Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Métské krkovičkové závitky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 608 kJ /
862 kcal
Bílkoviny6,47 g
Tuky84,42 g
Vláknina6,46 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy17,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku si naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Métský tataráček smícháme s utřeným česnekem a posekaným libečkem. Krok 3: Žampiony oloupeme. Krok 4: Na každý plátek masa naneseme vrstvu métské směsi, poklademe plátkem sýra a nakrájenými žampiony, stočíme do závitku a zpevníme provázkem. Krok 5: V pekáčku si na oleji opečeme ze všech stran závitky do hněda a vyjmeme. Na výpeku si zpěníme cibuli se slaninou, přidáme nové koření a pepř a vrátíme závitky, které podlijeme vývarem nebo vodou. Pokud nám zbydou žampiony, přidáme k závitkům. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a přikryté pečeme cca 20 minut, pak je na 10 minut necháme dopéci odkryté. Krok 7: Maso vyjmeme a uchováváme v teple, výpek zaprášíme trochou mouky, promícháme a provaříme.

Zveřejněno 4. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Métské krkovičkové závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y042

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Métské krkovičkové závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y042

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (52)

neynalek 5. 5. 2012 06:37
pro tz, kdo to jako ja neznaji tadz je slozeni http://www.masna-pribram.cz/produkty/neopracovane....

nofrona: naprostý souhlas.. se vším:yes:;-)

Jája:Když si maso sama nameleš tak je ho 100%;-)
AniCiz: Jsem z vesnice tak složení moc neřeším;-), co se dá je domácí a co nemám koupím.
Jenom tak pro zajímavost, kde se pase bio kráva? Vedle pole které se normálně hnojí a ne bio hnojem;-) a tak je to i s tou bio zeleninou, moc těm nechemicky ošetřeným věcem nevěřím. Samo, že v protlaku kde je 5% rajčat nekoupím.
Je to můj názor.
Recept je pěkný:-K

No a vy ,co kritizujete dotčené masné výrobky..víte vůbec,kolik chemie sníte v kupované zelenině?:-S

nofrona: myslím uzeniny...stačilo mi když jsem jednou a naposled koupila mleté "maso" z tesca a ani jsem se nejak nekoukla na složení a doma jsem zjistila že masa tam bylo asi 70 procent:-D...

Jája:A vovovovvotom to jééééé:-D:-D:-D:-D
Že by bylo třeba zelí z kůží:-O:-O no tááák:no:

ne že by mi teda šlo o vaše zdraví, ale spíš o to, že kvůli takovým jako vám za chvíůli zmizí z puktu veškeré kvalitní a čerstvé potraviny a budou se objevovat pytlíky nespecifikovatelného objemu , z čehož bude půlka éček a druhá půlka vepřových kůží...jen tak dál :no:

No to je sranda že je tu tolik vysmívavých komentářů a smajlíku, ale vaše zdraví..:-D:-D:-D

neregistrovaný 4. 5. 2012 15:49
1974andrea: OK, všechno dobré :-))

neregistrovaný :Ale já s tebou taky souhlasím;-). A už toho nechme:-))

neregistrovaný : ale to my taky.. ale nejen zeleninou živ je člověk;-) a jednou za čas malý hříšek;-)

neregistrovaný 4. 5. 2012 15:23
No děvčata, jste rozhodně v převaze, to určitě :-) Kazatel nejsem, jen jsem řekl svůj názor. Já raději zeleninu a čerstvé kvalitní potraviny.;-)

rebeka:Obé:-D.

1974andrea::-D:-D:-D myslíš.. bomba jídlo nebo některé komentáře:-?:-D:-D:-D:-D:-D

rebeka:Po dešním receptu rozhodně budu, protože to byla bomba:-p

Tématické fráze:
métský tatarácek, složení čajovky, masna studená vyrobek tataráček, métské maso, žampionova napln pro vyrobu pekarskych produktu, metske nudličky, krkovičkové vepřové závitky, métský tataráček recept, čajovka, jak připravit métský tataráček, métské tataráčky, čajovka z masa recept, kupovaný tataráček, čajovky procento masa, čajovky procento masa, složení métské salámu, cajovka nezdrava, tataracek metsky, métský tataráček recepty, metsky slozeni

Suroviny:
krkovice vepřová, salám métský, česnek, libeček čerstvý, žampióny, sýr uzený, pepř, paprika sušená sladká, sůl, cibule, slanina, koření nové koření, pepř, vývar, mouka hladká, olej, sůl

Přidat fotografie receptu