálíme olej (případně jiný nám milý tuk) a vhodíme na drobno nakrájenou cibuli. Po rozpěnění opečeme zprudka pláty masa po obou stranách, podlijeme zbytkem vína a tlakáč uzavřeme. Po 40 minutách je maso perfektní. Krok 5: Otevřeme tlakáč, maso vyndáme, a dáme se do ochucování: V hrnku smícháme smetanu s octem – dle chuti, ale necháme ji kyselejší a smícháme asi s 2 lžícemi hladké mouky. Krok 6: Promícháme ve výpeku, provaříme cca 15 minut. Pak dle chuti přidáme sojovku – sladkou ale ne hlavně moc slanou, proto vyhovuje Indonézská. Krok 7: Vypneme plotýnky a dáme prohřát zpět masíčko, necháme ještě 5 minut propojit chutě.

Příloha: Rýže, ale půjdou i těstoviny

Zveřejněno 30. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Manželova specialita z hovězího masíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x9PB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Manželova specialita z hovězího masíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x9PB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

:yes::-p:-p

spagetka:Díky, jdu si vygooglit to koření.Manžela zdravím a chválím:yes:.

čokoládko, budeš se divit, ostré to není, muž ví, že já nesmím a on si to doostří až na talíři ;-);-), tekutina fakt stačila ;-)

Také se mi to líbí, i když to bude asi ostré jako meč;-).A to já ráda, navíc zakysanka to zjemní.
Spagi, není jen deci tekutiny do papiňáku málo?Vím, že i maso pustí šťávu, já bych se bála, už jsem papiňák přismahla:-8.+11

Jana Remkova:Jani, obojí - Kaufland, omáčka běžně i v Albertu nebo Lídlu
Děkuji za hodnocení:-K:-K, opravdu je to skvělé, dnes dojíme zbytek, muž, co se vrátil z čarodějnic, ujídá od rána :-D:-D:-D:-p:-p

Jani, malinový ocet mají, myslím, v Kauflandu.:yes:

Malinový ocet, Indonézská omáčka, jo? No, do prčic, kde to mám jako vzít?:-(( Vypadá to tak strašně dobře:-!:-*

zajímavé ingredience;-):-p:yes::yes:

Vypadá to pěkně, ovšem z těch surovin mám snad jen zakysanou smetanu a slunečnickový olej.

špagi, to je zajímavý a jistě dobrý recept:-pani se nedivím, že je to Wildy specialita:-D Dávám 8.bod:yes:

Tak to se mi moc líbí, při prvním pohledu na fotku jsem myslela, že to jsou játra, ale na ten druhý...........:-p:yes:;-)

to vypadá dost lákavě:yes::yes::yes:

;-)pochutnala bych si:yes::yes:+4

Pekné mäsko :yes: Dala by som sa pozvať ;-):-D;-)

Pěkný receptík;-):yes:

Tématické fráze:
jaké uvařit speciality, masové speciality, masové speciality recepty, hovězí recepty, spacialita z jater hovězích, tatarák z hovězího srdce recept, tatarák z hovězího srdce, recepty z hovězího masa, spesiality jidla, domácí specialita, dobré masíčko, recepty na masové speciality, recepty masových specialit, masíčka, hovezi specialita ze smetanou, marinové hovězí, speciality na gril recept, speciality na gril recepty, specialita na gril recept, specialita na grilu recept

Suroviny:
maso hovězí, cibule, koření tandoori masalo, koření medvědí gril reny, pepř česnekový, víno bílé suché, smetana zakysaná, ocet malinový, omáčka sojová sladká, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu