Panna cotta s jahodami
Lahodný italský dezert panna cotta se smetanově jemnou chutí je doplněný jahodami. Nejen že krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Podle přesného receptu se vám tento tradiční dezert určitě podaří.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 606 kJ / 1 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,80 g |
Tuky | 68,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 228 mg |
Sodík | 160 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 107,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do skleniček naskládáme jahody nakrájené na plátky, zalijeme dortovým želé, které jsme připravili podle návodu na sáčku, a necháme ztuhnout.
Krok 2: Plátkovou želatinu namočíme ve studené vodě a necháme nabobtnat.
Krok 3: Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a hned odstavíme z ohně.
Krok 4: Za stálého míchání přidáme vymačkanou plátkovou želatinu, dobře rozmícháme a odložíme prochladnout.
Krok 5: Skleničku s jahodami a želé doplníme vychladlou panna cottou (mlékem se smetanou a želatinou).
Krok 6: Necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout.
Zveřejněno 2. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s jahodami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0O4L
Moje poznámka
Panna cotta s jahodami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0O4L
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 7 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 9 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Neregistrovaný před 24 minutami
Kuře na paprice
Neregistrovaný před 1 hodinou
Carpaccio z pečené červené řepy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Neregistrovaný před 2 hodinami
Kralik v italske omacce
Neregistrovaný před 2 hodinami
Čočka po indicku
Neregistrovaný před 2 hodinami
Těstoviny s cuketou
Neregistrovaný před 2 hodinami
Vepřové Hokkaidó
Neregistrovaný před 2 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Neregistrovaný před 2 hodinami
Zapečené kuřecí medailonky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Tématické fráze:
panna cotta recept,
panna cotta,
panakota recept italský,
nejlepsi recept na panacotu,
panacota s jahodami,
recept na panacotu,
panakota dezert recept,
panakota,
panna cota,
recept panna cotta,
panacota s jahodami recept,
recept panakota,
panacota,
pannacota,
misky na panacotu,
nejlepší panna cotta,
recept na panna cotta,
panna cota recept,
pana cota,
panna cotta do sklenicky
Suroviny:
želatina,
smetana ke šlehání,
mléko plnotučné,
cukr,
jahody,
želé dortové
Komentáře (54)