Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový chléb s pohankovou moukou

O tom, že i doma lze připravit dobrý bezlepkový chléb, vás přesvědčí náš recept. Smícháním různých druhů bezlepkových mouk, psyllia a sušeného droždí, připravíme těsto, které po vykynutí upečeme ve formě na biskupský chlebíček.

Hodnocení receptu je 4,6 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kaja.f

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min + 60 minut kynutí

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, + 60 minut kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 383 kJ /
2 004 kcal
Bílkoviny48,53 g
Tuky31,58 g
Vláknina36,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,83 g
Sůl12,00 g
Sacharidy362,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme všechny suché suroviny, kmín a lněné semínko dáme podle chuti, přidáme olej a vodu a umícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu. Krok 2: Formu na biskupský chlebíček (26x11x6 cm) vymažeme tukem a vysypeme pohankovou krupicí. Krok 3: Těsto propracujeme a přendáme do formy. Necháme ještě asi 20 minut kynout, pak vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a 60 minut pečeme. Při pečení neotvíráme troubu, aby chléb nespadl. Krok 4: Po upečení vyndáme formu z trouby na vlhkou utěrku, přikryjeme suchou utěrkou a necháme zchladnout.

TIP: Top 7: Jednoduché recepty na bezlepkové cukroví

Zveřejněno 2. 5. 2012

Poznámka autora kaja.f

Recept jsem našla na www.bezlepkovadieta.cz pro domácí pekárny, tak jsem si ho trošku upravila.

Chléb je dost dobrý zhruba tři dny a i pak je vcelku jedlý, taky se dá bez problému zamrazit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový chléb s pohankovou moukou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Ol1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový chléb s pohankovou moukou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Ol1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Ef.ka: První pokus? Wau. Kdybyste viděla můj první pokus, asi byste se dost nasmála. :-D

Vypadá nádherně! A souhlasím s kolegyněmi, ta třetí fotka je top! ;-)

Dnes jsem pekla pro dceru. Je výborný :yes:

Dá se tento chleb upect v pekárně?
Předem děkuji

Lucka: samozřejmě, nejprve tekuté složky, pak sypké

Super, akorát jsem si recept upravila, dala jsem pohankovou, kukuřičnou a rýžovou mouku. Na to, že to byl můj první pokus o domácí chléb, tak se to překvapivě vydařilo.. :-)

JaNa: čersvě upečený docela drží, ale čím je starší, tím je drobivější...

chlebík vypadá jedle. Jak moc se drobí? My zatím nevychytali chleba, aby se nedrobil (s :-D, že se drobí protože je bezlepkový!;-).)

spagetka:diky :-)
Petra: je to fakt straslivy, uz aby to bylo za nama...

Krásný, hned bych si dala :-)
PS. Koukám, že ti to učení na státnice taky jde, co? ;-)

Ten je krásný:-K+:yes:

kaja.f: otevři si přidat fotky a tam máš funkci foto jako hlavní, tu označíš ;-);-);-)

nejak se mi nepodarilo prijit na to, jak fotky prohodit :-( ale do bezlepkoveho to zaradim...

Souhlkas z Bibi, vyměń fotky a nechceš to dát do Bezlepkové diety?

Kajo, clebíček je moc pěknej, jen bych tu hlavn fotku vyměnila za tu třetí, ta je bezvadná a hotový produkt;-) Dávám ti 1.bod:yes:

Tématické fráze:
domácí bezlepkový chléb, bezlepkový chleba v troubě, recept na domácí bezlepkový chléb, recept na domácí bezlepkový chleba, bezlepkový chleb z trouby, pohankovy chleb recept, domaci bezlepkovy chleba, chleb z pohankove mouky, pohankový chléb, chleba z pohankové mouky, bezlepkovy chleb v troube, pohankový chleba, recept na pohankový chléb, recept na pohankovy chleba, recepty na bezlepkový chleba z pekárny, domácí bezlepkový chléb v troubě, pečení bezlepkového chleba, pohankový chleba recept, recepty na chleba z pohankové mouky, dobrý bezlepkový chleba

Suroviny:
mouka bezlepková, mouka bezlepková jizerka, mouka pohanková hladká, voda, olej, psyllium, kvasnice sušené, sůl, kmín celý, semínka lněná, tuk

Přidat fotografie receptu