Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný chřest

Křupavý zelený chřest je velmi oblíbenou jarní zeleninou. Zdůrazněte jeho chuť marinádou ze sójové omáčky, sezamového a slunečnicového oleje a trošky česneku. Chřest stačí chvíli opékat a skvělé jídlo je hotovo.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 087 kJ /
260 kcal
Bílkoviny2,22 g
Tuky25,83 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,77 g
Sůl4,20 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na marinádu smícháme oleje, sójovou omáčku a sezamová semínka. Stroužek česneku oloupeme. Krok 2: Chřest omyjeme a lehce ohneme, až se dřevnatý konec odlomí. Můžeme ho použít třeba do polévky. Krok 3: Špejlemi spojíme několik chřestů k sobě, budou se tak lépe obracet. Potřeme je marinádou a necháme chvilku marinovat. Krok 4: Poté na pánvi (nejlépe grilovací) rozpálíme olej a chřest po obou stranách opékáme a potíráme marinádou. Krok 5: Stroužek česneku prolisujeme do marinády. Marinádou chřest naposledy potřeme.

TIP: Nejlepší recepty z chřestu

Zveřejněno 6. 5. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Inspirováno časopisy Albert a Apetit, původně se česnek dával rovnou do marinády. Recept je ze stránky inkitchenopen.blogspot.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7Op

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7Op

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Děkuji za vyzkoušení a foto :-K

Výborná příloha ke kraliku v zelenině z pomalého hrnce <3

Dneska jsem zrovna chřest koupila, tak už vím, jak ho připravím. Vypadá to lákavě <3

Další krása :yes:

kamila29:Zelený se neloupe, pouze se odstraní spodní část tam, kde se při ohnutí zlomí.

Chystám se poprvé k přípravě chřestu a chci se zeptat - zelený se neloupe?

Máš to Andri krásně připravené:-KMňam:-p+:yes:

jarka skrobakova:Díky;-). Zkus i třeba z bílého, holky psaly, že zelený není moc k dostání. U nás ano, nevím, jak u vás.

tak tohle bude teda něco:-!:-! mám na to strašnou chuť:-)):-))příležitostně určitě vyzkouším:-K:-))

spagetka: tak vidíš,teď teprve vím, proč tyto cizí názvy, děkuji moc;-)

vybusna:;-) díky;-)

spagetka: hej ...po slovensky je to spargla, po nemecky spargel

varilamyskakasicku:Ivi, špargl je německy chřest (a mám pocit že i slovensky), jinak asparagus proto, že je botanicky zařazen do rodiny asparagusovitých ;-);-);-)

vybusna: spargli je v překladu - chřest?V USA je to asparagus, ale mají ho tam za pár centů,drahý ten zelený je,ale přijde mi, že se prodává přece jen zde čerstvější, než ten bílý?Ale asi jak a kde?;-)

varilamyskakasicku: ja mam pocit, ze nemci ziju na spargli, neskutocne mnozstva sa ho predava, ked som na vikendovom nakupe, neexistuje aby chybal v kazdom kosiku. ani tu nie je nijako zvlast lacny, biely je o nieco lacnejsi, ale zeleny je zeleny.

Tak to se po ní mrknu. Díky všem;-)

Zelený chřestík mám moc ráda, je sice zde nějak předražený,ale používám ho ráda.Mám s ním prima zážitek,když nám dcera, řekla, že bude příloha apsaragus, a já jsem s manželem jen koukala a mlčela, on to byl právě zelený chřest,tam v USA frčí hodně, je tam velmi levný, ale tady jsme v Česku.:-K:-p:yes:

maris: mariska....ty mozes byt aj posledna, ale pre mna budes furt prva...:-*:yes:

maris: ;-( -zase jsem druhá:-))

vybusna: ajaj, ano, ta je moc dobrá,znám ji,jinou nekupuji;-):-K

1974andrea: dovolím si odpovědět za vybusnou - je to výborná japonská sojová omáčka.:-) Vyzkoušej, já už léta nepoužívám jinou, můžu jen doporučit;-):-)

1974andrea: je to cista prirodna sojova omacka, myslim, ze ju bezne dostat, pretoze ju kupujem aj na slovensku...
http://www.japan-eshop.com/index.php?show=detail&p...

vybusna:Díky:-K, bylo to moc dobré:-p. A co je to kikkoman?

akurat vcera som si varila nieco podobne, len som to nemarinovala, ale najprv obvarila vo vode, grilovaciu panvicu zaprasila olejom, orestovala a tanier som zakvapkala kikkomanom so susenym cesnakom. na zelenu sparglu nedam dopustit, inu uz ani nejem. jedavame ju len takto na volno, v akejkolvek inej uprave sa uplne strati jej jemna chut a chut spargli uplne zanikne do nenavratna. recept bozi :yes:

1974andrea: toho by bylo málo.. mám jen jednu vaničku;-) asi ji schroupu jen tak.. na chlebu s máslem;-)

magdalenka: brčál:-?:-? a čo su.. brčálník:-?:-D:-D:-D nie.. je to rukola, bola som sa pozrieť;-):-D

rebeka:neni to brčál?

rebeka:Tak si udělej rukolové pesto, to vydrží déle:-D

magdalenka: no čo:-?:-? mám ji v lednici a dlouho už nevydrží:-D:-D tak hledám, kam bych ji vrzla;-):-D:-D

rebeka:čo máš stále s tou rukolou?:-O ja by som potom všetko omotávala medvedím cesnakom?:-O
Andrej, toto je také krásne, že až...

AniCiz:No jo, to se máme;-). Náš místní prodavač sežene leccos:-))

Tématické fráze:
grilovany chrest, grilovany chrest bily, zelený chřest na grilu, grilovaný zelený chřest, chřest recepty, grilovaný chřest recept, grilovany bily chrest, chřest grilovaný, grilovaný chřest recepty, chřest na grilu, recepty z chřestu, chřest recept, jak grilovat chrest, bílý chřest na grilu, zeleny chrest grilovany, zelený chřest jako příloha, recepty na chřest, zelený chřest gril, chrest, recept na grilovaný chřest

Suroviny:
chřest zelený, olej slunečnicový, olej sezamový, omáčka sojová, česnek, semínka sezamová, olej

Přidat fotografie receptu