Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitek z roštěné plněný chřestem

Jarní nedělní jídlo v podobě plněného hovězího plátku sezonním křehkým chřestem si zamilujete. Připravte jej co nejdříve, dokud je chřest ve skvělé kondici. A nezapomeňte doplnit pokrm o výborný přílohový knedlík.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Středně náročný

Doba přípravy 450 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 420 min

450 min (30 min příprava + 420 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 878 kJ /
688 kcal
Bílkoviny32,72 g
Tuky24,16 g
Vláknina14,80 g
Cholesterol 536 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,87 g
Sacharidy79,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa v polovině nakrojíme - ne do konce - rozevřeme a tím nám vznikne velký plátek. Naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Chřest oloupeme a 5 minut povaříme v osolené vodě. Pak přendáme do studené vody, ochladíme a osušíme. Krok 3: Plátky toastového chleba nakrájíme na menší kostky, přilijeme smetanu, přidáme vejce a nasekanou petržel. Podle chuti osolíme a opepříme. Krok 4: Doprostřed plátku masa rozprostřeme 1/4 nádivky, na ní položíme 3 ks chřestu a 2 ks pokrájených rajčat. Maso zabalíme a svážeme potravinářským provázkem. Krok 5: Pokud máme pomalý hrnec s možností použití na sporáku, rozehřejeme trochu oleje a zprudka orestujeme maso ze všech stran aby se zatáhlo. Kdo nemá, orestuje na pánvi. Krok 6: Cibuli pokrájíme na půlkolečka a orestujeme na pánvi do světlehněda. Krok 7: Přidáme k masu, přilijeme trošičku vody a pomalíme na stupni 1 po dobu 6-7 hodin. Krok 8: Po této době vyjmeme maso, zbavíme ho provázku a dáme do tepla. Podle toho jakou si zvolíme přílohu si buď výpek s cibulí jen rozmixujeme, nebo rozmixujeme, přidáme smetanu, hladkou mouku a provaříme.

Jak upevnit masové závitky

Zveřejněno 8. 5. 2012

Poznámka autora Dooga

Inpirace je z časopisu Pošli recept. Je upravený podle mé chuti a pro přípravu v PH.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitek z roštěné plněný chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z9VZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitek z roštěné plněný chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z9VZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Anna Kocikova: Aničko nezoufej, samozřejmě se dá upéct i v troubě.;-) Jen podlít a trochu másla a je to. ;-):yes:

Pomaláč nemám:-/ale bašta vypadá moc dobře:-p+:yes::-K

:yes::yes:

Dooga: já tedy tak nevěděla, že je to knedlík??Myslela jsem, pokrájená nádivka do masíčka:-K:-O

Jana Remkova:Né. Je to karlovarský knedlík.;-)

moc pěkný recept:yes::yes::yes::-))

Moc pěkný receptík, vše ladí,sedí, super Vášku a dávám bodíčka:-K;-)

Bomba!!! Já nejdříve myslela, že ta příloha je tlačenka, ty brďo!:-D:-D:-D:yes:

Dooga::-D:-D p jako p.. no nazdar hodiny:-D:-D:-D:yes:

rebeka:To já taky ne. P jako P. :-O;-):-D

krása:-):-K;-):yes:
jenom nevím, proč je to v "přílohách":-?;-)

Colombo65: Taky jsem o tom přemýšlel, ale zvolil jsem "jistotu".

Krásné, jen dotaz jestli je nutné ten chřest povařit, když se pak stejně dusí. Jistě skvěle chutnalo - je tam samá dobrota. Foto velmi pěkné;-);-);-)

Vždyť ano, já to beru, jen když ty recepty vypadají všechny dobře a když je vyzkouším všechny tak si ho zprotivým (tedy jestli to jde:-D).
No prostě a jednoduše sečteno a podtrženo je ten recept skvělý;-).

spagetka:Jasně, čerstvý je čerstvý.;-):yes:

Mňáááám. Souhlas, sezóny chřestu i medvěda je nutno využít naplno. Nám osobně konzerva nechutná vůbec, mražení občas vezmeme na milost ale taky nic moc. Čili, čerstvé je za sto bodů:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Moc hezký recept, všechno mi k sobě ladí. Posílám bodík a doufám, že budu mít příležitost vyzkoušet.;-)

Cleverka: Nediv se je jeho sezóna. A ta trvá jen chvilku, tak se musí využít.;-)

Super recept :yes: A zase ten chřest. Teď je každý druhý recept s chřestem. První to byl medvědí česnek a teď chřest. Obojí je dobré, ale všeho s mírou :-D:-D:-D.

Žasnu, jak jsi šikovný ;-):yes::yes:

Tématické fráze:
zavitky s chřestem, karlovarský závitek, hovězí závitky s chřestem, vepřové závitky s s chřestem, hovězi roštěnky zavitky, telecí roštěná, co uvařit z hovězí roštěne, plněný hovězí závitek, závitky plněné chřestem, hovězí roštěná s chřestem, závitky z roštěné s s chřestem, hovězí zavitky plněné chrestem, hovezi rostena závitky recept, recept na vepřové závitky s chřestem, recepty s chřestem, zavitky plnene chřest, roštěná závitky, hovězí roštěnec s chrestem, reštěná s chřestem recept, top recepty hovězí maso s chřestem

Suroviny:
roštěná hovězí, chřest, rajče sušené, chléb toustový tmavý, smetana, vejce, petržel, cibule, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu