Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehká rýžová polévka s houbami a divokým kořením

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 677 kJ /
879 kcal
Bílkoviny13,87 g
Tuky49,37 g
Vláknina48,66 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy37,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev, celer a cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu na něm orestujeme. Krok 2: Potom ji zalijeme horkým vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, jalovec a přilijeme portské víno. Krok 3: Dochutíme solí, pepřem, vegetou, tymiánem a provaříme asi 15 minut. Mezitím si namočíme do studené vody, sušené houby a necháme je změknout. Krok 4: Rýži zalijeme mírně osolenou vodou a vaříme asi 15 minut, vodu slijeme. Změklé sušené houby scedíme. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Rýži a všechny houby přidáme do polévky a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Krok 5: Pak vyndáme koření. Nakonec přilijeme zbytek portského vína a okořeníme. Dozdobíme lístky celeru nebo petrželky a podáváme.

Zveřejněno 4. 5. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Já jsem divokou rýži neměla, zdroj: Rytmus života

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehká rýžová polévka s houbami a divokým kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vl1X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehká rýžová polévka s houbami a divokým kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vl1X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Ze zajímavých surovin dobrota na talíři:-K+:-p:yes:

:-O mňám:-p:-p:yes:

Holky, můžete si tam kápnout, když váháte - jakékoliv bílé víno, je to moc dobré.:-K

issa88: V GLOBUSU je běžně;-)

Já jsem měla od syna k 60. narozkám Portské bílé, polévky jsem dělala obě u něj, takže jen nyní přenáším fota.Dělala jsem i vše dle a podle Zdroje Rymtusu přesně,jak tam je psáno;-)

Zásadně jsou tři tři druhy port: Bílé , Ruby a Tawny(ty jsou obě červené) .

chocolate: Andrej má pravdu, i když faktem je že, původně opravdu bylo jen červené, ale holt doba pokročila ;-);-);-)

chocolate:Podívej se sem http://www.dobreportske.cz/index.php?c=3

chocolate:Tak to musím oponovat, protože já jsem pila i bílé;-)

1974andrea:Portské je vždy červené;-).
Pro jistotu jsem si to i ověřila http://cs.wikipedia.org/wiki/Portsk%C3%A9_v%C3%ADn....

Ivčo, ty jsi měla bílé portské nebo červené? Zajímavá a odvážná kombinace chutí;-)

Tématické fráze:
rýžová polévka, lehké polévky, lehká polévka, polévka z rýže a žampionu, recept rýže s houbami, rýžové víno wikipedie, lehké rýžové placičky

Suroviny:
mrkev, cibule, česnek, máslo, vývar kuřecí, bobkový list, jalovec, koření nové koření, víno portské, vegeta, tymián, houby sušené, houby čerstvé

Přidat fotografie receptu