Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazole po mexicku

Fazole, kukuřice a chilli, to jsou charakteristické suroviny pro mexickou kuchyni. Pikantní červené fazole dušené v rajčatovo-paprikové omáčce jsou velmi oblíbené, proto vám přinášíme recept na takovou českou verzi.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min Bez doby namáčení fazolí

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava, Bez doby namáčení fazolí)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 951 kJ /
2 856 kcal
Bílkoviny117,95 g
Tuky71,95 g
Vláknina199,86 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 916 mg
Sůl3,60 g
Sacharidy336,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole den předem namočíme, vodu slijeme, přidáme novou a fazole uvaříme téměř doměkka s bobkovým listem. Pak teprve osolíme a opepříme. K vaření můžeme použít i tlakový hrnec. Krok 2: Před dokončením přidáme kukuřici a ještě krátce povaříme, ale jen v malém množství vody. Krok 3: Zahustíme cibulovou jíškou, kterou připravíme tak, že osmažíme kostičky slaniny, přidáme trošku oleje, na něm zpěníme a chvilku orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku, připravíme světlou jíšku a v ní nakonec zpěníme mletou papriku. Krok 4: Ihned za stálého prošlehávání metličkou zalijeme trochou studené vody a fazole zahustíme. Krok 5: Do fazolí přidáme rajčatový protlak (můžeme i kečup), chilli podle chuti, rozetřený česnek, také můžeme přidat nakrájenou čerstvou papriku a rajčata. Necháme za častého promíchání zvolna dobře provařit a dochutíme, jak má kdo rád. Krok 6: Pokud nemáme mraženou kukuřici, dáme až nakonec sterilovanou a už dlouho nevaříme. Krok 7: Pokud použijeme sterilované fazole, tak uděláme jíšku, rozředíme a všechno přidáme. Krok 8: Necháme zvolna důkladně povařit (cca 15 minut) a dochutíme. Krok 9: K těmto fazolím se hodí nějaká opečená uzenina nebo uzené maso s restovanou cibulkou a chléb. Krok 10: Někdy k fazolím a uzenině podávám sterilované papričky, kozí nebo beraní rohy.

TIP: Nízkokalorické potraviny - fazole

Zveřejněno 31. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole po mexicku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole po mexicku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Jsou výborné, děkuji za nápad. Já dělala bez mouky a s klobásou.:-K:-K

Naprosto dokonale fazole. Ted jsem je dovarila, jsou vyborne. Moc dekuji za videorecept

Hned si je jdu udělat, sbíhají se mi sliny.:-D

Marta Krejčová 23. 4. 2016 10:16
Je to výborné, vařím je už po několikáté od chvíle, co jsem recept získala. Budou i dnes a zítra, právě finišuju :-)

Já tam ještě přidám pisl červeného vína,stačí víno znalců - krabičák.

Mám ráda fazole, určitě receptík vyzkouším;-)

Už se to vaří:yes:

spagetka:Merylas: děkuji Vám za cennou radu :yes: :-)

Eventuelin: Špagetka už odpověděla;-) Vodu nechávám ;-)

spagetka: Špagi, co jak nejdříve musím dopsat do receptu gramáže, takže se :-8 Už vím podle reakcí, jak jsou gramáže a počty porcí důležité např. pro začínající.

Eventuelin:nejsem sice autorka, ale dělám stejně - neslívám vodu z žádných luštěnin, je škoda minerálů a vitamínů. Navíc zahustím jíškou, jak je v receptu. Recept je perfektně popsaný ;-);-) a :-p:yes:

Mám dotázek, takže fazole připravuješ po celou dobu ve stejné vodě, která se už se neslívá a po ochucení se tak podává? Děkuju :-)

Přidala jsem i bílé fazole a zelenou papriku a mňamka!:yes:

Tématické fráze:
fazole, fazole recept, fazole recepty, recepty fazole, recept fazole, recepty z fazolí, fazole po mexicku s uzeným masem, bílé fazole po mexicku, recepty na fazole, mexické fazole s kuřecím masem, pokrmy z fazoli, jak uvařit fazole, sterilované fazole červené recepty, recept na fazole, sterilované fazole, červené fazole s kuřecím masem, fazolky recept, fazolové recepty, tmavé fazole, fazole s kuřecím masem

Suroviny:
fazole červené, kukuřice mražená, olej, slanina uzená, cibule, paprika sušená sladká, pepř mletý, mouka hladká, protlak rajčatový, pasta chilli, sůl, bobkový list, česnek, koření oregáno, paprika čerstvá červená, rajče, ocet, cukr, koření oregáno

Přidat fotografie receptu