Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Huspenina z vepřových loktů

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie288 kJ /
69 kcal
Bílkoviny9,58 g
Tuky0,19 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 10 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,01 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová kolena dobře očistíme, opláchneme a dáme vařit do odpovídající nádoby. Zalijeme celé vodou a přidáme jednu cibuli i se slupkou, nové koření, sůl a bobkové listy. Vaříme tak dlouho, dokud nejsou kolena tak měkká, že maso se samo odděluje od kosti. Kolena po uvaření vyjmeme a zbavíme všech kostí a případných nečistot. Krok 2: Pro naši další potřebu si ponecháme cca 0.5 – 0,75 l scezeného vývaru. Krok 3: V trošce vývaru si lehce podusíme nakrájené čerstvé žampiony na plátky (potřebujeme jich tolik, aby pokryla dno formy, do které budeme huspeninu plnit). Krok 4: Formu si vyložíme potravinářskou folii a na dno naklademe podušené plátky žampionů. Krok 5: Maso z kolen i s kůží nasekáme na středně velké kousky (nebo jak to máme rádi). Poklademe na vrstvu žampionů, tak aby byla všude ve stejném poměru kůže i maso. Krok 6: Do mírně vychladlého vývaru dáme rozpustit šest plátků želatiny a dobře po rozpuštění zamícháme. Do promíchaného vývaru s želatinou přidáme lžíci octu a zalijeme s ní nasekané maso z kolen ve formě tak, aby bylo maso těsně ponořeno. Krok 7: Přikryjeme folií, vložíme opatrně do lednice a necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Před porcováním vyklopíme za pomocí potravinářské folie a krájíme na úhledné porce a podáváme buďto samostatně s chlebem, nebo s octem a cibulí jako tlačenku.

Zveřejněno 3. 5. 2012

Poznámka autora Colombo65

Proč lokty?

Já prostě předním kolínkům z prasete říkám lokty :)

Zeleninu tam nemíchám ze zvyku - nemám rád, když se to pak na řezu zbytečně drobí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Huspenina z vepřových loktů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAyl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Huspenina z vepřových loktů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAyl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Myslim, že ta želatina je tam zbytečná. Pokud nedáte zbytečně moc vody , jen tak aby kolena byla ponořená, tak to dobře zrosoluje i bez ní

"Huspenina z vepřových loktů"
Rcp ucházející:-) tedy až na tu želatinu, že :-O
...ale název fantastický :yes::-D:-K

Včera jsem také dělali a postup skoro stejný jen bez žampionů a dala jsem mrkev+hrášek;-)dávám fotečku;-)

Velmi lákavé :-p;-):yes:+

:yes:

Colombo65:Ale i tak to vypadá báječně:yes::-K

Anna Kocikova:
Jsou tam jen pro dekorativní účel,čemuž odpovídá jejich množství;-);-);-)

Vypadá to nádherně:-K+:yes:Huspeninka se žampiony je pro mě zcela neznámá:-8

;-):-p:-K wow;-):yes:

Krása pohledět..:-p:yes:

parádička:yes::yes::-p

+4:yes: Určitě si udělám. :-p

vypadá to nádherně:-!:-!:yes::yes::-))

Uff, už jsem se lekla, že lokty neznám :-D:-D:-D;-);-);-), tohle u nás frčí :-p:yes:

Tématické fráze:
huspenina z vepřového kolena, vepřová želatina, huspenina z kolena, huspenina, vepřová huspenina, recept na sulc, vepřové koleno huspenina, huspenina recept, vepřový sulc, sulc recept, recept na huspeninu, vepřové koleno sulc, želatina z vepřových kůží, huspenina z uzeneho kolena, vepřová želatyna, vepřový sulc recept, želatina z veproveho masa, recepty na sulc, postup uvaření huspeniny, zelatyna z veprovych kůži

Suroviny:
koleno vepřové, želatina, koření nové koření, pepř bílý, žampióny, bobkový list, sůl, cibule, ocet

Přidat fotografie receptu