Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové žebírko na žampionech

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 387 kJ /
2 722 kcal
Bílkoviny30,98 g
Tuky268,67 g
Vláknina34,20 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 3,27 g
Sůl8,00 g
Sacharidy29,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová žebírka lehce naklepeme a na okrajích nožem nařízneme (zabráníme tím zkroucení masa při opékání). Z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem čtyř barev. Krok 2: Na steakové pánvi rozpustíme vepřové sádlo a všechno maso z obou stran poctivě opečeme do zlatavé barvy. Opečené maso přendáme do většího hrnce. Krok 3: Do výpeku po mase přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vypéct. Jakmile je slanina vypečená, přidáme nakrájenou cibuli a necháme opéct lehce do hněda. Krok 4: Když je cibule krásně opečená, přidáme žampiony (tyto před vložením očistíme od nečistot, prolijeme citronovou šťávou, necháme cca 3 minuty působit a poté propláchneme pod tekoucí vodou, abychom se zbavili kyselosti – žampiony po této úpravě zůstanou krásně světlé a křupavé). Krok 5: Malé žampiony ponecháme vcelku, střední pouze půlíme a velké plátkujeme na hrubší plátky. Lehce necháme žampiony s cibulkou a slaninou prohřát a přidáme je na maso do hrnce. Krok 6: Podlijeme masovým vývarem tak, aby maso bylo skoro potopeno a dusíme společně se žampiony cca 30 minut. Krok 7: Měkké maso vyjmeme a do vzniklé šťávy vmícháme dvě lžíce hladké mouky, rozmíchané s trochou vody. Tím vše zahustíme a necháme provařit minimálně 15 minut za častého míchání. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem nebo brambory.

Zveřejněno 2. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové žebírko na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g6vk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové žebírko na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g6vk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

No nevím. Houby citronovou šťávu natáhly do sebe a i přes důkladné propláchnutí je omáčka nakyslá :(

:-)<3:yes:

sarka nezavdalova:
... jsem poctěn, že bude tento pokrm jako svatební menu. Přeji hodně štěstí a dobrou chuť.:-K

sarka nezavdalova 7. 5. 2012 10:33
ja mam tento recept jako svatebni menu 11 8 2012 tesim se a dekuji ze sdilite nazory rara varim

Pěkný receptík:-p;-):yes:taky mám kotletky,to bych mohla udělat;-)na houbách máme moc rádi;-):yes:

Jakékoliv maso na houbách, to můžu. Jen já použiju bez té kosti. Nádhera! :-p:yes:+

:yes::yes::-))

:yes:

;-)maso a houby:yes::yes:

+1 nádhera... vypadá moc chutně

Moc fajn bašta:-p+:yes::-K

Ty ses dnes teda rozvařil ;-);-):-p:yes:

Hm...dala bych si:-p. Ty žampionky jsou vyloženě roztomilé..;-)

Tématické fráze:
vepřové kotlety na žampionech, vepřová kotleta na žampionech, vepřové maso na žampionech se šťávou, vepřové žebírko na houbách, veprove na zampionech, vepřový žebírko, veprove zebirko, vepřové maso na žampionech, vepřové žebírko na pepři, vepřové žebírko na žapionech, vepřové maso na žapionech, v eprove zebirko, vepřová žebírka na houbách, v.zebirko na zampionech, vepřové se žampiony, vepřový na žampionech, veprove zebirko s kostí, recept vepřové na žampionech, veprove na zampionech s knedlikem, vepřové žebírko s rýži

Suroviny:
žebra vepřová, slanina uzená, žampióny, cibule, mouka hladká, šťáva citronová, sůl, pepř čtyř barev, sádlo vepřové, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu