Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové oválky

Ořechové oválky jsou lahodným spojením křehkého ořechového těsta a jemné, krémové náplně s výraznou chutí kávy a rumu. Každý oválek je malým uměleckým dílem, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i oči.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 383 kJ /
3 916 kcal
Bílkoviny58,39 g
Tuky238,73 g
Vláknina17,93 g
Cholesterol 393 mg
Sodík 387 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy374,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na těsto vše zpracujeme dohromady, necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout. Krok 2: Pak těsto rozválíme, vykrajujeme placičky a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 10 minut, až zrůžoví. Krok 3: Vychladlé je slepujeme krémem, potřeme čokoládovou polevou a zdobíme dle vlastní fantazie marcipánem, fondánem nebo jen sypeme nahrubo nastrouhanými ořechy. Krok 4: Na krém svaříme mléko s moukou na kaši, necháme vychladnout a pak jí po lžičkách přidáváme do umíchaného másla s cukrem, ochutíme rumem a kávou, nakonec přisypeme ořechy a našleháme.

TIP: Krém s moučnou kaší - postup přípravy

Zveřejněno 31. 8. 2008

Poznámka autorky Hella

Chceme-li zvýraznit chuť lískových ořechů, nejprve je trochu nasucho opražíme na pánvi, nasypeme do utěrky, promneme a tím zbavíme slupek a pak teprve nastrouháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové oválky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxD3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové oválky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxD3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-K:yes::-K:yes:

Děkuju:-)Jak bude příležitost, vyzkouším:-)

Borůvka: všechny ingredience na krém musí mít stejnou, t. j. pokojovou teplotu. Vyšlehat nejlépe ručním elektrickým šlehačem nebo v robotu.

Prosím poraďte, jak to udělat,aby se mi nezhrudkoval krém?
Chtěla jsem vyzkoušet něco nového, ale opět to ztroskotalo na krému...
Jinak to zní dobře a vypadá ještě líp:-)

:-K Vypadá to super, jenže na to moje šikovnost nestačí. Jdu jich skusit a když se alespoň trochu podaří pošlu foto. :yes: Dávám bodík.

Tohle cukrovi mam hodne moc rada. Vyborne, 8. bod je samozrejmost. :yes::-p:-K

Ááááááááááááá tady už to žije a vánočně voní. Hello pěkné :yes:

:yes:

Moc hezké:yes:

Pekla jsem to na vánoce08 a jsou dobré,také jsem toho dělala rohlíčky.:-*

Dobrý den.Jen když je vidím,tak mám co dělat,aby mě neukápla slina.Prostě hotovej Pavlovův reflex.Jdu na ně,at taky víme jak chutnají,ale určitě skvěle.Děkuji za recept.:-p;-)

Tématické fráze:
ořechové placičky, ořechové placičky, linecke ovalky, linecké oválky recept, cukroví z lískových ořechů, slepované ořechy recept, ořechový štrůdl, linecke orechove testo, slepovane orechy, linecký oválek recept, slepované ořechové cukroví, cukroví z ořechového těsta, orechové recepty, ořechové těsto, ořechové linecké těsto, linecký oválek, linecké těsto ořechové, vanocní cukroví, ořechové slepované cukroví, ořechové slepované

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk hera, ořechy lískové, cukr krupice, vejce, mléko, mouka polohrubá, ořechy mleté, máslo, cukr moučkový, rum, káva, poleva čokoládová, zdobení

Přidat fotografie receptu