Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová rýže k masu

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 784 kJ /
1 860 kcal
Bílkoviny36,98 g
Tuky3,87 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy412,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do rýže při vaření přidáme ještě pokrájenou uvedenou zeleninu, rýže pak skvěle chutná jako příloha k masu nebo k omáčkám apod. Nejradši mám rýži Basmati.

Zveřejněno 11. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová rýže k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MN85

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová rýže k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MN85

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

supina:Pokud nemáte hrnec na rýži, dejte do obyčejného hrnce na každý hrnek rýže 1,5 hrnku studené vody. Zlaté pravidlo je, že by vody mělo být tolik, aby byla asi jeden článek vašeho prostředníčku nad rýží. Promíchejte. Rozehřejte plotýnku na nejvyšší plamen a až začne voda vřít, okamžitě snižte na plamen nízký tak, aby voda mírně probublávala. Zásadně teď rýži až do konce nemíchejte.

Přikryjte pokličkou a nechte vařit asi 10 minut. Občas pokličku zvedněte a zkontrolujte, jestli se voda nevypařuje moc rychle. Po 10 min. ochutnejte a jestli je rýže ještě tvrdá a už nemá vodu, trochu jí dolijte a opět přikryjte pokličkou. Kdyby bylo vody naopak moc, sundejte pokličku a zvyšte plamen, voda se poměrně rychle vypaří. Výsledná rýže by měla být poloměkká, tj. aby se dala snadno skousnout, ale pořád jste cítili jednotlivá zrnka mezi zuby. Já přidávám do rýže ještě 1 lžíci oleje, rozpůlenou cibuli, do ní vmáčknu hřebíček a i danou zeleninku, co je dnes v popisu u receptíku.Každý si ale dělá rýží podle sebe a zajetého způsobu. Spíše ji už děláme podle oka a ze zvyku, ale snažila jsem se to zde popsat, alespoň trochu, kdyby chtěl někdo třeba dělat rýži poprvé.:-K Někdy dám kari koření, někdy pak přidám hrášek, někdy sypkou červenou papriku, někdy rajčátko, většinou dělám rýži s jinou příchutí. :-K;-)

:yes:

Dotaz:-8 jak a v cem dusite ryzi?

:yes::yes: To je dobrotka:-K:-K:-p:-p

senky::-K díky Šenky a díky všem:-K

vseumel: já ji peru pokaždé, jak píšeš, dokud není voda čirá;-):-)

:yes::yes: ale také rýži dusím;-) s hráškem, mrkvičkou, někdy po arabsku s nudličkami, mandlemi a rozinkami:-p máme rýži rádi jakkoliv:yes::yes:

Před tepelnou úpravou je potřeba rýži pořádně několikrát proprat v ruce v teplé vodě, do té doby, než bude voda čirá. Vyzkoušejte, budete překvapené, že i z úplně obyčejné rýže vytvoříte vynikající přílohu. Doporučuji dusit jako tejaja. Jinak hezká rýže. :yes::-p

Strowberry: já taky.. v tomto případě;-):-p:-D:yes:

varilamyskakasicku: krásné obrázky:-K:yes::yes::-)

Ak robím ryžu ako prílohu, nikdy ju nevarím, ale dusím, je chutnejšia. S klinčekmi zapichnutými v celej cibuli. ;-)

Taky dělám rýži všelijak. Někdy s hráškem, jindy s něčím jiným. Vypadá dobře;-):yes:

Strowberry: tak to je slovo mého manžela, díky:-));-)

Pro mě by ani nemuselo být maso. Snědla bych jí holou :yes::-))

Tématické fráze:
rýže k masu, zeleninova rýže, rýže jako příloha, rýže po arabsku, zeleninová příloha k masu, rýže se zeleninou jako priloha, maso se zeleninou a ryzi, maso zeleninová rýže recept, zeleninovarýže s masem, recept rýže s příchutí, prilohova zeleninova ryze, příloha k rýži, ryze priloha, rýže jako příloha k masu, zeleninova rýže masem, rýže se zeleninou jako příloha recepty, zeleninová rýže jako příloha, maso přiloha ryze, jak se dela ryže a maso, maso rýže zelenina recepty

Suroviny:
rýže, celer řapíkatý, pórek, mrkev, cibule, olej, kmín celý, sůl, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu