Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Baskický špargľový (chřest) krém

V sezóně chřestu je radost vařit. Chřest má ale svoje specifika při přípravě. Pokud je dodržíte, získáte skvělý zeleninový pokrm. Třeba jako je tato sytá zahuštěná a krémová polévka.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Středně náročný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 942 kJ /
703 kcal
Bílkoviny28,76 g
Tuky51,75 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 534 mg
Sodík 3,42 g
Sůl8,57 g
Sacharidy25,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špargľu ošúpeme, odkrojíme tvrdé konce a pokrájame na cca 7cm dlhé kúsky. Krok 2: Do hrnca dáme zovrieť vodu so soľou a s cukrom a špargľu v nej povaríme 3-5 minút. Krok 3: Scedíme, preložíme do iného hrnca a zalejeme vývarom. Krok 4: Keď vývar začne vrieť, hrniec zakryjeme pokrievkou a na slabom plameni varíme 15-20 minút. Mimo sporáka rozmixujeme. Krok 5: V miske zmiešame žĺtky so 6 pl smotany, vlejeme do rozmixovaného krému, Krok 6: vrátime na sporák a za stáleho miešania varíme 7-8 minút, kým nezhustne. Krém nesmie vrieť. Po odstavení z ohňa primiešame zvyšných 6 pl smotany. Krém sa podáva vychladený, ale može sa jesť aj teplý. Krok 7: Do misiek sa pridávaju kúsky sušenej šunky a postrúhaný alebo nadrobno pokrájaný syr.

TIP: Oblíbené recepty

Zveřejněno 7. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Baskický špargľový (chřest) krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QvZ0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Baskický špargľový (chřest) krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QvZ0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:yes:

amalia:Já vím, mám už s tím nějaké zkušenosti;-). Díky

Andrejka, myslím, že sa to dá dobre urobiť aj z bielej špargle/chřestu, len by som ti odporúčala, aby si špargľu po uvarení vo vývare a po rozmixovaní znova precedila cez sito, niekedy tam bývajú drobné drevnaté kúsky.

Vypadá to chutně:-p:yes:, určitě by šlo i z bílého, že?

Recept se mi moc líbí! A jsem chytřejší co je to ŠPARGLA.:-D:yes:

Jasné, Maris, som ja ale blbá:-8 Samozrejme, má tam byť smotana, ďakujem za upozornenie, hneď to opravím:-K

amalia: Amálko, já nerozumím tomu - že v míse se rozmíchají žloutky se 6 pl cukru, ta polévka je sladká ?:-O Nebo nemá tam být 6 pl smetany ?:-)

Terezka, recept mi poradil sused, pôvodom Bask:-)) Predtým som špargľu robila inak, ale tento krém je naozaj lahodný. Keď už je raz sezóna špargle:-D

Nádherný špargľový krém a určite podľa receptu aj výborný :yes:;-)

Tématické fráze:
spergle, recept na sparglovy salát recepty, spergle testoviny, jídlo spergle, šparglový salát s vejci, špargle polévka, baskický koláč, bile spargle s holandskou omáčkou, spargle bílé recepty, recept spargle s holanskou omackou, špargle na smetaně recept, šparglový salát s vejcem7 recept …, smažené špargle, šparglový salát, baskický moučník, serrano šunka recepty, co je to špargla?, chrestovy krem recept, chřest krém, sparglovy muffin

Suroviny:
chřest zelený, vývar hovězí, smetana, žloutek, sůl, pepř mletý, šunka sušená, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu