Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené mleté maso s květákem

Hodnocení receptu je 4,5 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 731 kJ /
3 043 kcal
Bílkoviny207,40 g
Tuky203,37 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 1,49 g
Sůl2,88 g
Sacharidy92,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji mírně osmahneme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme zhruba 10-15 minut. Pak do masa přidáme 5 lžic strouhanky. Krok 2: Pekáček vymastíme, vysypeme zbylou strouhankou, dáme polovinu masa, na to rozprostřeme uvařený a na růžičky rozebraný květák a na to dáme druhou polovinou masa. Pekáček přiklopíme - nebo dáme alobal a v troubě zapečeme. Krok 3: Po zapečení zalijeme smetanou s mlékem a rozšlehanými vajíčky, trochou solí a pepřem. Krok 4: Dopečeme, ke konci odkryjeme. Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem. Chutná teplé s bramborem i studené s chlebem.

Zveřejněno 3. 9. 2008

Poznámka autorky Merylas

Tohle je první recept, který jsem se rozhodla poupravit. Dá se postupovat, jak je uvedeno výše, ale spíš doporučuji maso orestovat na cibulce, nechat trochu zchladnout a přidat hned všechno na začátku, tj. vejce, strouhanku, smetanu, mléko, sůl, pepř, zamíchat a ve vymaštěném pekáčku proložit květákem. Vyzkoušela jsem a výsledek se mi zdá lepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené mleté maso s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené mleté maso s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

tak jsem udelala bez smetany a mleka, maso jsem neosmahla, ale pridala jsem do nej mrkev a majornaku ... moc nam to chutnalo

dekuji za rady :) jste moc hodne

1974andrea:já ale většinou přidávám i vepřové, ale dám tedy kližce po xxx letech šanci ;-);-):-D:-D

spagetka:Spagi ale zadní a kýta jsou dost suché

Frantiska- přibližně jako Andrea,přední hovězí, pupek, krk,hrudí.
Nepoužívám roštěnce,svíčkovou těch je škoda, ale ani zadní, to je suché.:-8

spagetka:A proč? Já ji fakt melu, sice se trochu zaneřádí mlýnek, ale mám ji nejradši:-))

1974andrea:Fakt meleš kližku? Já si totiž vzpoměla na své kuchařské začátky, když jsem chtěla, aby mi řezník umlel kližku a on mi tvrdil, že to není dobrý nápad, od té doby jsem kližku už nikdy nemlela, používám kýtu nebo kvalitní zadní ;-);-)

netusim co je nožina :)to jako nohu?

Frantiska:Já osobně používám šťavnatou nožinu nebo kližku

rada bych vyzkousela, jen mam takovy problem. Nechci uz kupovat mlete maso, takže si ho namelu ... ale netusim jake hovezi by na takove pokrmy bylo nejlepsi ... muze mi nekdo poradit?

Jani R., to určitě udělej, já jsem to také dělala, měla jsem doma brokolici, tak se mi květák nechtěl kupovat a bylo to suprový.:-p;-)To ještě nedávno stálo maso, co teď stojí květák:-!To se zdá jak vymyšlená pohádka.

Určitě :-! Brokolice se podle mého hodí, jen to bude trošinku zelenější:-(( , ale jinak dobré:yes::-p

Mńam, že by byl zítra oběd? No, ale květák je dneska kolem 60 kč. Možná by to šlo i s brokolicí?:-*

Tak jsem dneska maso orestovala na cibuli, nechala trochu zchladnout, přidala hned všechno tj. strouhanku, vajíčka, trochu smetany a trochu mléka, sůl a pepř, zamíchala a v pekáčku proložila květákem, dala jsem péct asi na 45 minut.

vybusna, nic se neděje, mě mrzí, že to nebylo to pravé, co jsi od toho očekávala. Ale holt člověk musí vyzkoušet, aby věděl. A studené nám taky chutná. Ještě jsem mohla do receptu napsat, že kdo nechce smetanu, tak dá více mléka, ale to si už každý přizpůsobí podle svého.

merylas ved jasne....naozaj ma to mrzi....ale manzel si prave nabral dalsiu porciu a hovori, ze ked je to take prechladnute, tak tie chute sa krasne spojili a ze to mozem robievat aj dalej....ja som si potom premyslela, ze ten karfiol nabuduce posypem muskatovym orieskom..ten zboznujem. takze prvy dojem bol pokazeny asi tym, ze sme boli nedockavci a jedli sme to horuce.

vybusna, víš jak to je, sto lidí, sto chutí :-)) Já vařím z mletého masa poměrně často a s tím květákem to zas bylo něco jiného. Ale každému nemusí chutnat, to je fakt :-)

z uvareneho karfiolu som urobila taku kompaktnejsiu masu, ale nie kasu. a aj sa mi to dobre prikryvalo druhou vrstvou masa. bohuzial sa toto jedlo nevotrelo do nasej chuti, ale ked pridem na slvoensko tak uvarim dcere, ta zboznuje aj karfiol aj mlete maso. ona to urcite oceni

Tématické fráze:
zapeceny kvetak s mletym masem, zapečené mleté maso, květák s mletým masem, mleté maso zapečené, květák zapečený s mletým masem, zapečený květák s masem, zapečené mleté maso recepty, zapecena brokolice s kvetakem, karbanátky z mletého masa s květákem, vepřové maso s květákem, květák recepty, mleté maso recept, kvetak zapeceny z mletym masem, kuřecí maso s květákem, recept zapečené mleté maso, zapékaný květák s mletým masem, zapečený květák s vepřovým masem, zapečený květák s mletým, co udělat z mletého masa, mleté vepřové ´maso recept

Suroviny:
maso mleté, cibule, olej, sůl, pepř, vejce, smetana sladká, mléko, strouhanka, květák

Přidat fotografie receptu