Kadlíkova vepřojátrová paštika
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou si uděláte doma.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 503 kJ / 3 227 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 413,30 g |
| Tuky | 58,68 g |
| Vláknina | 92,15 g |
| Cholesterol | 6,16 g |
| Sodík | 2,37 g |
| Sůl | 6,75 g |
| Sacharidy | 240,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlavy omyjte a dejte to největšího kastrolu, který doma máte a uvařte je. Přidejte sůl, pepř, bobkový list. Na plech ve kterém zbyl máslovo-paprikový výpek z kuřete nasekejte cibuli a dejte péct.
Krok 2: Syrová játra pomelte na nejjemnějším mlýnku a prožeňte jim i opečenou cibuli i s výpekem. Po uvaření hlav oberte maso a pomelte ho také. Mlýnek potom vymelte jedním starším rohlíkem pokropeným z vývarem z hlav.
Krok 3: Pomletou směs promíchejte se solí, pepřem, troškou majoránky, troškou chilli, špetkou drceného tymiánu, přilijte cca 0,5 l scezeného vepřového vývaru.
Krok 4: Vzniklou směs ještě pořádně promixujte ponorným mixérem. Hmotu následně naplňte do skleniček. Zavařujte na 110 °C 1 hodinu. Nechte odpočinout a druhý den zopakujte.
Zveřejněno 14. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkova vepřojátrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y78P
Moje poznámka
Kadlíkova vepřojátrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y78P
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 11 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 14 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 20 minutami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 4 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 5 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 5 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 6 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 6 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 6 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 7 hodinami
Tématické fráze:
zavařování paštiky,
zavařená domácí paštika,
paštika z vepřové hlavy,
zavařená paštika,
jak dlouho zavarovat pastiku,
jak dlouho vařit paštiku,
jak zavařit paštiku,
konzervace paštiky,
zavařování pastiky do sklenic,
zavařování paštik,
domácí paštika zavařená,
jak dlouho se zavařuje paštika,
zavařovaná paštika,
zavařování domácí paštiky,
konzervace paštik,
jak zavařit domácí paštiku,
domaci zavařena paštika,
zavarovani pastiky v troube,
paštika zavařování,
domácí paštika z vepřové hlavy
Suroviny:
hlava vepřová,
játra vepřová,
cibule,
kuře,
rohlík,
bobkový list,
pepř celý,
sůl,
tymián,
pepř mletý,
majoránka,
chilli
Komentáře (40)
+ domácí chleba i višňový džem
Jo a +34
ale dělat nebudu, představa že vařím doma prasečí hlavu a pak ji budu obírat tak nato nemám žaludek
Zavařuju jenom do šroubovacích sklenic, maso syrové i pečené, klobásy, slaninu vždycky dva dny po sobě po hodině a půl, na 100°C a ještě se nikdy nic nepokazilo
Kadlíku já v papiňáku kromě vaření príma pochoutek i zavařuji.Ovoce,klobásky,maso-no prostě co je po ruce
Naďko ten Inpost je tuším jen v Jihomoravském kraji.Ceny máme ale opravdu slušné
www.makovec.cz/
a játra za 29 jsou v akci na Inpostu
www.inpost.cz/maloobchodni-akcni-nabidka/
jenom to chce sledovat!!! Bydlím od obou řeznictví, co bych po třech pivech dočural!!!
Masovky s plechovýma držákama mívala kdysi dávno moje maminka....
Jasně, hotové, zavařené maso dostaneš v obchodě koupit i pod šroubovacíma víčkama, ale to není zavářeno doma, takže je v něm navíc spousta konzervantů a maso se nekazí.